По долго време практикување на режимов гледам дека веќе кај мене нема резултати.... се придржувам, ама ми создава напор готвењето секој ден. Се мислам дали да ја модифицирам диетава па да држам 2 протеински, 2 скробни, 1 јх и 1 витамински... тоа ќе дојде 112234 па наместо секој, ке готвам барем преку еден ден... нејсе, тоа и не е толку важно колку што давам грдна пара за овошја и зеленчуци а пак не слабеам...ѕ ух, дали организмот веќе се навикна?
neznam sto da ti pisam, zavisi kako ja drzes dietata, dali po toj rezim, oti kaj site ma vidlivi rezultati, eve jas za 8 dena uspeav da izgubam 2, 5 kila, sto sum mn radosna, ama se pridrzuvam za dorucek, 2 jabolka, za rucek toa sto sledi, nma pr. vcera riba pecena i parce crn leb, i za vecera samo malku od ribata, i mnogu salata, i mnogu voda vo tek na den...
Не знам зошто не функционира,пробај да смениш храната во деновите,да биде разновидна. А парите за овошје и зеленчук не ги жали ич,тие секако треба да се конзумираат,со режим или без.
Така е, парите нејсе, ама јас ја држам веќе од декември 2012 и ослабев доста (27кг) е сега за последните 5 се мачам...подолго време, тоа ме засегна така повеќе
Полис појави се кажи која ден ти е според тебе си ги рачунам моите денови јас Денеска мене ми е Јагленохидратен ден па за ручек имам баник со праз а за вечера ќе кркам нешто благо Дека пред ПМС сум ауу страшен апетит имам
Женски да ве прашам нешто. Јас од кога ослабев дел од облеката ми е широка , таа што ја носев кога бев ептен буцко ,а дел ми е тесна,таа што ја носев пред да се здебелам. Прашањето ми е дали во процес на слабеење купувате облека? Наоѓам по нешто во плакар што ќе ми е таман нагоре,ама панталоните ми се цело време широки. Само панатлони купувам и ко бебе ги носам многу кратко. Пробувам со каиш горе,ама работата е што во ногавиците ми се апла широки(секогаш највеќе во нозете слабеам) и ко петле изгледам. Што правите вие? Назад на темата,диетава ја почнав пак ,сто пати и овој пат ја терам како што треба. Периодов правев многу грешки , се некои прослави ми се погодија и среќна сум што ја задржав килажата,а не се здебелив.
53/90 Протеински ден појадок: 1 портокал ручек: супа и ќофте вечера: истото од ручекот. 54/90 Скробен ден.... денес појадок: 1 банана и 1 витанова ручек: грав вечера: истото од ручекот
Waka-waka лудо е ама јас си купував намерно облека 2 броја помала, за да се мотивирам. Не знаеш колку бев среќна кога фармерките и новата кошула успеав да ги закопчам. Е сега зависи колку планираш да слабееш дополнително. Ама мислам дека нова облека мотивира уште повеќе, бидејќи така се познава ефектот од слабеењето. Чекам јас уште некој килограм да намалам и потоа се фрлам на шопинг. Иначе ден 5ти -Протеински Јаболче за доручек, па пилешко со печурки и кари за ручек њом њом
Девојки абе што ќе ми кажете за сончогледот, многу и штети на диетава?? јас претходно немав пробле ама сега ептен сумзависна од сончогледот :/
Искрено мислам дека сончогледот го забрзува метаболизмот. Мене нутриционист ми го имаше препорачано, ама без сол. Така да јади си без проблем.
denes skroben den, 11 den sabajle pominav so 2 jabolki, pa posle otidov na gosti, kasnav tamu 2 vareni kompira so luta sol. si dojdov okolu 4 i togas rucav grav so 2 crni lepcinja,, i troa taka me dzrese do 8, ama sega ne sum vecerala, izedov samo 4 maslinki i tolku... mi se jade, ama uste malku ke si legnam, i ke utepam gladta,,,inace od sredata se merev bev 75, 5 , a denes sega sum 75, za dva dena minus 5oo grama..super jeee, toa mi dava silna motivacija za da prodolzam ponatamu... a se osekam i po stomakot, se poveke i poveke se sliznuva, go nema,.,,
важи, ама некако ми еполесно латин ица, но ке се науцам и вака, ете се ке треба да ги трежам,, ч ама ке биде, тразејки ке изгубам уште некој грам
Не дека посниот кашкавал е подобар од обичниот Јас сепак би го ставила во протеини, а има и доста масти. Подобро јади фета сирење или моцарела тие се најнискокалорични
68 Ден скробен д-портокал р-гравче и 1 кришка леб И многу вода резултат.........60,4/70 не е лошо,се надевам до крајот барем уште 2-3 кг и ќе бидам топ Иако и сега сум ептен ослабена во нозете,само уште спојлерчињата уште малку да се стопат,ама треба и вежбање за тоа,а мене ептен ме мрзи.