УН Диета

Discussion in 'Диети' started by mKdevojce, Jan 7, 2010.

1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

50/90 Јагленохидратен ден

п:/
    р:макарони со томатело
    в:планирам 2 парчиња торта со хопла и бисквити (таква има дома моментално) :lol:

Ќе се мерам за 2 дена т.е после утрешниот овошен ден па ќе ви кажам дали имам нов резултат :)

2. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Диетава ја држам он-офф :D ама омилена ми е. Максимум ја имам држено 6 недели и смалив 14кг ама сега никако да ја почнам пак. Секогаш ми било дилема печурките и маслинките во која група спаѓаат? И дали некој може да ми каже што е турбото :lol: барав по страниве ама многу се па ај полесно е да си прашам.

3. mariiiii

mariiiii Истакнат член

Pechurkite spapjgaat vo proteini, a maslinki jas jadev vo bilo koj den osven ovosen.a za turboto vidi vo poslednite 10 strani pishi

4. Saki15

Saki15 Истакнат член

Значит конечно после неколку неуспешни обиди да ја започнам диетата, конечно се решив да ја почнам од понеделник. Имам баѓи за симнување, сакам да ослабам но брзо се откажувам :( сакам резултати веднаш да имам :(. Сакам се на све да ослабам 5 кг барем за почеток, па верувам дека со оваа диета ќе успеам како што усепале повеќето од феминкиве :) Од понеделник се дружиме, ветувам!!

5. Viktorijaaa5

Aко се придржаваш на диетава како што е напишано верувај дека ќе имаш резултати,штом имаш повеќе за симнување навистина мораш да се потрудиш за се треба труд :)
    И јас како тебе бев почнував но се откажував но еве веќе 50 дена сум на оваа диета и убаво ми е на почетокот изгубив 6-7 кг стагнирав некое време но сега пак е добро ... И се што постигнав сум им благодарна на феминките тие ми дават сила .. Ајде па да се дружиме од понеделник !

Saki15 likes this.
  6. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Viktorijaa5 колку ослабна досега,приближно денови ја држиме диетата,па да знам дали приближно губиме килажа,да не се обесхрабрувам,мене ми варира ама сепак сум само -7,а скоро 49 ден ми е? :*

7. Viktorijaaa5

Стагнирам повеќе од 10 дена,се демотивирам на моменти :|
    Не сум се мерела повеќе од 8 дена ќе се мерам во понеделник сабалје и ќе ти кажам :D
    Последно кога се мерев бев -8кг а денеска ми е 50 ден.

8. Marossa

Marossa Популарен член

Пошто диетите што ми почнуваат од понеделник не ми успеваат,јас си ја почнав оваа од сабота :lol:
    Со ваша поддршка до манекенка за лето :D
    1/90 Протеински Ден

Појадок:Едно јаболко и кафе без шеќер со млеко
    Ручек:Печена плескавица на скара,супа,младо кромидче и 2 кришки леб.
    Вечера:1 кришка леб,плескавица и кромидчето :D

Стискајте палци,овој пат мора озбилно да си ја фатам работата :D

Viktorijaaa5 likes this.
  9. Maria.Vampire

Maria.Vampire Нов член

4/90
    Овошен ден
    Цел ден си правев комбинации со овошките: портокал,јаболка,банана,јагода.
    Каснав малку и од зеленчук,ама не менува ништо.

10. mentalist.mk

mentalist.mk Истакнат член

Да не звучам како Стеф ама ако продолжиш да се изгладнуваш ќе стагнираш со килажата. Ручек и вечера заедно-само си го успоруваш метаболизмот.
    Да не ме сфатиш погрешно, најдобронамерно ти давам совет-ручек и вечера се два оброка, не еден.

11. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Ајде ќе почнам и јас од утре и ќе се дружиме. Додуша немам вага ама се сеќава сепак и ќе се снајдам по некоја недела да видам што се случува :$ Сакав од денеска ама тоа овошниот ден свеста ми ја зема...Досега секогаш кога ја држев го прескокнував и си почнував пак со протеински ден и пак имаше ефект. Овај пат ќе пробам со овошните денови :$ :dance: :muscle: Имам проблем што на работа имаме кантина и секако неможам истото јадење да го имам дома :?: ќе гледам барем од истата група да е...

