и јас сум овошен 72/90.... до сега имам изедено 2 банани , после два портокали и после работа дома салата ) планирам и цедени сокови да пијам ... Ајде малку витамински бомби
48/90 Овошен ден појадок: 1 портокал ручек:1 витанова и 1 банана вечера: 2 портокали 49/90 Протеински ден појадок: 1 банана ручек: супа и риба вечера: истото од ручекот. 50/90 Скробен ден појадок: 1 портокал ручек: леќа вечера: пошто бев на пат изедов хамбургер 51/90 Јагленохидратен ден .... денес појадок: 1 портокал ручек: макарони вечера: 3 тортиња и еден ред чоколадо
Јас денес имав јаглехидратен ден и наместо за вечера да јадам благо, каснав еден ред чоколадо и Брускети Марети и мн малце салата Што мислите, голем прекршок ли е? Не можам ич благо да јадам... И уште нешто да ве прашам Вода со цеден лимон можи постојано да се пие или само за овошен ден?
не сваќам што пишува воден ден што е тоа цел ден на вода да бидам после 4 ден или ? може некој да ми објасне
Воден ден се држи на 29,58 и87 ден од диетава и се пие цел ден само вода,кафе и чај без шеќер. Првите 2 месеци вежбав по 30 мин орбитрек и правев по 50 стомачни на справа,ама оваа недела слабо. 65/90 Јх д- портокал,кафе и вода многу р- чинија варени јуфки в- не јадев ништ
i terav pak jaglehidraten, zatoa sto ne samo kifli pravev i burek za rucek na maz mi, i kako da ne kasnam, ama zatoa denes ovosen, eve sega pocnav so 2 jabolka, stanuvam rano, go nosam deteto vo gradinka, pa posle, ke bide malku salata, pa pak jabolka, i nekoe suvo ovosje, ke zemam, dali moze suvo grojze...
uf jas sum mazena, taka da i koga pravam rucek za maz mi, me faka nervoza, posebno ako e ovosen, ama eve denes mi e ovosen, oti napraviv m,al isklucok, taka da ke izdrzeme, treba namaluvanje na kilazata,,,
Нема врска што има шеќери,има и растителни влакна,само битно е да не се јаде многу доцна, треба 2,3 часа пред спиење,а ова важи за се,не само за овошје. Инаку пред зеленчук 1 час,бидејќи ако се јадат едно по друго,овошјето не може да се дигестира правилно,се дава предност на зеленчукот,а овошјето останува и ферментира.
9/90 Протеински д: кафе р: пилешко и салата си каснав лепче малку плус в: салата Инаку сум -3кг.... некако малку ми изгледа
Денес 44/90 Јаглехидратен Вчера ја прекршив диетата, за вечера јадев кифлички. Не знам зошто ама многу ми се јаде овие денови. Дури веќе ми здосади и нонстоп размислувам да се откажам не знам што ми стана, немам желба веќе. За овие 44 дена ослабев само 6кг што не знам дали се малку за толкав период. Сакам да продолжам ама не можам, ми се јаде Има ли некој друг како мене? Кажувајте што да се прави...
zasto malku, pa super e - 3, jas sum minus 2,5 kila, i sum presrekna, i so motivacija, da prodolzam i ponatamu... yupi,,, epten sum srekna za izgubenite kila, do sega e dobar ovosnito den, eve sega izedov salata marula i mlado kromidce, i ke nemam problem do mvecer...
zavisi kolku kila si, ako ti se dovolno tie - 6 kila, otkazi se, ako smetas deka treba uste da slabees, pa motiviraj se i dobij zelba da ne jades...znam deka e tesko, znam po mene, ej ja da dojdam do 44 ke bidam presrekna..