78/90 Јагленохидратен ден п:/ р:макарони со кечап в:планирам сладолед и некое мало чоколадо За 2 дена ќе се мерам и ќе ви кажам резултати, на 85ти ден се паѓаше последниот воден ден нели
Фала богу после неколку дена прописно држење на диетата симнав уште едно килце. Сега сум минус 15,2. Не можам да сум посреќна.
I jas povrorno se vrativ na un ja drzev prviot pat oktomvri , noemvri60 dena simnav 5-6 kg I dosta vo obem. Megutoa se razbolev I ja prekinav. Pravev sekojdnevno prekrsoci, prviot mesec najmnogu oslabev, a vtoriot mesec samo 1kg. Togas mnogu jadev dorucek ovosje, dvapati rucav, dvapati vecerav, ovojpat ke rucam I veceram po ednas hahaha.... Inaku kilogramite ako nepazis se vrakaat, no vo obem nese vrativ kako prethodno imam pomalku "salo". 5/90 veke 1kg pomalku daj boze ovoj pat polesno da gi simnam visokot kg a Tao se 6kg, a so 8kg ke bidam prezadovolna.
I jas povrorno se vrativ na un ja drzev prviot pat oktomvri , noemvri60 dena simnav 5-6 kg I dosta vo obem. Megutoa se razbolev I ja prekinav. Pravev sekojdnevno prekrsoci, prviot mesec najmnogu oslabev, a vtoriot mesec samo 1kg. Togas mnogu jadev dorucek ovosje, dvapati rucav, dvapati vecerav, ovojpat ke rucam I veceram po ednas hahaha.... Inaku kilogramite ako nepazis se vrakaat, no vo obem nese vrativ kako prethodno imam pomalku "salo". 5/90 veke 1kg pomalku daj boze ovoj pat polesno da gi simnam visokot kg a Tao se 6kg, a so 8kg ke bidam prezadovolna.
77/90 А јас сеуште тапкам во место.Сеуште сум 59,5. Од 60 ден па наваму,на појадувам зошто станувам во 12 и. или изедам 1 овошје,или не јадам и ги спојувам ручекот и вечерата.Така,некои денови сум само на ручек,ама порано од 12 неможам да станам. А баш сакав уште некое килце да симнам,така да не ја прекинувам додека не дојдам до оној изглед кој го посакувам. Вечерата можеби и не е толку битна,ама овошјето не треба да се прескокнува.
Ke spodelam so vas eden mnogu biten fakt na eden profesor.za da se oslabe,pokraj dietata treba da se znae kolku voda mu treba na vasiot organizam.znaci na zena od 70 kg i od 90kg ne im treba isto kolicestvo voda.toa najdobro ke go doznaete koga eden vas kilogram ke go pomnozite so 3.da receme 70×3= ? Provereno i uspesno 100 procenti.obicno kazuvaat deka netreba pomalku od 2litri,ama neveruvam deka ovde ima zena ili devojka so 50kg koja drzi dieta)))
Ден 14/90 Доручек - Јаболко + Кафе Ручек - Брокула + карфиол и уште некој мешан зеленчук Вечера - Салата Резултат -2.7 (се стопив после ПМС ) Следна фаза е поактивно вежбање... не може само со диети
боже девојкии денес кога си ја подберав вегетарианската пица..лелеее.... се прејадов... ненормална... и сега??
Вчера 9/90 протеински Појадок:портокал Ручек:стек со печурки Вечера:плескавица (Грешка ли е ако се јаде различен вид месо? ) Денеска 10/90 скробен Појадок : сок од цеден лимон Ручек:компир салата Вечера:најверојатно истото..
79/80 Овошен ден До сега имам изедено 4-5 оревчиња,пола портокал ,1 јаболко и 5-6 маслинки .... вечер планирам зелена салата ... Леле луѓе ми се јадее Неможам овошје Спојлер Си мислам сама како ненормална,ајде Вики издржи уште неколку саата ќе спиеш,не прави грешка ,убаво ти е да намалиш уште,можеш ајде .... И оооп ми доаѓа малку енергија пак ќе ме фати криза пак истото во глава ми се врти,некој внатрешен глас Мора да се издржи
Земи салати, супа со зеленчук...во секој случај ќе биде подобро од било каква друга грешка. Јас денес јадев едно јаболко и цел ден сум на супа...Сакам овошје ама ете така ми дојде....
Сега јас ќе ти кажам како овошниот ден ми стана еден од омилените. Во другите денови за доручек јадам само јаболко. Ама за овошниот си се частам Си купувам специјално јаготки , банани ,јаболка, ананас некогаш и киви. И си ги сецкам онака мерачки на малецки парчиња и си правам овошна салата. Потоа ја преливам со прелив од какао (значи мало лажиче какао со малку топла вода и додавам 2 натрена за да биде благо). И така како што на повеќето јаглехидратниот им е посебен кога чекаат пица да си каснат, мене овошниот ми стана посебен кога чекам да си каснам банана или јаготка. Само така успеав да си ја вратам мотивацијата назад
60/90 Овошен ден појадок: 1 банана и 1 витанова.... ручек: и многу ми се слоши.. побледев како крпа и морав да каснам нешто мајками ќе ме утепаше и си намачкав ајвар и малце сиренце вечера: само супа.. 61/90 Протеински ден појадок: 1 банана ручек: супа и бутче вечера: истото од ручекот. 62/90 Скробен ден.... појадок: 1 банана и 1 витанова ручек: гулаш вечера: истото од ручекот 63/90 Јагленохидратен ден .... појадок: 1 банана ручек: макарони вечера: 2 парчина торта