1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Мелани, можеш да правиш истото што и јас, бидејќи УН си ја користам како режим, во смисла за да си планирам оброци да не мешам состојки во храната и јадам нормални количини не прејадувам и на неколку дена си правам овошен ден како за прочистување. Е, разликата е што јас немам ден за јаглехидрати, ден за протеини.. него наутро си јадам само овошје, многу често и го прескокнувам доручекот и овошје јадам дури кај 13 саат, бидејќи до тогаш не осеќам глад. Ручекот ми е јаглехидрати или протеини или било што.. не ми е планирано како УН диетата, ама гледам да се состои само од тоа и гледам да е денот во некоја нормална калориска граница за да не се дебелеам. Вечерата гледам да е лесна, салата само, без масло.. евентулано плус јајце или сирење малку.
    Па можеш веројатно и ти, така.

На XMaN му/ѝ се допаѓа ова.
  2. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    8.431
    мелани кај нас мн малку се пишува за диетава но по др држави ја имаат доста луѓе држено и има мн сајтови кои ги пишуваат самите личносто што ја држеле и постигнале ефекти. еве неколку линкови каде е објаснета диетата и имаш најчесто поставувани прашања, има што после држење на оваа диета и сл мислам дека ќе ти е од голема корист
    http://www.poslovnazena.biz/zdrava-ishr ... eta-28-167
    http://www.dijeta.net/un_dijeta.htm

3. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    фала ви женски на одговорите, но морам да се надоврзам :)

жапче, цело време од престанокот на диетата се обидувам така да се хранам...ама некогаш (поготово сега при пмс) малку повеке забегувам. се знам себе, и доколку немам некои правила по кои морам да се водам, често останувам без контрола :$ (пред некој ден неможев да престанам да јадам сладолед...1кг за 2 дена...срамотааааа)

симонче...јас уствари ја имам книгата, и во неа нели е се детално објаснето, а и додека ја држев диетава си читкав по разни форуми, но мене ме интересираше дали да ја продолжам пак после месец ипол пауза.....(иако има 2 дел од книгата за тоа како да се храниме после диетата)....сепак ми фали овој режим...се е претходно испланирано и не комплицирано.
    во секој случај ке го прочитам ова што го прати :inlove:
    хах и јас малку забегав....како и да е од први ке почнам пак па шта буде нек буде ;)

4. sara1973

sara1973 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    МЕЛАНИ ме охрабри со коментарот дека после 20 дена си почнала нагло да слабееш,ама те молам ај казими колку време ја држеше и колку успеа да ослабиш?

5. milaaaaa

milaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    19
    Мелани ајде заедно да почнеме од утре! Ама јас сакам утре да сум на овошен ден зашто претерав со јадење деновиве :sweat: |(

6. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Сара....ја држев 90 дена и симнав 17кг, и кога ја прекинав симнав уште 2 така нешто....иначе вториот месец најмногу се слабее.

Мила....ајде од утре заедно, сакам....мноооогу. А мислиш да почнеме со овошен ден???? Мене ме плашат празнициве сега...ама нема везе, ке се вклопиме некако :)

ајде кој е за држење нека почнува....ке се дружиме :)

7. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    8.431
    јас пошнав денес ми е прв ден-протеински диетава воопшто не е тешка јадеш се а слабееш баш ваква диета си барав

8. ev4e

ev4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    19
    зошто мора да држите диета не мислите ли кога ќе престанете со неа можеби ќе се здебелите пофторно
    јас да ви кажам како јас ослабев секој ден трцав, потоа правев вежби за стегнато тело особено стомакот и ако ми се јадеше земав две патлиџанки или повеќе додека не ме заситат
    пробајте ако сте упорни ногу ќе успеете со тоа сега што ви го кажав по мене самата си знам

9. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    simoncelicius и јас ја почнав денес и супер ми е. значи има некој кој ја почна исто од денес и ке си правиме друштво :P
    инаку еве ја почнав пак, и конечно немам проблем со стомакот. диетава најмногу ми одговара само заради овој проблем.
    незнам за другите, но при вообичаена исхрана, мене стомакот ми е целиот надуен, а еве денес 1 ден и одма подруго е

10. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    8.431
    ми се допаѓа принципот бидејќи не се меша секаква храна како што знаеме по навика месо со компири или тестенини со месо, лесна е за држење нема ограничувања а има ефекти плус не се јаде некоја незнам каква храна која едвај можам да ја најдам овдека. прашаа зошто ја држиме епа баш поради ова и одкако ќе ја завршам планирам да внимавам што ќе јадам и ќе вежбам ветувам хаха :D таман да симнам околу 7 кг и доволно ми е, па за понатаму ќе пазам

11. farfalina

farfalina Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo Zanana,A supata kako se pravi? me interesira sto tocno i koja kolicina se jade?

12. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    8.431
    еве јас ке ти одг, најважно е да нема тестенини односно да се пие само течноста, така да исцеди ја и потребна е количина од 250 мл но ако внесувас млеко и млечни производи наместо супа пиеш јогурт значи супата е задолжителна само во протеинскиот ден ( доколку не консумираш млеко и млечни производи )

13. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    237
    Zдраво женски,од денес и јас сум официјално на оваа диета. Денес ќе си јадам пилешко со два вида салати- домати со кромид + краставички со оцет. Секој понеделник ќе пишувам резултати :)

14. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.028
    Допаѓања:
    4.534

E ај со лесно нека ти оди штом си се решила. Јас никако да се решам а ко што гледам интересна ми е диетава. Па пиши ни резултати . Јас имам 5 килограми вишок и одприлика не знам колку време треба да сум на диета. Може ке ја почнам па на 5 килограми ке прекинам.

15. crnokosata

crnokosata Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    124
    Јас 25 дена ја држам диетава,се немам уште мерено,но се осекам многу полесно одколку пред тоа.Инаку не јадам леб,не го држам овошниот ден и јадам секој ден по малце благце :D и осекам дека пак слабеам.Ефикасна е диетава 100%

16. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    значи јас се вратив од Oхрид и како што претпоставував таму не издржав :$ ,али поентата на муабетов ми е дека еве веке недела дена јадам се и сешто а верувале или не ослабев ужте две кила.....ова е ненормална работа :lol:диетава е врв!!!!!денес веке ја почнувам пак,т.еја продолжувам здравје до 1-ви септември пошто тогаш веке ми е 90-ден и тогаш баш ке ги пишам и конечните резултати.....и за крај секој што се двоуми дали да ја почне или што губи надеж дека првите 2-3 недели не ослабел ич,топло му препорачувам да биде упорен и да ја почне диетава зошто стварно нема болје диета! :rock:

На mKdevojce и zhap4e им се допаѓа ова.
  17. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    237
    Па и мене ми требаат толку 5-6 максимум 7 :D
    Ајде придружи ми се таман ќе си се бодриме една со друга ;)

18. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175

Ајде девојки! да се бодриме! И јас сум за толку, ама тешко се симнуваат :lol: Вежбате ли нешто плус?

На gossipgirl20 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    237
    ^^^
    Јас секој ден скокам на јаже по пола саат,ама значи зборам за скокање со на 5 мин пауза 15 секунди.Правам стомачни(траат 8 мин) и преку еден ден дигам тегови.
    Вие другите вежбате ли?
    ПС- денес ми е омилениот ден,макарони а вечер сладолед ммммммммм :rofl:

На Regenbogen му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lady01

Lady01 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    8
    Jas veke 2 meseci skoro sum na ovaa dieta no so greski ''pogolemki'' :D I na odmor so bev 10 dena lapkav se zivo no stanav na 57 kolku sto i simnav, megutoa mnogu e tesko koga ostanuvaat uste 2 3 kg visok eden mesec ostanav na isto :^) Od utre pocnuvam so turbo un pa potoa vodeniot den i ako povtorno nema rezultati neznam sto da pravam a vezbam i na orbitrek sekoj den ............Srekno na site