Леле вчера ја направив првата голема грешка ...Една другарка на гости не викна и се почна со нес кафе,па смоки и грицки и стигнаме до банана со течно чоколадо....уффф
Kако што ти ги читам постовите од последните неколку денови можам да видам дека ти воопшто не си на оваа диета
Еве ме мене повторно, овие денови не пишував што јадев бидејќи лап топот ми беше расипан. Немам грешки освен тоа што во протеински ден за ручек и вечера изедов плус 3-4 маслинки. И така во скробниот ден јадев 3-4 маслинки. Дали тоа се смета за огромна грешка? Инаку денес 6ти ден- скробен. Појадок: 2 јаболка ручек: варени компири со вегета и салата марула со оцет вечера: во план ми е да изедам еден варен компир со малку вегета и нешто салата.
сакам да прашам дали може во било кој ден да се јаде салата или само во деновите кога е конктеризирано и со ручек и вечера?
Pocnav, pa prekrativ.... I Sega sakas navistina ne kako da izdrzam,ama ete da prasam pred da pocnam za nekoi raboti. Dali moze sabajle names to eve isti ovosja Edna mesana salata? Bez seker se razbira (gi IMA konzervirani). Prasyvam bidejki Sega ima samo portokali I limoni I jabolka, i nekako tesko mi pagaat na stomak. (osobeno portokali). Isto taka me interesdira dali na proteinskiot den, za uyzina moze da se jade activia ili ovosen jogurt so mala maslenost? Znam deka ne se mesaat protein, no sepak da prasam. Bidejki I za kafe koristam mleko pa da znam dali toa so namalena maslenost e OK, ili ic da ne trosam pari. Eve baram recepti za jadenja... procitav deka vo ovosniot den ne Mora samo ovosje nego moze I salata. Ne za drugo, iskreno ovosjeto znae kiselini da mi pravi nekogas. uh, ova kilazava lesno se stava ama za namaluvanje tesko!
Денес ми е 53ти ден И после долго време стагнирање,конечно уште едно кило сум помалку,вкупно 9 до сега.
јупи јупи ден 9 -3кг уште 7 и спремна сум за матура Дефинитивно диетава највеќе ми одговара, имам пробано многу диети но недна не ми е погодена како оваа, од некои дури и накачувам килограм
Заборавив прееска да пишам рецепт на една вкусна салата што е дозволена да се јаде. Исецкан,свеж праз ,испечени на рингла пиперки и исецкани,малце лукче,некоја маслинка да не е без ич, масло ,сол и оцет(или поздрава варијанта лимон) по вкус. Убава е и не е лоша за промена.
Ако може некој да ми одговори дали е грешка да се јада маслинки во јх ден,скробен и протеински? Јас јадам маслинки секој ден освен овошниот ден..
по кој знај кој пат ја почнувам утре ама еве сега се надевам до крај исто така и на фитнес почнувам па се надевам на подобри резултати од претходниот пат
Мила минатиот пат какви резултати постигна?ете јас од утре ќе ја почнам бидејќи денес сабајле си јадев овесни...и неќев да почнам однопаку позз се најдобро...па ајд да ја почниме двете и да си се бодриме...
5/ 90 скробен п. Варена стамболка р. гравче тавче, туршија в. гравче тавче, туршија и вечерта излегов и се напив 200 мл, црвено вино денес 6 / 90 п. 1 портокал р. ќе варам шпагети в. имам замрзнато едно парче торта , го скрив,,,, оти кога се правеше тортата ми беше овошен
Јас се откажувам ...Кога фана мајка ми ти ќе ја ослабниш крвта,нели се гледаш каква си бледа,бла бла бла...А и баба ми кога се подаде...јас не требало да ослабнувам(а 10 кила имам вишок )...Среќно на другите
Pa ja drzev 50i nekolku dena i odev na fitnes 5 pati nedelno,imav mali greski vo dietata i sve na sve oslabnav 13kg od koi 7kg samo od dietava megjutoa prestanav da vezbam i si se opustiv malce pa vrativ 2kg.. sega imam 64 a celta mi e 54-55.od utre pocnuvam ppa ke ppisam redovno tuka..so sreka i tebe
vcera-proteinski den: dorucek - ovosna salata bez seker (moram bidejki potrokali ili slicno kiselini mi praat nekogas) uzina- ovosen jogurt so 1℅maslenost rucek - tikvicki so malku sirenje I pavlaka vecera -- ne mi se jadese pa ja skoknav e Sega znam supa ne jadev ama so bebus bas I neam mnogu vreme. Denes e skroben den: dorucek - 12 borovinki uzina: kafe rucek: planiram krompir salata so kromid vecera: isto
Денес 6 ден јаглехидратен и прв пат да направам поголема грешка...... појадок 2 средно големи јаболка ручек шпагети (количински не многу) со кечап(ставам многу неможам да му се заситам на него) после накај 4 часот 1 ред темно чоколадо и бидејќи и беше роденден на сестра ми накај 6 часот изедов 4 мали парчиња пица ама ја оттргнав саламата и кашкавалот и јадев само тесто со кечап (не можев да издржам). Па поради тие причини не јадев торта ниту пак нешто друго благо...... Дали е ова е огромна грешка??