УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    11.765
    Иако не можам да пишувам секој ден,ама ќе се потрудам,важно ве следам :D
    И дајте доста демотиваци,држете како што треба да не се откажам дека јас на почеток па уште демотиваци ми фалат(се зезам нормално) но озбилна сум :D
    Јас предмалку завршив со вечерата,гледам порано да вечерам затоа што обично и рано легнувам.
    Инаку добро иде засега иако одамна не сум ја држела,ми фуфка само за утре дека ми е прв овошен,потоа не се плашам ќе се навикне машината :D
    Главно се држам прописно,јадам по список само без леб,го избегнувам :!: исто гледам и многу малку масло во салатата да ставам(не можам бес масло во салата ако сакате бесете ме) :D и то.
    Денес 3 ден јх
    Појадок 2 портокала
    Ручек макарони со сос од доматно пире и суви зачини со капка масло ама капка :!:
    Вечера 2 парчиња торта(домашна си ја правив вчера) и ред горко чоколадо.
    Ваљда немам грешка а?Божем повеќе пати ја имам држено треба да сум малку поабилна :D

2. kareTo192

kareTo192 Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    10
    Ајде да ве мотивирам мене ми е 10ти ден кај шо ја држам кога како некад по нешто забегувам мислам си каснувам некоја житарица кога имам криза за благо и еве ме 4,5 кг помалку сум....имајте волја и желба се кје си дојде на место

3. SashaF

SashaF Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    12
    првите 2-3 кила никогаш не се рачунаат...течности....и се надокнадуваат многу брзо... еве веќе сум 10-ти ден и сум ослабена 4,5-5 кила и плус сум физички активна пијам по 2 литри вода и + зелен чај... Првите 3 дена мислам ми беа најтешки но сега е веќе полесно.... немам направено грешка и се водам строго по правилата.... ми иде екскурзија (еднодневна) и мај и сум цврсто решена на тие денови за инат да бидам на диета за да не се набутам 300 глупости и се да оде во аут!

10/90
    Скробен ден
    д- јаболко
    р- ориз (ориз со штавељ меродија и морков-не беше многу слатко)
    в- истото од ручекот но помалку.. не баш на половина :( но бев 1 ипол час физички активна..и сега 30 мин пешачев :)

4. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    незнам кој ден мие е. изгубив ориентација, ама некаде 22, или 24 ден,
    како и да е
    овошен ден:
    појадок 2 јаболка
    после 1 банана, па направив салата од роквица и малку спанак, па салата марула, и сега завршив со салатата марула шо остана од преска....дали грешам за спанакот, оти прочитав во скробен ден го комбинират, дали може и во овошен...сега ке си легнам рано, малку сум болничка, испив куп апчиња, желудникот што ли ке рече, ама издржав... :@

5. unforgiven

unforgiven Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    10
    66/90 Јагленохидратен ден ....

појадок: 1 витанова
    ручек: макарони
    вечера: 2 тортиња и еден ред чоколадо

6. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Па салата од свеж спанаќ ти одговара за овошен ден,тој ти е зелен зеленчук.
    Во скробен го комбинираат со ориз и при тоа се пече,барем јас така знам.

7. SashaF

SashaF Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    12
    девојќи...според мојата логика во јагленохидратен ден би требало од овошје да се јаде банана зошто е овошје со најмногу (добри) јагленихидрати..... утре ми е јх :inlove:

8. unforgiven

unforgiven Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    10
    без месо си го правам гулашот :P

9. SashaF

SashaF Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    12
    во протеински и во овошен ден најмногу се губат килограмите.... не е убаво овошниот да се прескокнува... :)

На GretaGarbo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. zaboraveno

zaboraveno Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    13
    ајде денеска овошјееее :D веќе се навикнав и немам проблем како на почетокот
    33/90 има уште многу до крајот ама мора да се постигне целта.
    Не оди килажата бргу надоле али полека но сигурно секој ден по некое грамче ако не килограмче :D . поздрав до сите.

11. Des1.2

Des1.2 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Proteinski 1/90 :D

Kafe so seker,ne mozam da se otkazam od toa zadovolstvo :)

Dorucek -jabolko
    Rucek-2mali stekcinja i zelka salata
    Vecera-zelka salata

Se nadevam dobro ke mi ide :)
    Daj vie sto ja drzite podolg period motivirajte so rezultatiii :)

На zaboraveno му/ѝ се допаѓа ова.
  12. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Ќе признаам дека малце темава е каша попара во последно :D
    Пред се на новите феминки им препорачувам да ги прочитаат сите страни од почеток!
    Па побогу сите сме биле нови, па не сме поставувале прашања за секоја ситница.
    Доколку ви треба мотивација, па имате над 10 000 мислења одвоете еден час прочитајте се како што треба, па ако не ви е нешто јасно прашајте. (да не спомнувам дека го имате плус и гоогле :D ) !

