УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. BlondeAngel

BlondeAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    248
    Утре ми е овошен ден. Но бидејќи сум на школо сакав да ве прашам дали може да апнам соја, а кога ќе се вратам од школо да изедам овошна салата-вечера ќе ми е тоа?? :)

2. caro985

caro985 Нов член

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    BlondeAngel dobro e da jades samo ovosje..ti preporacuvam dodeka si na uciliste da jades suvi smokvi ili urmi premnogu zasituvaaat..pozdrav ajde hrabro jas deneska imav ovosen den pokraj ovosje kasnav i edna saka orervi:)

3. SimonaStyles

SimonaStyles Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Од утре ја почнувам и јас диетата , другарка ми за 3 месеца ослабна 15 килограми .. јас во април минатата година се држев на здрав начин на исхарана и ослабнав 12 кила , али поубаво ми е кога имам листа што да јадам не се мислам што да земам ... значи диетата е многу ефикасна па ке ги видам резултатите за 2-3 недели :)

На Beaty му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    91.837
    Земи си јаболка некоја мандарина со тебе,пример некое суво овошје смокви брусница урми ...
    Мене денеска ми беше овошен ден и сум цела ден само со 2 јаболки и многу вода со лимон :)

5. BlondeAngel

BlondeAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    248
    Ви благодарам за советите :)) а дали смеам наутро на гладен стомак да апнам лажичка мед со цимет ??

6. miss.bitch

miss.bitch Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    18
    не е штетно,смееш,ама мислам дека конкретно кај диетава УН не треба да се импровизира,мислам за да се постигне саканиот ефект треба да се јаде само она пропишаното..За кого како,според мене најдобро е да си осмислиш свој начин на исхрана кој ти одговара,без претходно некој друг да го има измислено тоа...А како и да е,сите ги знаеме основните правила кои водат кон здраво и убаво тело..
    -Да не се јаде после 8
    -Повеќе течности,овошје и зеленчук
    -мајонези,салами,чоколади као милка и слични големо НЕ
    -помфрит,тостови,пици,НЕ
    -физичка активност било каква колку што е можно повеќе
    -и контрола над големината на оброците и временските интервали..

Инаку да се исфрлат само газираните пијалоци и секакви сокови,алкохол и ова и она за месец се губат до 3 кила. :)

7. caro985

caro985 Нов член

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    5/90 proteinski den
    dorucok- 2 portokala
    rucek- 2 jajca so salata i edno parce integralen leb
    vecera-1 jajce i edno kance kiselo mleko

8. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    22/90 Овошен ден,инаку ова ми е 6 ден од турбо ун,ми останаа уште 6,па следува водениот.
    Да завршам со турбо па ке пишам резултати колку сум ослабнала,пред да почнам со турбо имав -4,се надевам дека со турбо за 12 дена ке бидам -3 ( вкупно -7)
    И секако она што ми е најубаво кај диетава е тоа што секој ден се помалку и помалку ми се јаде,изгледа многу ми се смалил желудникот.Е она што ми е проблем е тоа што метаболизмот многу ми се успори,и пред тоа не беше брз ама сега е цццц.
    за 22 дена само 3 пати одење по голема нужда

9. mariiiii

mariiiii Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2013
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    208
    8/90 овошен
    доручек-банана
    ручек-индиски ореви
    вечера-портокал и салата

10. natris

natris Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    sabajlecki - caj na gladno (go pravam onoj na dr.oz i mnogu mi se sviga)
    dorucek - borovinki
    rucek - sarma so malku lepce
    vecera - zelka samo

se trudam kolku sto mozam da dodrzam bez da ja prekrsyvam.
    Inaku bas sega cirav deka ovosniot den e vsusnost vitaminski, taka da toa sto jadev zelencuk i ne bilo mnoghu tragicno ( neskroben zelencuk).

A dobro, moze li puding na jaghlehidrati den?

