УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.247
    Допаѓања:
    91.891
    A ти колку кг сакаш да намалиш за 9 дена :?:
    Не е нормално да се слабее толку нагло ,држи си ја диетата како што треба и ќе има резултат ...
    Секое грамче надолу е успех така да нема малку многу...

Ние сакаме за 1 месец да ослабеме 20кг и пак да биде како порано да не сме на диети,е така неможе ќе си се помачиме ако сакаме убав изглед :)

2. ciganka

ciganka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    12
    освен тоа што го пишува може ли и друго да јадам приемер-овошје,зеленчук

3. lanadelrey11

lanadelrey11 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    deneska mi bese ovosen den,i kasnav 3 portokali 2 banani i 2 jabolka i vezbav na tocakot okolu 20 minuti :) da ne e premnogu jadenje ?

4. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    За утеха мене денес ми е 15 ден и имам симнато само 1кг и 300грама :) Не сум демотивирана,туку напротив тоа го сакав да го постигнам со цел да немам јојо ефект кога ќе престанам да ја држам. Не се чудете што толку малку кг имам изгубено кажав и погоре дека немам мн кг за симнување околу 7!

Феминке над мене да не претеруваш со тоа дека многу си имала изедено..Што се 3портокали(вода),2банани и 2јаболка се тоа си потрошила со вежбање :)

5. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Добро бре како издржувате со толку малку? :lol:
    Јас на овошен стално зобам,по три тањири салати,па бистра супа,па овошја,па 3,4 оревчиња и пак сум гладна.
    Алал да ви е стварно :D

На Markiza30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.247
    Допаѓања:
    91.891
    И јас многу малку јадам на овошниот ден дека не сум многу по овошјето ,сум ама моето омилено сеуште го нема затоа :D Обично на овошен ден грицкам сончоглед и по некоја сува смоква каснувам ,2-3 бадема,оревчиња малку (но ретко) Ми се јаде ама не овошје |( И обично навечер си праам марулка со морковче за добра ноќ :D

Браво Мароса што јадеш толку овошје јас ти завидувам и голем + е тоа што јадеш посебно во овошниот ден :)

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Waikiki

Waikiki Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Успешно го поминав вториот по ред овошен ден ;)
    Ај пак да прашам некој од поискусните да ми каже дали е во ред вода со цеден лимон да се пие во текот на цел ден, или само во овошен? И дали во јаглехидратен ден за вечера наместо благо може Брускети Марети :^)

8. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Ами колку сакам :lol: многу :lol: Повеќе се сигурно, пред период организмот задржува вода..Имам голема килажа затоа -3 не се многу очекував -5 ама ќе видиме наредната недела. Инаку си направив шема и си ја залепив на фрижидер :clap:

9. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    hihih i jas sum kako tebe stalno nesto zobam :lol: ako ne e ovosje salata, pa salata i salata,,,uf,, pomina ovosen den, denes e 10 denm poteinski, zatoa sto eden den utnav, uf kako ke i se sladam na pecenata riba, sega staviv skusa da se pece, so vince, so voda, so kromidce kako sos, uf,, edvaj cekam rucek...pozdrav feminki, imajte ubav den... :*

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    bravo za semata, :clap: inace kolku i da si kila, ne se obeshrabruvaj, bev nervoza, oti imam procitano deka koga se nervirame, se lacel nekoj hormon, neznam kako se vikase, da ne go utnam imeto, pa ke mi se smeete, i od toj hormon, nie naglo se zdebeluvame,toa go imam oseteno, na moja koza, od stres i nervoza se debeleam,,,

11. Mystique

Mystique Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Денес овошен ден
    банани, мандарини и киви...

Предходните два дена ми беше тешко и бев решена да ја прекинам и притоа направив неколку прекршоци и после не се чувствував добро :) грижа на совест :D Ама си водам инает и ке продолжам! Ова го сметам како момент на слабост и се надевам дека ми помина :D
    Мора до крај да издржам бидејќи ако сега престанам веднаш ке ги повратам кг а тоа сигурно не го сакам.
    Така да одиме до крај!

12. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    10/90
    уште 80 :devil:

Скробен:
    Денес денов малку измешан... |( ама тоа имаше на работа.. :?:

д: јаболко
    р: леќа и ориз( мешавина )и салата
    в: дома имам гравче

каша-попара ама скроб е се :swear:

13. zaboraveno

zaboraveno Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    13
    здраво на сите :)
    Денеска 19/90 јагленохидратен и едвај чекам да одам да си каснам макарони :D
    Изминатиот викенд малку забушавав :( со диетава ама од оправдани причини али деновиве пак си продолжив. Се надевам нема да ми се одрази понатаму и дека ќе продолжи да оди килажата надоле. Али додека забушавав не мрднав ни грам. Останав на место а пред тоа си имаше разлика секој ден по малку. Бидеќи дигитална вага па си пратам до грам што се дешава. Гледам и кај вас има подобрување па само напред, продолжете без откажување и забушавање како мене :)

14. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    pecenata riba bese preslatka, izedov samo 1 parce leb, crno, za vecera ostana malku od ribata i salata bez leb... :D

15. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Еве ме и мене

4/90 - Oвошен

На денешното мени 2 јаболка, 2 банани и кафе, па довечер може и салата.

Супер ми оди овошниов. Не сум ни многу гладна, за среќа :D
    Резултати понеделник :)

16. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    20/90 И кај мене е овошен
    Си стануваш сабајле цела радосна и гледаш нема ни скапано јаболко во кујна,не па за друго.И почнуваш со витамински шопинг на се и свашта :D

Он топик
    Појадок:Кафе
    Ручек:Портокал,зелка салата и кафе :lol:
    Вечера:Супа со зеленчук

17. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    До сега -11кг, не се имам мерено овие дена ама последно кога се мерев толку бев, пред повеќе од недела/две. Сега сум 60кг, а посакувам да бидам 55кг, ама нема да успеам да стигнам до 55ката бидеќи сум прикрај со диетата, денес ми беше 69 ден и не ми се верува дека за 20 дена ке скинам 5кг. Ќе се обидам со некоја друга диета, или некој мој режим сама што ќе си го испланирам.
    Планирам да експериментирам после УН, ама секако доручекот ќе ми биде две овошки. :)
    Туку друго ми беше муабетот... за друго дојдов, дојдов да ви се пожалам... :(
    Се убаво, -11кг, при крај со диетата, остануваат уште 5кг, блиску до целта, денес овошен ден иии.. јас го за*ебав. Не од што ми се јадеше толку, го сакам јас овошниот ден, обожавам овошје и можам да издржам немам проблем, ама незнам денес што ми стана: Убаво си почнав, изедов неколку портокали, па малце ореви и планирав да каснам малце краставица (иако во овошниот ден никогаш не сум јадела јаткасти плодови или зеленчук) и на крај се изнајадов ореви, па се префрлив на урда со кисели краставички, неколку голтки јогурт и си го пробав новото сирење (од кое обично не јадам) денот од овошен јас си го направив овошно-протеински :tmi:
    Ама не е до мене... криво е времето. Жими мајка. :) Секогаш кога е вака јас не сум расположена, седам дома и што ке правам, ке јадам. :clap: Отепајте ме.
    Ајде нека се затопли веќе еднаш за да почнам веќе еднаш да одам на трчање, да ми се простат денешните гревови.

На kareTo192 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Waikiki

Waikiki Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Дечки ајде ве молам нека ми одговори некоја од вас
    дали е во ред да се пие вода со цеден лимон секој ден или само за овошен?

19. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    ja mislam deka mozes i sekoj den, ama neka odgovori i nekoj poiskiusen ja samo sto ja pocnav veke 10 dena... :$

20. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Можеш секој ден, ама без шеќер. :)