Ден 18/90 - Скробен

Доручек - Јаготки + Кафе (абе многу брзо ми се расипуваат јаготкиве, не знам што да им правам :D )
    Ручек - Спанаќ (можеби со малку ориз,а може и не :D )
    Вечера - Зелена салата

Резултат - Си варирам од ден на ден, ама некаде се околу 3кг :D

13. Des1.2

Des1.2 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Ne znam dali KalaV dali mislis na mene,ama nikoj ne postavi prasanje za bilo koja sitnica :)
    Kako sto ti si postirala sega bez gorniot del,taka i jas
    A ti idi procitaj gi prvite strani i vrati se na ovie... I ako sakas ke diskutirame za razlikata...
    Si sluzele kako motivacija i so razmenuvale idei,i ako nisto drugo si bile poddrska...
    Pozdrav i so srekja so dietata ;)

14. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Не мислев на никој посебно, постот беше наменет за сите оние коишто би ни се придружиле во иднина. Ама нели кој си е со мувата на капата :D :D (Мала шала не се лутете па вие одма..)
    Муабетот за мотивацијата е што да си прочитала малку поназад ќе знаеше дека има девојки што ја издржале диетава до крај и ослабеле по 15кг. Епа поголема мотивација од тоа нема. :D
    И ете уште еден совет плус, пред да те опоменат модераторите, пишувај на кирилица ;)

15. Des1.2

Des1.2 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Еве и на кирилица :)
    Ајде среќно и ако ти сметам јас (со мувата на капата) немора толкаво значење да ни даваш на нас општо новите.НОВИ сме :)

16. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.253
    Допаѓања:
    91.908
    И јас ќе сум офф топик ...
    За да не се полни темата со непотребни коментари и веќе одговорени пршања прочитај поназад за да ти биде се јасно,доколку тоа што сакаш да го поставиш не си го сретнала во темата слободно прашај.
    И јас бев нова но најпрво ги исчитав правилата на форумот потоа пишував мислења :)
    Овде не треба никој на никој да му смета ,треба да си бидеме заедничка подршка и мотивација за полесно да ја издржеме диетата.

17. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    ПРОТЕИНСКИ ДЕН
    започнав со 2 јаболка, па еден цеден лимон со малку вода, оти болничка сум малку, па сега изедов парче јарешко месо и малку од водата од манџата, и салата краставици,,, :lol: 2 краставици смачкав :lol: и до вечер може малку јогурт, оти од месцето не остана,,,
    да прашам нешто турбо ун диетата се држе со 3 дена се е исто само го нема јаглехидратниот ден, или го нема скробниот ден, ако некој ја знае нека ми пише, оти сакам на неа да се префрлам..
    и нека не се лутат другите дека се нешто се прашуваме, па затоа е овој форум да споделеме свои прашања, сугестии и одговори... позз :*

18. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.553
    Допаѓања:
    11.892
    3 ден - Јаглехидратен ден
    Доручек: Портокал
    Ручек: кифла и торта
    Вечера:кифла и торта

19. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    диеталки го најдов распоредот за турбо ун диетата,,, па кој е за нека повели, јас денес имам протеински ден ипланирам да ја држам ова диета иста е, само што има повеќе овошни денови, али ке се издрже...

На SashaF му/ѝ се допаѓа ова.
  20. cece07

cece07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    И ќерка ми ја држеше диетата на обединети нации три месеца,а после килограмите пак си се вратија.По извесно време пак почна и по три месеца пак исто а може и нешто повеќе.Се разочара и рече јас веке не држам никакви диети туку дај пари за зумба . Почна да оди три пати неделно ,за месец дена резултатите се видоа.И сега после год дена таа уште си оди,(само на друго место бидејки за истите пари има и зумба и фитнес) иако е ослабена веќе 16 килограми.Сакам да кажам дека колку сакате и какви сакате диети држете без физичка активност ништо нема да постигнете.Подобро е и здраво е да вежбате отколку да држите диети.Заборавив да кажам дека откако почна да вежба храната не и претставува никаков проблем си јаде најнормално.Поздрав и ај на физичка активност

На zaboraveno му/ѝ се допаѓа ова.