УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. zaboraveno

zaboraveno Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    13
    Па јас неможам толку рано да јадам тргнувам на работа во 7 сабајле, па на работа го јадам овошјето значи еднаш во кујна па ако носам на работа и друго јадење за ручек и пак да одам во кујна нема смисла :( и така се ми е пореметено, некако со макароните можам само да се снајдам и во канцеларија да ги јадам :D со друго тешко. Штета што немаме и ние кантина и готови јадења инаку лесно ќе беше а вака се снаоѓам само

2. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Ден 16/90 - Овошен

Имам чувство дека само на овошни се пријавувам јас :D :D

Си направив салата од јаболко + банана и јаготки
    За вечера повторно истото. :)

Иначе јас на исповед да ви кажам денес прв пат добивам желба да скршнам од диетава. (ама нема, нема). Ама не знам од каде варено јајце ми се јаде :D . Ај среќа утре протеински ми е, па таман се годи. :D

Што се однесувам до килограмите сè уште на истото си стојам -2.7

3. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    32/90 Овошен

Појадок: Банана и кафе без шеќер
    Ручек:Салата зелка и краставица,без зејтин :!:
    Вечера:Сок од јаболко и морков,ако ептен сум гладна ќе каснам 3,4 бадеми

Не се мерам веќе,оти ме демотивира,ама обемот на стомакот ми е доста намален,ќе си ја истерам до крај.

4. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    феминки јас забележав дека кога се мерам насабајле кога станеме од спиење тогаш е најточно мерењето, ја кажува точната килажа, еве јас вчера сабајле се мерев, бев 72.100 грама, во текот на денопт, оти пиев вода, салата, сок, јадење, се измерив бев 73,200гр. а денес сабајле кога станав, бев во вц, па после се измерив бев 72кг . значи од вчера до денес 100 грама, од сега јас само насабајле, на гладен стомак ке се мерам..се надевам дека ме разбравте со пишав, па пробајте :clap:

5. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.553
    Допаѓања:
    11.892
    1 ден -Протеински ден
    Доручек : портокал
    Ручек : туна јајце и салата
    Вечера : салата

6. SashaF

SashaF Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    12
    yupiiiiiiiii... пред да ја почнам диетава во неделата бев 62-3 кила :tmi: денес се мерив и сум 58,5..... мноогу сум среќна... сепак 4 дена трчав на баир и вчера бев..значи 5дена.... и се придржувам колку што можам построго кон диетата....
    Протеински 9/90
    д: 1 јаболко
    р: 2 јајца и салата(зелка, морков + некоја репа за салата :geek: )
    в: ќе јадам 1 јајце и повторно од салатата..

и заборавив да споменам дена секој ден пијам зелен чај, и по најмалку 2 литра вода...е сега не знам колку делуваат тие :D

На Krushka676 и Mekuska им се допаѓа ова.
  7. unforgiven

unforgiven Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    10
    64/90 Протеински ден ....требаше овошен алли решив повеќе да не го држам овошниот ден

појадок: 1 банана
    ручек: супа и стек
    вечера: истото од ручекот

65/90 Скробен ден....

појадок: 1 витанова
    ручек: гулаш
    вечера: истото од ручекот

8. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Изгледа ти не ja применуваш ун диетата...неколку пати имам прочитано во твоj пост како jaдеш витанова што е сосема погрешно. А, и во скробен ден имаш гулаш(jaсколку што знам се прави со месо,ако грешам поправиме)

Искрено ова ми делова како твоja диета,отколку Ун!

На Viktorijaaa5 и Markiza30 им се допаѓа ова.
  9. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Зелениот чај и водата помагаат многу :clap:

10. Azzra

Azzra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2013
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    61
    Смудито ме држи ама не знам со калориите како стои...да не има тоа врска , зошто го правам со повеќе работи,различно овошје, банана и спанаќ обавезно а понекогаш ставам и овесни снегулки

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.939
    Допаѓања:
    110.281
    Епа ако ставаш овесни снегулки веќе не е овошје, пробај прави го со исто овошје и можеш да си додадеш кисела вода, не знам дали си пробала мене многу ми е убаво така. Ако ставиш овесни снегулки во тој случај и ти како Анфоргивн не ја држиш УН диетата туку некоја друга, мислам знам дека си се придржуваш, ама стрикно за доручек е овошје, нема сврха да јадеш друго. Дури и бананите не се во овошјата препорачани за оваа диета, ама во овошен ден и да ги каснеш не е страшно, избегавајте ги во другите денови.
    А диетата на Анфоргивен не е по ништо УН диета, гулаш во скробен ден, витанова за појадок :^)

12. Mystique

Mystique Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Последните 5 дена не ја држев диетата, бидејќи не бев во Македонија. Не бев во можност да ја држам.
    Сакам да прашам дали сега да почнам со протеински ден или како што ми оди редот на денови?

