УН Диета

Discussion in 'Диети' started by mKdevojce, Jan 7, 2010.

1. Maria.Vampire

Maria.Vampire Нов член

Морам да ја пофалам диетава дека е доста ефикасна.Јас кога бев помала,покрај мајка ми,бидејќи не е строга диета и јас ја држев.За 1 недела ослабев 3kg. :geek:
    И тоа со секакви прекршоци,на овошен ден си јадев макарони,на воден ден што се не јадев,кога како сум имала правилен ручек. :wasntme:
    Ама важно секојпат доручекот ми беше 1 или 2 јаболка,портокали,банани и сл. и секогаш јадев по 1 кришка леб(кога има леб за ручек).
    А чудно е колку ефикасна диета а сепак на менито има количини на јадења кој ни кога не си на диета не би јала :!:
    А сега со голема одлучност,повторно ке се дружам со ова мени.

2. Polis

Polis Истакнат член

50/90
    Овошен ден : портокали,банани, замрзнато овошје малина,капина...... тоа цел ден :) можеби вечер салата ке каснам , ке видам :)

3. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

02 ден

Скробен ден денес,појадував две мандарини,ручек леќа,вечера салата. :)

4. bbv

bbv Активен член

3/90
    Д. Портокал и т.кафе без шеќер.
    Р.баничка.
    Девојки..дали е грешка баничката, со зелка беше и не беше мрсна пошто сама ја правев
    За вечера....рано е.

5. Maria.Vampire

Maria.Vampire Нов член

1/90
    -доручек:две јаболчиња.
    -ручек:супа и пилешко месо со печени компири(место леб).
    -вечера:пилешко месо со салата и кришка леб.

6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Девојки ги разгледував овие рецепти овде
    http://www.femina.mk/out/?id=1783c0...olinarika.com/forum/zdravlje/un-dijeta/51754/ Ги практикувате ли вие ? Не ми е јасно мешате ли разни состојки за скоробен ден ? Пример компир грашак брокула како што овде е дадено во некој од рецептите ?
    Ако некој знае разјаснете ми :)

7. Goddest

Goddest Истакнат член

3 ден држам диета и одлично ми оди... утре овошен ден мама миа... што ќе се прави не знам.
    Инаку јас имам едно прашање: Дали може да се консумира овошје во случај на глад или мора конкретно само за доручек да се јаде? :) И имам слушнато дека може и пуканки да се јадат, точно ли е?

8. Viktorijaaa5

Можеш да јадеш овошје кога ќе посакаш ,а ако неможеш цела ден на овошје јади пола ден совошје пример до поручек а потоа јади салати :) Пуканки не има многу што пишуваат но мене ми кажаа дека пуканките спаѓале во скроб така да можело да се јадат во скробен ден :)
    Исто така можеш да јадеш сончоглед и семки,бадеми лешници но не повеќе од 100 гр

Еве и мене денеска ми беше овошен ден
    Изедов 1 портокал ,1 домат ,3-4 маслинки,50гр сончоглед и пиев цеден лимон :)

Goddest likes this.
  9. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Не знам другите како практикуваат,ама јас не мешам,јадам само едно од тоа што е напишано.И освен во овошниот ден,кога овошјето го јадампреку цел ден,останатите денови овошје јадам само за доручек,дури и кога сум ептен гладна не посегнувам по овошје.

10. Viktorijaaa5

Исто и јас си се придржавам баш како што е напишано и не мешам повеќе врсти на скроб тој ден но видов овде случајно па ме интересира дали е тоа можно колку за промена :)
    И јас никогаш не сум посегнала по овошје (кога не треба да јадам ако почуствувам глад) освен во овошниот ден. Обично ако осетам глад пијам чаша вода со сок од свеж цеден лимон :)

11. unforgiven

unforgiven Истакнат член

31/90 Јагленохидратен ден ....

појадок: 1 банана
    ручек: мазник
    вечера: 2 парчина ролатче и една коцка чоколадо

32/90 Овошен ден ....

појадок: 2 портокали
    ручек: 1 банана
    вечера: 1 банана и 1 портокал и малку суво грозје :)

12. Polis

Polis Истакнат член

51/90
    Протеински
    доручек:портокал
    ручек :риба и салата
    вечера : марула салата со јајца
    :emo:

13. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Решив,
    1/90 протеински:
    п: јаболко, 2 портокали, 1/2л вода, кафе
    р: 2 јајца со марула
    в: 2 јајца со марула или евентуално јогурт

*ја држев пред една година и достигнав скоро до посакуваната тежина, ама вратив 3-4 па се стремам да изгубам 5-7кг

14. HappyMom

HappyMom Нов член

4/90

овшен
    доручек-суви сливи и кајсии
    ручек-.... (некоја овошка)
    вечера-....(салата) барем така планирам

И да Ви се пофалам -3 кг, ако продолжам да слабеам со вакво темпо ќе биде фантастично :)

15. sheis

sheis Истакнат член

Еве ви еден предлог за белковински ден
    - ситно исецкана краставичка и измешана со една конзерва туна и малку киселина. Превкусно е. :)

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Мислиш протеински? Туната преферирајте да биде со вода, таа со масло избегавајте ја, макар било соино, рибино, маслиново, све се тоа исти тракатанци ;)

17. Polis

Polis Истакнат член

AngelOfArh ти напиша дека турбо ун треба да почне да се држи во одредени денови на 17тиот, 46, или 75от ден од диетата. Дали знаеш,дали може да се почне некој друг ден , на пример јас сега да ја почнам на 54 ден ?
    Бидејки стагнирам со килажа веке цел месец,па да не чекам 75 ден од диетата?

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Полис, немаш ефект ако ја почнуваш вон шемата, не за џабе е дадена таа шема нели, ќе ти се искомплицира се и ќе бидеш во вистинска фрка, дали, што и како. Мој совет да смениш нешто, пример да јадеш некое друго овошје, пиј повеќе течности, јади помалку калорична храна и чекај до 75ти ден. Инаку Турбото се почнува непосредно пред Водениот и тоа му е целта, да го здрма организмот и да го извади од колосекот по кој почнал да се движи, со Водниот се прочистуваш и почнуваш нов циклус ;)

Polis likes this.
  19. mihaelicka

mihaelicka Нов член

viktorija moze sekoj den da se gricka da receme soncogled po 50 gr??????

20. Mystique

Mystique Активен член

Здраво на сите,

Не можев да се воздражам а да не се пријавам на форумот и да го делам моето искуство со оваа диета. Ги читав постовите и сакам да ви честитам на сите што ја оствариле својата цел држејќи ја диетата. Пред дваесетина дена и јас почнав да ја држам. Денес ми е 24 ден поточно најтешкиот :D овошен! 9 дена откако ја почнав диетата решив да се измерам да видам дали има некое дејство и дали ке вреди да ја држам, и кога се качив на вагата не очекувам никакви промени но за мое мало задоволство имав 2кг помалку :) Скокав од среќа! Иако се малку за мене тоа беше многу, но како викаат: патот од илјада милји почнува со еден чекор! ;) Во текот на диетата само 2 пати ја прекршив, претходниот овошен ден за жал го завршив со затворена пица за која се каам многу :tmi: истотака завчера вечер немав време за вечера :(
    Но со голема мотивација продолжувам напред :D

mihaelicka likes this.