12. Maria.Vampire

Maria.Vampire Нов член

5/90
    Протеински ден
    -доручек: 2 банани
    -ручек: 3 варени јајца
    -вечера: истото.

13. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Да,да,знам дека е така!Ама излегов во чаршија околу 12 и не очекував дека ќе се задржам скоро до 5.Не ми беше намерата да скокам оброк или да спојам па да изедам повеќе.Околностите така ми налагаа.
    Инаку можеби и најголемата причина кај мене за спорото слабеење е што станувам сабајле околу 11-12 и затоа многу покасно ми се фаќаат доручек,ручек и вечера,а никако не вечерам подоцна од 6-7 па така разликата во часови за оброците ми е многу мала.Сепак и така продолжувам ем бидејќи 5 кг мора да ги ослабнам до мај,ем м многу ми е убава дружбата со сите вас во оваа тема.
    Како корисен совет,а се надевам не пречи на диетава,пијте расолница(јува) на гладно од сабајле,го прочистува целото тело и многу е корисна. Напомена: После пиењето планирајте 3-4 часа да не одите никаде :lol:

14. Marossa

Marossa Популарен член

2/90 Скробен ден

Појадок:Банана и чај со пола лажица мед
    Ручек:печен ориз и варен зеленчук
    Вечера: исто како ручекот.

Туку за пуканките дали влијаат ептен на диетата и дали може само овој ден да се јадат? Оти не се многу калорични,ги правам без масло и со ептен малку сол,а ме заситуваат многу, посебно дека седам до касно навечер,да ме држат..

15. stojne-21

stojne-21 Активен член

Лани ја држев диетава,ефикасна е,ама ја држев преку школска година и крвта ми ослабе и ја прекинав,ама би сакала на лето да почнам пак.

16. Mystique

Mystique Активен член

27/90 Скробен ден

доручек: 1 портокал и еден цеден лимон
    ручек: баница
    вечера: 3 од овие Атлантис што се и еден ред чоколадо за готвење

И овој ден прејадов! Таман за да се издржи утре :rofl:

17. Viktorijaaa5

52/90

Денеска овошен ден изедов: 1банана 1 портокал,50гр сончоглед,50гр бадеми,и сеа ќе праам салата марула изгледа :)

Луѓе демотивирана суум се придржувам како што треба не паѓам и не паѓам на килажа шо ми е ;(

18. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Бадемите и сонгчогледот се здрави ептен,ама за жал се премногу калорични. Во 50 гр.бадеми има 289 калории ,а во 50 гр.сончоглед 291 калорија(во солен). Затоа не слабееш. Во овошниот ден работата е калорискиот внес да е многу низок.

Не знам што би те советувала,најубаво каснувај наутро 2-3 бадеми не печени или 2-3 ореви ама не повеќе.

19. Viktorijaaa5

Ова денес ми беше прв пат 50гр бадеми да изедам несолени инаку каснувам по 2-3 зависи :)
    Ама сончоглед јадам несолен ... Ајде ќе го избегнувам и оваа веќе колку можам ....
    Морам да успеам :|

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Па заради тоа бе Вака-Вака се јадат во овошен, не можеш да речеш дека Викторија се прејала со ова што го изела на овошен ден, витамински де, се препорачува до 60 грама јаткасти плодови, она малку ја претерала, и се разбира мислам дека се подразбира да биде несолен.
    Викторија во однина имај си мерка една шака, значи напрај си микс и изеди една шака само, или па мери си 60 грама, не претерувај пошто стварно немаш потреба ;)
    Пуканки можеш, несолени и немасни, можеш со масло да си ги направиш ама не со путер, со сосем малку сол, јас ги јадев за вечера. И сега почнав да ги јадам за вечера, не секогаш ама ги сакам, со телевизорче, со филмче, идат.

Marossa and Viktorijaaa5 like this.