Здраво феминки само едно прашање до вас...што е проблемот доколку 21 ден ја држиш диетата и тоа турбо ун онака се правилно (освен што вечерам во 23:00) , и не сум ослабната ни грам...ама ни грам..падната сум во тешки депресии незнам што е проблемот бре ...инаку да сум слаба не сум слаба висока сум 174, за тежинаа па си тежам 87 кг...а нели зборот е дека оние со повеќе масно ткиво побргу слабеат..прво се губи водатаа па потоа се разградуват масти итн итн..ме интересира баш зошто не сум ослабната..а рака на срце...се придржувам на диеатава..и не вежбам ! од претходно искуство сум убедена дека ДА треба кардио вежби..ама прво неколку кг да се намалат па потоа со вежбање за затегнување сакав првиот месец од диетава да не вежбам наредните 2 да почнам.. позздрав секое добро
Jas porano ne drzev dieta ,jadev se normalno do 16 h .Posle 16 h piev samo kafe ili kakao ,nes - kafe ,caj ili ,kapucino i si legnuvav gladna ,crevata mi svirea navecer ama za 2 meseci oslabev prilicno zadovolitelno,bez vezbanje i lugjeto me zabelezuvaa .Me prasuvaa kako oslabe tolku ?...Mislam deka vecerata ne treba da ti bide tolku kasno .Trudi se porano da veceras ,a navecer ako ti se jadi napij se nesto bez seker .Jas pobekogas koristam vestacki zasladuvaci.Mene mi e ponekogas tesko so dietive ili da ne mozes da si kasnes toa sto ti se kasnuva .Imam 2 decina .Edno to 6 god ,a drugoto 1 godina .I tesko e sto site jadat ,a jas se trudam da ne probuvam od jadenjeto .Nekogas go teram postaroto dete ili soprugot da proba dali e soleno ili blago Pozz i pridrzuvaj se ,ke imas rezultati
еве јас да се приклуцам кон групата по втор пат. првиот пат немаше големи резултати, премногу очекува, ама сега се надевам дека ќе ја постигнам саканата тежина, после година и пол држење на сите можни диети што сум ги слушнала. почнувам одма со турбото, па што буде, нек буде! 1ден: п. киви р. 2 јајца и маклу сирење, зелка салата в. исто
16/90 Овошен ден појадок: 1 банана ручек: 1 портокал и 1 банана вечера: 2 портокали и 1 банана и малце суво грозје 17/90 Протеински ден појадок: 1 банана ручек: супа и 1 кременадла вечера: истото од ручекот. 18/90 Скробен ден појадок: 1 банана ручек: мусака вечера: истото од ручекот.. 19/90 Јагленохидратен ден .... денес појадок: 1 банана ручек: пица вечера: локум и еден ред чоколадо
Нова сум на форумов и денес започнав со УН диетата имам 14 години па ме интересираше ваше мислење дали добро сум започнала. Д:Едно јаболко Р:2 јајца со салата и супа В:1 јајце сирење и јогурт
19/90 jaglehidraten Dorucek-portokal Rucek-palacinki i 1cokolatce Vecera-2parcinja integralen leb so ajvar i torticka
Девојки,диетава ја имам држено пред неолку години и ослабев 10кг.Денес ми беше 5ти ден и требаше да ми биде протеински,но поради тоа што бев на гости,за ручек јадев печен компир,а за вечера малку варен компир со салата...Утре планирам да го држам протеинскиот,а задутре јаглехидратниот...Дали е грешка што ги заменив деновите?
можно е да ти кажам ...на психа ме мавна ова . .ама од денес нов режим вчера цела вечер читав..се изначитав за ова диетиве...вакаа значи ЗАБРАНЕТО Е СЕ ШТО Е СКРОБ И ЈАГЛЕХИДРАТ..не е аткинсон диета туку LCH__..незнам заборавив.. режим на исхрана..во кој е дозволено да јадеш месо..печено во фолии чуда и глупости риба и јајца..хм..интересно е тоа се што прочитав дека од зеленчук треба да се јаде се што е над земја..а оние коренестите зеленчуци..умерено..диетава..мислам начинот на исхрана се базира на домашно направен јогурт..домашно месо..јајца..се природно....има ммногу интересни рецепти...само заборавив како беше ќе си ја пребарам историјата па ќе ви кажам има се предобро објаснето од биохемија..до физиологија..се како што се разградува во организмот..а за шеќерот и за скробот и за тестенините..останав..без речи поздрав.секое добро
Девојки ај некој од поискусните ако знае да ми кажи.. Дали на Протеинскиот ден смее да се јади наместо стек - печена риба или пак туна исцедена од масло ..? Фала ви однапред иначе мене ми е 11ти ден па утре ќе се мерам и ќе ви кажам за моите резултати ,кажете и вие за вашите
20/90 Овошен ден појадок: 1 портокал ручек: 1 банана и суво грозје вечера: 1 портокал и 1 банана и малце суво грозје
5/90 Д:1протокал по шо беше голем Р:ориз и супа В:зелка салата со морков и белото месо од домашно пиле (мало парче беше )
Палента можеш да јадеш во Јагленохидратен ден а пире можеш да си направиш во Скробен ден ама без млеко
Еве ме и мене 29ти ден овошен вчера за појадок имав 1 банана ручек варено ѓеврече со кечап и вечера 2 коцки чоколадо и едно здраво парче торта а потоа испив една чаша црвено вино денес овошен до сега изедов 1 банана и две јаболка утре воден ден!! не знам како ќе издржам, држете ми среќа
21/90 proteinski Dorucek-nemav posto kasno stanav Rucek-omlet so 1parce leb Vecera-1parce leb so kaskaval i maslinki Vcera ovosniot eppten go prekrsiv ama prodolzuvam ponatamu nema otkazvanje