Браво Polis, како ли ти успеа до 60-ти ден? Јас сум денес 5/90, појадокот го поминав со јаболчињата а за ручек и вечера уште не сум смислила. Дали е тешка диетава за држење до крај, јас овие денови добро поминав ама натаму незнам како ќе биде, поздрав до сите
Како ќе поминува времето ќе имаш се повеќе мотивација за да издржиш до крај Ќе се навикнеш и ќе биде лесно
Втор пат ја држам , не е тешко кога ке се решиш а и ми одговара многу начинот на исхрана . Си правам грешки понекогаш Порано мислев дека овошните денови се многу тешки а сега тие денови ми се најлесни КЕ ИЗДРЖИШ !!! форумов е многу голема мотивација + си водиш дневник за деновите . Се надевам дека ке ја постигнеш твојата цел . НЕ СЕ ОТКАЖУВАЈ во никој случај !
Јас мислам дека ја утнав денеска на 3ти ден бе... Немаше ништо на работа за јадење со се вклопува со јаленохидратен ден. Најблиску беше вегетеријанска пица без сирење со зеленчук. Не е многу страшно ама немораше
Сабајлечки се мерев и вагата кажува 2 кг помалку, дава мотив за понатаму иако е 5 ден, се чуствувам по релаксирано а веќе месец дена и вежбам само што со вежбањето немаше намалување на килажата па затоа и се решив на оваа диета. Фала ви и за подршката, со вас ќе ми е и полесно да продолжам
Не се секирај, јас некни се убив од јадење благо кога беше денот а еве сепак има некој резултати, тоа ми е најмачното, да се откажам од благите работи, али со оваа диета е издржливо
Здраво на сите Денес, си ја утнав работата 3/90-Јаглехидратен -доручек: јаболко -ручек: мала баница со јаболко -вечера: зелка манџа со 1 парче леб. го мразам јаглехидратниот ден
Денеска 21 ден-протеински сега за сега -6кг Направив грешка денеска наместо да јадам јајца или месо со супа и салата јас ги помешав деновите и јадев варен компир со супа и салата. Сега за вечера дали да јадам повторно варен компир или месо?
Денес 4 ден овошен појадок 2 портокали ручек 1 банана и 1 јаболка потоа јадев уште 2 јаболка и 55 гр суви кајсии 1 портокал и 1 лимон
Според диетава не треба да се јадат различни видови на овошје, секогаш треба да се јадат по 2 исти овошки. На пример за ручек наместо банана и јаболка требало да земеш 2 јаболки или само една банана бидејќи бананите се покалорични.
2исти овошки се јадат само за појадок т.е претходните 3 дена а за време на овошниот ден можеш да јадеш какво овошје сакаш и колку сакаш Да точно е дека треба да е избегнува бананата затоа што е калорична но ако не правиш други грешки каснувај си банана на 2-3 дена не е проблем
Хм па јас имам читано дека во овошен ден нема врска дали јадам исто овошје или комбинирано. Но сепак од наредниот ќе почнам да си ајдам по 2 исти и за ручек и вечера Па јадев банана затоа што ми беа потребни протеини и енергија дека трчав и возев ролери не за друго..
^Не е голема грешка мешањето на овошје,не внесуваш вишок калории.Пробај само да не мешаш банани со ништо,чисто за подобра дигестија. Оние ситните грешки не влијаат воопшто на слабеењето,па и ако сте физички активни,се опростуваат дупло Туку јас пак со едно прашање Што можам да ставам во пица за да одговара на јаглехидратниот ден? Пошто само тесто,кечап и маслинки не е примамливо
Утре го скокам овошниот, ќе ми биде протеински . Турбо ми е денот кога ќе излезам од 7 ќе се приберам во 23...нема да го издржам плус ако сум гладна и нервозна некој ќе си го однеси ни крив ни должен
Не прескокнувај денови посебно не на почеток баш затоа што цела ден нема да бидеш дома наполни ја ташната со овошје свежно а земи и нешто суво тоа ќе те засити и ќе издржеш повеќе
Девојки,дали сум единствената која не се мери на вага? Не се мерев ни пред да почнам,ни сега...Само си се гледам во обем.Не ми се важни килограмите.26ти ден ми е,се утепав од јадење витамини
Изминува и овој овоешен ден Морам да се пофалам дека супер го поминав Изедов 3-4 јагоди, 1 банана,1јаболка, 2-3 суви кајсии, 30гр сончоглед , 1домат со 2-3 маслинки ... Убаво го поминав денот а осетам напад на глад право си праам миење на желудник цеден лимон со малку вода
61/90 Протеински доручек :1 банана ручек : 2 јајца , зелена салата + домат вечера : нешто слично како ручекот