1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. zaboraveno

zaboraveno Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    13
    Браво Polis, како ли ти успеа до 60-ти ден?
    Јас сум денес 5/90, појадокот го поминав со јаболчињата а за ручек и вечера уште не сум смислила.
    Дали е тешка диетава за држење до крај, јас овие денови добро поминав ама натаму незнам како ќе биде, поздрав до сите :)

2. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.397
    Допаѓања:
    92.754
    Како ќе поминува времето ќе имаш се повеќе мотивација за да издржиш до крај :) Ќе се навикнеш и ќе биде лесно :)

На zaboraveno му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86

Втор пат ја држам , не е тешко кога ке се решиш а и ми одговара многу начинот на исхрана . Си правам грешки понекогаш :) Порано мислев дека овошните денови се многу тешки а сега тие денови ми се најлесни :rofl: КЕ ИЗДРЖИШ !!! форумов е многу голема мотивација + си водиш дневник за деновите . Се надевам дека ке ја постигнеш твојата цел . НЕ СЕ ОТКАЖУВАЈ во никој случај ! ;)

На zaboraveno и Markiza30 им се допаѓа ова.
  4. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Јас мислам дека ја утнав денеска :( на 3ти ден бе... :@ Немаше ништо на работа за јадење со се вклопува со јаленохидратен ден. Најблиску беше вегетеријанска пица без сирење со зеленчук. Не е многу страшно ама немораше :@

5. zaboraveno

zaboraveno Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    13
    Сабајлечки се мерев и вагата кажува 2 кг помалку, дава мотив за понатаму иако е 5 ден, се чуствувам по релаксирано а веќе месец дена и вежбам само што со вежбањето немаше намалување на килажата па затоа и се решив на оваа диета. Фала ви и за подршката, со вас ќе ми е и полесно да продолжам :)

На Markiza30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. zaboraveno

zaboraveno Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    13
    Не се секирај, јас некни се убив од јадење благо кога беше денот а еве сепак има некој резултати, тоа ми е најмачното, да се откажам од благите работи, али со оваа диета е издржливо :)

7. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Здраво на сите :D
    Денес, си ја утнав работата ;(
    3/90-Јаглехидратен
    -доручек: јаболко
    -ручек: мала баница со јаболко
    -вечера: зелка манџа со 1 парче леб.
    го мразам јаглехидратниот ден :@

8. pINK-3

pINK-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Денеска 21 ден-протеински сега за сега -6кг :)
    Направив грешка денеска наместо да јадам јајца или месо со супа и салата јас ги помешав деновите и јадев варен компир со супа и салата. :tmi: :tmi: :tmi:
    Сега за вечера дали да јадам повторно варен компир или месо?

9. lovehappiness

lovehappiness Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    5
    Денес 4 ден овошен
    појадок 2 портокали
    ручек 1 банана и 1 јаболка
    потоа јадев уште 2 јаболка и 55 гр суви кајсии 1 портокал и 1 лимон

10. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.265
    Според диетава не треба да се јадат различни видови на овошје, секогаш треба да се јадат по 2 исти овошки. На пример за ручек наместо банана и јаболка требало да земеш 2 јаболки или само една банана бидејќи бананите се покалорични.

11. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.397
    Допаѓања:
    92.754
    2исти овошки се јадат само за појадок т.е претходните 3 дена а за време на овошниот ден можеш да јадеш какво овошје сакаш и колку сакаш :)
    Да точно е дека треба да е избегнува бананата затоа што е калорична но ако не правиш други грешки каснувај си банана на 2-3 дена не е проблем :)

12. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.397
    Допаѓања:
    92.754
    Па може да се јаде тоа де не се замарај,мала вегетарјанска пица е дозволено така да не е грешка :)

13. lovehappiness

lovehappiness Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    5
    Хм па јас имам читано дека во овошен ден нема врска дали јадам исто овошје или комбинирано. Но сепак од наредниот ќе почнам да си ајдам по 2 исти и за ручек и вечера :)
    Па јадев банана затоа што ми беа потребни протеини и енергија дека трчав и возев ролери не за друго.. :)

14. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    ^Не е голема грешка мешањето на овошје,не внесуваш вишок калории.Пробај само да не мешаш банани со ништо,чисто за подобра дигестија.
    Оние ситните грешки не влијаат воопшто на слабеењето,па и ако сте физички активни,се опростуваат дупло :D

Туку јас пак со едно прашање :D Што можам да ставам во пица за да одговара на јаглехидратниот ден? Пошто само тесто,кечап и маслинки не е примамливо :lol:

15. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.397
    Допаѓања:
    92.754
    Kромид,пиперка,свеж домат,а може да си ја направиш и со семки некои или повеќе измешани зачини :)

На Marossa и Markiza30 им се допаѓа ова.
  16. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Утре го скокам овошниот, ќе ми биде протеински :$ . Турбо ми е денот кога ќе излезам од 7 ќе се приберам во 23...нема да го издржам плус ако сум гладна и нервозна некој ќе си го однеси ни крив ни должен :lol:

17. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.397
    Допаѓања:
    92.754
    Не прескокнувај денови посебно не на почеток баш затоа што цела ден нема да бидеш дома наполни ја ташната со овошје свежно а земи и нешто суво тоа ќе те засити и ќе издржеш повеќе :)

18. Blerka19

Blerka19 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Девојки,дали сум единствената која не се мери на вага? :?: Не се мерев ни пред да почнам,ни сега...Само си се гледам во обем.Не ми се важни килограмите.26ти ден ми е,се утепав од јадење витамини :D

19. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.397
    Допаѓања:
    92.754
    Изминува и овој овоешен ден :) Морам да се пофалам дека супер го поминав :)
    Изедов 3-4 јагоди, 1 банана,1јаболка, 2-3 суви кајсии, 30гр сончоглед , 1домат со 2-3 маслинки ...
    Убаво го поминав денот а осетам напад на глад право си праам миење на желудник цеден лимон со малку вода :lol: :D

20. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    61/90
    Протеински
    доручек :1 банана
    ручек : 2 јајца , зелена салата + домат