Со диетава нема да имаш никакви последици, баш спротивно....за 1 месец ке се чувствуваш како препородена, а притисокот верувај дека ке ти се регулира водениот ден ти е на секој 29ти ден....ако ја држиш 3 месеци ке ти дојде 3 пати воден ден искрено јас само еднаш го држев и тоа првиот месец. ептен ми е хард кор. и да не го држиш денов, пак има резултати
sakav da prasham ..ja drzam ovaa dieta i jas .. veke ova mi e 5 den i bidejki sakam da ima podobar efekt pijam caj za slabeenje i ne jadam voopshto leb so obrocite .. dali od tie sto ja imate drzeno celata dieta go iskluchuvavte lebot ili se pidrzavate da go jadete ... i moze li vo proetinskiot den slobodno da se pie Balans jogurt namesto konzumiranje na mleko i sirenje [mod-kirilica:3bgtu82q][/mod-kirilica:3bgtu82q]
Доколку можеш да издржиш да јадеш без леб мислам дека нема да има никаков проблем (и јас не јадев, ама зашто не ми се јадеше и ослабнав) и можеш да пиеш јогурт наместо млеко.
многу се нервирам!првиот пмс го поминав супер не ми се јадесе али вториов ептен ме фака криза....ми се јаде мноооогууу!!али веке ми е 49 ден така да мора да се издрзи да не се прекине диетава после толку напор!иначе сеа поспоро се намалуваат килограмиве последниве 15 дена само 2,5 кила имам ослабено ај валда ке ослабам усте 5 до крајов на диетава!!
Лебот не би требало да го јадеш...ама ете ако толку многу не можеш да издржиш земи една кришка (ама само една ) интегрален леб...но подобро е без него...А по правило, не треба да конзумираш млеко и сирење, тоа е дадено како опција и под услов да намалиш од главното јадење (пр. месото) онолку колку што си испила млеко...затоа не ти препорачувам да земеш млеко и сирење...Доволно е само месото или јајцата, секако, заедно со салата
Колкуу само е точно дека помагаат при слабеење за 3месеци ослабев 20кила со тоа што скоро секој ден пиев по 1л јогурт со намалена масленост!
Не само на јогурт туку се си јадев само без леб и мн ретко благо а јадев и интегрални грицки и пак ослабев...
Само колку за информација... http://www.8ka.com.mk/spisanie/medicina/329------ Жално е што најголем дел од луѓето се неинформирани и сеуште слепо веруваат во она што им се сервира од таканаречената машинерија наречена маркетинг.
mKdevojce повели прочитај посебно за јогуртот http://www.rak.mk/index.php?option=com_ ... Itemid=218 содржината на твојот линк е 1 во 10000000000000 така што... не ќе да е точно напишаното Поздрав.
Девојчиња мислете си што сакате и верувајте во што сакате, не ми е целта да ве убедувам, само си го изнесов моето мислење за кое што имам многу причини да верувам во тоа.
неинформирана??????? извини,не е потребен маркетинг за да дознаес кои се бенефициите ако консумираш млечни производи, прочепкај малку подобро по интернетов па ќе видиш колку само позитивни работи се добиваат од консумирање на млеко млечни производи а посебно јогурт, да не почнам да зборам за витамин б12 калциум за правилен раст и развој на коските и здрави коски во подоцнежните години спречувајќи остеопороза извор на протеини потоа вит д, вит а, вит б3, фосфор, и ај да не набројувам и ова сајтов незз од кај го ископа ама како што кажаа е еден од 1000000 и сигурно е од оние кои пропагираат исхрана само од растително потекло.а и да најнови истражувања покажале дека млекото е најдобра храна за луѓето изложени на психички и физички напор бидејќи ја зголемува концентрацијата, и го подобрува квалитетот на сонот бидејќи содржи природен млечен комплекс л-триптофан кој во комбинација со вит б6 му помага на организмот полесно да создаде мелатонин-хормон на сонот кој е неопходен за закрепнувачки ноќен одмор и го регулира циклусот на сон и будење. па сеа незз кој не е информиран и слепо верува на се што ќе прочита си прочитала на еден сајт така и ајде така е. а ова што ти го пишав не е на интернет туку од милиони книги за здрава и урамнотежена исхрана и бла бла бла па сеа ти види. и да кои се тие причини (МНОГУ како шо викаш ти) за да веруваш во тоа? фала.Чао