11. unforgiven

unforgiven Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    10
    08/90 Овошен ден :D

појадок: 1 банана и 1 портокал
    ручек: 1 банана и 1 портокал и малку суви праски
    вечера: 2 портокали 1 банана

12. caro985

caro985 Нов член

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    hello-kitty.90 moze li da mi kazes od koj den ja pocna da ja drzes turbo un dietata.jas sum 5 den od UN dietata ama sakam malku i da zabrzam :D odnapred blagodaram

13. Jovanaailievskaa

Jovanaailievskaa Нов член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Денеска започнав со оваа диета но не успеав веднаш ми се слоши но немам никакви здраствени проблеми и неможев да издржам имам само 5 -6 килограми штосакам да ги симнамно мислам според мене дека оваа диета е многу тешка и дека не се издржува и дека од неа може крвтта да ми ослабне што мислите вие според вас каква е дали сите успеаве дали е за тинејџери и дали треба и да се вежба покрај оваа диета

14. natris

natris Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    jovana, ako sega pocna, moze treba da najdes kombinacija sto ti odgovara. Jas ne sum n ajdibar primer bidejki ja krsam, no inaku e lesna za drzenje i spored toa sto citav,e zdrava. Ne mozse krvta da slabee biderjki gi vnesyvas site namirnici. Delenjeto na dernovi e samo za polesno varenje i pravbilno absorbieanje od strana na oiganizmot. Ne se lisi teloto od nisto, naprotiv,jades svezo ovosje i zelencuk vo golemi kolicini.
    E sega vidi sama sto ti odgovara. Za onie koi ne se po mesoto moize da zamenat so jajca, ili so mlecni proizvodi. Samo nema mesanje! Toa e celata filozofija.
    Sabajle ovosje vo par, i izdrzlivost. Kako sto rekov, ja krsam dietata ama toa e livcno do mene. Inaku e najlesna vo sdporedba so drugite, samo,treba posvetenost, kako i za se drugo

15. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Така прочитав на еден хрватски форум дека ае почнува од 17 ден.16 дена ја држиш ун,и од 17 ден почнуваш со турбо ун и ја држиш 12 дена.На 29 ден држиш воден ден и понатаму продолжуваш со обичната ун.Редоследот на јадењето го имам напишано неколку страни наназад.Претпоставувам дека се слабее побрзо зошто овошен ден има 4 пати во тие 12 дена.А не е нешто потешка за издржување од стандардната ун. :* Ако не ја добијам посакуваната тежина и ако морам да ја држам подолго планирам од 46 ден пак турбо ун.Ама до тогаш можеби и ке ослабнам па ке нема потреба

16. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    62 ден денес

Летна и 11 килограм. ^_^ ^_^

На mimiiiii, Tofffy, KalaV и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    91.837
    27/90

п:/
    р:леќа со зелена салата
    в:пола од ручекот

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.947
    Турбо УН не е забрзување, Турбо Ун се држи независно. На 5ти ден ти е прерано да забрзуваш, метаболизмот тек ти се навикнува на диетата.
    Немој да го избегнуваш доручекот, не правиш ништо добро со тоа. Овошјето го чисти организмот, те заситува со потребни шеќери кои те држат сита и не изгладнува организмот. Колку повеќе го изгладнуваш организмот толку повеќе се дебелееш.

Мислам дека добар дел од вас не ја разбираат диетава, вратете се наназад или погледнете убаво на српскиот форум Дијети, таму е супер објаснето, имате и табела и се, не дека тука не е објаснето ама ете не сакате да прочитате.

19. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    91.837
    ^
    Не јадам овошје затоа што неможам еве ретко се случува да јадам за доручек 1кива ,портокал или јаболко ... не се осеќам гладна до ручекот ,мислам дека се превикнав ... но затоа секогаш пијам вода со цеден лимон во неа ...
    Разбирам и знам дека овде се што е напишано е баш како што треба но ...

20. lovehappiness

lovehappiness Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    5
    Денес овошен ден 16/90 дена
    појадок 1 мал портокал после јадев една мала јаболка
    ручек 1 портокал и 2 јаболка
    и сега изедов 3 ореви и тоа ќе биде се за денес