13. Des1.2

Des1.2 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Zdravo decki. Jas sum nova :)
    Gi procitav prvite 40strani za dietava i mn me zainteresira...
    Posledniov period kaciv mnogu kilca... Imav 68,sega imam 73 :(
    Sakam da ja pocnam dietava... Malku me zaplasija postovite na onie koi za dolg period smalile epten malku,no jas imam mn brz metabolizam,pa mislam deka ks uspeam :)
    Visoka sum 166-167 i kako sto kazav imam 73momentalno,mi trebaat minus 10tina,ama i 5-6 ko a pocetok dobro ke mi dojdat :)
    Se nadevam deka ke uspeam do letovo
    I bravo za onie koi izdrzale i uspeale vo toa sto sakale :)
    Mene so dietite ne mi ide bas ama ke probam :)

14. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    ден 1
    доручек: 1 портокал 1 банана
    ручек: 1 краставица 1 домат и 1 варен ослич (мислам парче де)
    вечра: 2 лажички крем :) и 2грста бареми

15. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    ^ На каков крем мислиш? Пошто ако ручаш месо,треба и да вечераш месо,јас барем така знам

33/90 Протеински

Појадок:Банана
    Ручек:Печени пиперки со сирење и јаце :inlove:
    Вечера:Исто само половина

Да се пофалам ми отиде уште едно килце,сега сум -5.Уште 6,7 и супер ќе биде :lol:

16. fashionistaa

fashionistaa Нов член

Се зачлени на:
    9 април 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки,
    Јас сум нова, се придружив на форумов специјално за диетава :) Ја знам од поодамна, сега решив да ја започнам посериозно. Сум ја држела еден месец максимум и сум ослабела, но тогаш бев средно и нормално тој период побрзо се слабее. Сега е малку потешко :) Овај ден ми е 7ми ден (јаглехидратен) па еве го моето мени:
    појадок: портокал и кафе
    ручек: шпагети со кечап и марула
    вечера(планирам): м&m бомбони, 2 крем банани и едно парче кекс(домашен)

Сега пијам зелен чај, читам дека го фалите, па планирам да пијам секој ден :) Мислам дека тука ќе најдам мотивација да издржам до крај, па поздрав се читаме. :*

17. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Значи ве читам и се чудам!

Добро бре на диета сте или само така викате демек се грижите за вас!
    Страм да ви е на сите, што пишувате тука, а немате грам грижа на совест за тоа што сте го јаделе,а притоа викате дека сте на диета!
    Подобро ич не пишувајте, зошто давате сосема погрешна слика за самава диета!

Се сеќавам уште на почетните страни колку некои феминки меѓу себе си даваа подршка и колку строго ја држеа диетата и да знам дека грешките се сведуваа на минимум(нормално е во рокот од 90дена да се има по некоја ситна грешка, ама на почеток да се греши тоа не правдувам)!

Претерано сум револтирана, некако како ич да не добивам мотивација кога читам како во скробен ден јаделе гулаш, во јагленохидратен ќе се изнајадете ненормално многу благо или пак во протеински некаков си крем јадете!

Или ја држете правилно или ич не се замарајте со диети, направетеси свој режим и завршена прича!

Пред некој ден ви се обрати Ангел, ама мислам дека џабе си ги потроше зборовите како што си ги трошам и јас!

Уште нешто напометено е за појадок две овошки, со мајка барате витанови или незнам си какви шејкови да пиете!

29ден протеински

појадок:
    Банана(само тоа имав дома од сабајле)

Ручек:
    Стек едно марче + салата(марула) + карфиол

Вечера: не вечерам од проста причина што не сум физички активна и гледам да внесувам помало количество на храна.

Пред се се извинувам ако некој навредив со мојот пост, ама се преминаа сите граници!

На Markiza30 и Maroon5 им се допаѓа ова.
  18. Des1.2

Des1.2 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Miljkovic,te poddrzuvam. Jas preeska otvoriv i ja najdov dietava ne primetiv deka na prvata strana se najstarite postovi,tolku mi bese ubavo sto go citav toa,prosto gorev od zelba i edvaj cekam da ja pocnam utre. Krajno bev motivirana... I sega koga gi otvoriv najnovite postovi se razocarav i demotivirav...

19. fashionistaa

fashionistaa Нов член

Се зачлени на:
    9 април 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    miljkovic не знам за кого ти е ова али ако е за мене кажи ако грешам нешто да сменам, нова сум :) ако имаш замерки за јаглехидратниот ден. Иначе јас што ја имам таа знам дека бананите и грозјето се забранети овошки, ако не е така поправи ме. :( Јас јадам банана единствено за овошниот ден ако имам криза. А за јаглехидратниот пишува 2 парчиња торта или 3 топки сладолед плус ред чоколадо за готвење. Бидејќи немав торта или сладолед, решив да јадам благо тоа што имам. позз

20. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.553
    Допаѓања:
    11.892
    2 ден - Скробен ден
    Доручек: портокал
    Ручек: Компири и салата
    Вечера:Компири и салата