Нема шанси млекото да не е здраво. Ајде да видиме факти. Уште од самото раѓање бебињата цицаат млеко, потоа цела година и некој месец пијаат МЛЕКО, сокови, некои течности кои содржат витамини итн. Како може млекото да не е здраво. Оние мајки кои ги одбиваат од мајчиното млеко, им даваат на бебињата обично млеко. Ако не е здраво нема да им препорачаат докторите како прво и прво. Секое утро до 9 години пиев млеко и верувај нема никаков лош ефект и здраво е . Откако го откажав се ми се поремети ( и ден денес жалам за тоа) . Друг факт е дека млекото се препорачува речиси во секоја „ ЗДРАВА“ диета. Под здрава мислам не на оние 5 кила за 5 дена, со тоа се пореметува целиот организам а и ритамот на срцето ( ова можеби изгледа смешно, но при разговор со било кој доктор ќе се уверите дека е така) . И воопшто не ја обвинувам Мкdevojce прочитала па споделила мислење, но едно верувај „СЕ ШТО Е НАПИШАНО И КАЖАНО НЕ Е ТОЧНО“
напротив не ја обвинив само се обидов да и докажам дека тоа што го мисли не е така бидејќи сигурна сум дека не консумира млеко бидејќи е убедена дека не е здраво затоа и посочив некои факти се надевам не се налути
Не, напротив, знам дека не ја обвини . Ова е форум каде сите можат да си го искажат своето мислење, слободно да споделат мислења. Она досега го читав целото, се убив а имам книга од 300 стр. лектира. Страшно (извинете за оф топик). Она всушност ми е малку нелогично. Тоа е како да имаш дијабетис ( шеќер во крвта или гликоза како сакате) и сега ти велат не смееш да јадеш благо, не смееш грозје бидејќи има многу шеќер, несмееш ова , несмееш она... Е па добро што да јадат луѓето? Овошје ( не некој со многу шеќери како грозје, лубеници) и зеленчук се научиле докториве и тие и тие лекови. Тоа и дете од предучилишна возраст знае дека треба овошје и зеленчук. Така ми изгледаше и ова за млеково што го прочитав. Пишува во првата страна можело млекото не било опходно, можело и со зеленчук и овошје. Ма немој. Луѓево можат максимум 44 дена без леб, само со вода, и тоа да не треба да се проба се прашувам? Многу се нервирам на вакви статии. А simoncelicius знам дека не ја обвниуваше мкдевојче. Уште кога првиот пат ги читав коментарите сватив дека само сакаш да и укажеш дека не е право. Сосема те разбирам. Нема зошто да се лутиме кога некој ни го укажува своето мислење, како ти на мкдевојче. Подобро да се спречи отколку да се лечи.Сепак на Фемина сме и да научиме нешто, да ги исправиме некои грешки, да ни укажат на нашите грешки, нели?
Бебињата цицаат млеко од мајката, логично нели? Јарето цица од козата, логично е и тоа. Јагнето цица од овцата, сосема логично Телето цица од кравата, и тоа е логично. А замислете слика човек како цица од крава, тоа логично ли е?? http://www.youtube.com/watch?v=DTo5TulJLU8 доколку го изгледата видеото и разберете барем дел од него ќе знаете за што зборувам. Драги девојки ајде да видам која од вас ќе ми даде дефиниција за млекото, да видам дали знаете што всушност тоа претставува? значи дефиниција во буквална смисла на зборот.
Јас само ќе кажам дека за цело време додека бев под режим на исхрана во ЦД диет клуб,кај Цеце,несакаше да слушне за млеко и млечни производи .Млеко,ни под разно .Наместо млеко ,ми дозволуваше да пијам соино млеко.Ми објаснуваше таму што-како и зошто не е дозволено млеко???? Јас и онака не сум луда по млеко,за мене тоа ти е као нешто......непотребно....едноставно организмот не ми го сака. Е сега,јогуртот беше друга приказна,во одредени денови,мала количина .... Како и да е ,сепак, нели ,во диетите е малку поинаку со конзумирање на млечни производи.Јогурт ДА,изварка Да,а за друго...па и не е нешто за што ми течат лиги(сирење,млеко,кашкавал) Секој по свој вкус и со своја памет.