1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Мкдевојче :) , за ова како што ти имаше објаснето Simoncelicius се неколку факти во 1000000000000000.
    А ова дали е логично човекот да цица од кравата, на прв поглед секој би рекол НЕ. Но, нашите пра-пра-пра-пра баби и дедовци пиеле млеко и од крава, и од коза, и од овца и не им било ништо, живееле подолго. И тоа пиеле неколку пати во денот. Им бил основен продукт, па после дури научиле за пченица, брашно, леб... Секако не влијаело само млекото, туку и останатите навики од животот( исхрана, работење..).Не знам дали е точно дека имаш 21 година како што пишува во профилот, но ако имаш сигурно знаеш некои факти од историја, Робинсон Крусо е добар доказ за тоа( според вистински факти е книгава, и сега ако речете јадел и леб вистина јадел, но млекото му бил основен прехранбен продукт, се забележува кога подетално ќе се прочита книгата). Ако побараме на јутуб или на некоја информативна страница, ќе најдеш ммногу факти дека нема убави влијанија и одредени овошја и зеленчук. За овие работи навистина тешко би се убедила. Одредени „научници“ кажуваат едно, другите го тврдат спротивното. Едноставно што напиша stetoskop секој со своја памет. И тоа што го има напишано јогурт, изварка, сирење Да, се согласувам со тоа. Но нивниот елементарен СОДРЖАЈ Е МЛЕКО. НЕ Е ОНА МАЈЧИНОТО ТУКУ ОД ЖИВОТНИТЕ.
    За основна дефиниција за млеко, првата реченица од http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0% ... 0%BA%D0%BE. Ја потенцирам реченицава Млекото се преработува во млечни производи како што се павлака, путер, јогурт, сирење, лактоза, суво млеко и други продукти.
    Е па овие се од животинско, а не од мајчино. Досега никој не рекол дека се штетни. Ако е штетно млекото од крава, и тие ќе се штетни, така?

2. emili.m

emili.m Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    13
    jas ja pocnav dietava odamna imase efekti no ja drzev mn kratko i za toa vreme imase mndobri rezultati.no ja prekinav :P .... od utre ke ja pocnam pak aj ako e nekoj za??da ja po4neme zaedno pa da sporedime koj kakvi rezultati ke postigne ;)

3. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    8.431
    епа срцка баш сеа ја глеав цвета динева или така мислам се презива од вита диет клуб ја имаше на тв зборуваше за поврзаност меѓу храна и болести и се издаде дека секој ден се убива од јадење на сирење, така да само безпотреба е тоа фрлање на пари за да ти солат памет дека ова било здраво а ова не, а самите се убиваат од јадење на таа храна што нас не ни ја препорачуваат, односно според нив треба да се храниме само со храна од растително потекло ма немој да пробаме така па да видиме колку ќе има бплни од анемија и незз уште што освен тоа имам другарка која е 19 години а има 45 кг и сака да накачи килажа ама не може па се обрати кај цеце и и даде некој специјален режим на исхрана и по некое време девојчево дозна дека истиот режим го дала и на др девојче кое сакало да намали килажа и се откажа другарка ми

4. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    8.431
    и јас ја држев и ослабев 3 кг ама прекинав, баш сакам да ја почнам али од утре сеа веќе касно е јадев :)

5. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    денес ми е 55 ден и сега се мерев го растинувам и 14 кило и сум доста задоволна планирам да ја дрзам до крај ама ке видиме дали ке успеам да не подлегнам на искшенијата кога ке одам на одмор сладоледче,коктелче и сл/ :D

На cecilia му/ѝ се допаѓа ова.
  6. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    8.431
    ајде ти пружам подршка и јас ја почнувам од утре :) инаку добро си издржала, колку сакаш да симнеш?

7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.498
    Допаѓања:
    173.431
    Симонче,секој по свој вкус и со своја памет.
    Сметам дека нутриционизмот не е солење памет,никој со сила никого не терра да оди кај нутриционисти,туку по потреба и своја волја-кој да качи,кој да спушти килажа.
    Точно,сите млечни продукти се од млеко,меѓутоа има разлика од ферментирано(јогурт,сирење,изварка) и пресно-слатко млеко.Јогурт,таратор(кисело млеко),изварка -па тоа и Цеце дозволува и препорачува да се јаде,слаткото млеко е тоа кое таа не го препорачува (нормално кога си на режим за да ослабнеш)во замена дава соино млеко.

8. shedevil

shedevil Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Ја почнав диетата од вчера :)
    Ја имав држено пред 2 години и за недела и пол се чувствував подобро и ослабев 2 кг.

Сега ќе бидам поупорна и се надевам дека ќе ја одржам до крај.
    Секоја чест на оние што издржале :clap:

9. SilverGirl

SilverGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    7
    јас ја држам недела дена, денеска ми беше протеинскиот ден, издржувам, мислам немам потреба од јадење..
    само стрвост, али и тоа се санира со желба за подобра линија.
    и најважно е да си поставиме цел и да се стремиме кон неа!!

На shedevil му/ѝ се допаѓа ова.
  10. shedevil

shedevil Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Кажи ми дали забележа некакви резултати за овие недела дена? Се чувствуваш ли подобро и дали ја мериш килажата.
    Јас планирам да не се качувам на вага секој ден туку после 29тиот ден (тогаш кога ќе биде - се надевам - денот кога се пие само вода).

Малку доцна ми текна, изгледа премногу умислено се надевав дека летово нема да го имам истиот апетит како и преку зимскиот период - но се излажав :(

Ти држам среќа за постигнување на крајниот резултат кој си го замислила и одредила :) Поздрав

На SilverGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SilverGirl

SilverGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    7
    се чуствувам подобро Да, а килажата не ја мерам.
    си поставив цел, овој пат сум цврсто решена да не отстапувам.
    не сакам да се мерам пошто некогаш може вагата да не ја покаже тежината што ја сакам, односно нема да покаже - кг толку колку што сум замислила во тој период, а тогаш можам лесно да се разочарам и да се откажам.
    Битно ми е да ја имам оваа самодоверба која што ја имам сега и да се придржувам кон диетата, иѕгубените килограми ке си дојдат сами по себе и ке се забележува и без да се мериме :)

12. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    [фала ти многу за поддршката...а иначе сакам уште барем 6 кила да ослабам за да имам после фора ако недај боже почнам да ги вракам!

13. Sunshine.love

Sunshine.love Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    9
    Јас ја почнувам од денес. Дали има некој кој сеуште ја држи диетата ? :)

14. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    И јас ја почнувам од денес :D Ќе се дружимее :)

15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.498
    Допаѓања:
    173.431

Ајде со лесно нека ви е на двете,и немојте да се откажувате,само храбро. ;) :rock:

На miljkovic му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Princess-S

Princess-S Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    И јааас! :D Денес ми е 3 ден

17. sara1973

sara1973 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    neznam luge sto ke pravam,ama mnogu sum razocarana.ja drzam veke 10 dena .posle prviot ovosen den izgubiv 2 kg.a posle pak mi se vratija,i eve veke 11 den nisto ,ni kilo pomalku.nemam volja da prodolzam koga gi citam komentarite od nekoi sto pisuvaat deka za kratko vreme gubat mnogu kilogrami.a neli tie sto treba da izgubat poveke pobrzo slabeat,a jas sum od tie imam 85 kg.dali na nekoj mu se slucuva istoto,prvite 11 dena da ne izgubil ni kilo?ili toa e samo kaj mene? :D a samo da napomenam deka se pridrzuvam tocno po pravilata na dietata.

18. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Ако си здрава почни со додатна физичка активност како зумба, тае бо, возење точак, ролерки или џогинг и ќе почнеш да слабееш. Држење диета без тренинг е многу понеефикасен и побавен начин за слабеење :).

Не се откажувај и не губи воља, 10 дена се премалку за да имаш спектакуларни резултати :).

19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.498
    Допаѓања:
    173.431
    Полека,не се нервирај и не губи надеж.Како прво ,тргни ја вагата настрана ,немој нон-стоп да се мериш,почекај 2-3 недели па тогаш измери се.Точно е дека тие што имаат повеќе кг.побрзо ги губат,ама сепак не се губат преку ноќ.Пиј доста вода,сега барем лето е и 2 литра не ти се многу.
    И активност,движи се,вежбај,ама она да се запотиш,да ја убрзаш циркулацијата.Гледаш дека кај сите што ја држат диетава резултатите им се јавуваат во различни денови-периоди,некаде побрзо,некаде покасно,Добро е 10-11 дена на диета,браво,па ти си го поминала кризниот период,продолжи така,не се откажувај.Активност,потење и многу вода и ќе видиш,стрелката на вагата ќе почне да оди на лево.Позз.

20. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    леле знам како ти е. И мене ми беше така, ама после 20иот ден да видиш како нагло почнав да се смалувам. И убаво ти кажаа....бегај подалеку од вагата и наместо неа, земи си едно метро и измери си обем...запиши го некаде и после секој втор овошен ден мери го....и води евиденција.

Инаку јас ја прекинав диетата пред скоро месец ипол, ама последниве 2 недели јадам како луда.
    Во диетава пишува дека после циклус од 90 дена треба да се прави пауза од 90 дена....е сега се мислам дали да ја продолжам уште сега или да чекам :^)

ми фали диетава...мноооогу.....со неа имав барем дисциплина, а ако не ми е нешто претходно испланирано се губам...како сега.

ако има некој советче нека каже, зашто ако продолжам вака ке се вратам на старо :$