1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    Аааааааааа се изнервирав веќе! Од утре на шопска! и тоа не јадам ништо ни до вечер..... А шопската ке ја рачунам како протеински ден заради сирењето! па ај да видиме кој е посилен карактерот или килограмите :devil:

На pajcence1, Andemona и zhap4e им се допаѓа ова.
  2. Modesti

Modesti Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    ме заентересира диетата :)
    гледам дека има многу позитивни мислења за неа, ке ја почињам и јас од утре :) не ми треба многу да симнам, околу 10 кг , се надевам ке успеам во тоа!

исто, голема подршка за сите што сакаат да ги намалат вишокот кг :)

3. vasileva

vasileva Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    zdravo i jas ja drzev dietava negde okolu 6 nedeli i oslabev okolu 5 kg ama znaev i da ja prekrsam pa posle dojde odmorot i tamu ne ja dodrzav :) pa sea od denes pak ja pocnav ama planiram porigorozno ovojpat bez prekrsoci sakam da namalam uste 5kg najmalku ako moze i poveke e sea me interesira dali ima nekoj so ja drzi dietava ama bez fizicka aktivnost i dali ima rezultati taka pozz devojki podrska do site :)

4. Lady01

Lady01 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    8
    Vasileva jas prviot mesec ja drzev bez fizicka aktivnost i so mn prekrsuvanja isto taka i simnav 4 i pol kg e sega ne e isto kako sega koga imam f.aktivnost tie 4 kg odat za 2 nedeli za razlika od koga nemav. Gledaj samo 2 l voda da pies a i poveke ako mozes. Srekno

На vasileva му/ѝ се допаѓа ова.
  5. vasileva

vasileva Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    e pa super ke probam so trcanje togas fala

6. Regenbogen

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    Си го гледам претходниот пост и си се смеам.....ах таа шопска што ми направи. За да биде поинтересна си купив сирење горгонзола (го обожавам њамммм) и со него направив уште милион прекршоци...денес па на моиве им се јадеа полнети пиперки и пак прекршок :lol: Од утре - недела, (да не е понеделник) официјално и свечено почнувам со ун диетата т.е. со протеинскиот ден, како што треба и со сите салтанати :) а вие, драги мои феминки, ќе добивате редовен извештај за резултатите! цел: 59кг па да видиме (сегашна состојба: 66кг) Ама нешто многу сум расположена - може дека сум најадена :rofl:

7. blueberryy

blueberryy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите
    јас сум нова и директно на оваа тема :D во врска со диетава сакам да прашам дали сите што ја имаат држено задолжително го имаат тој воден ден , зошто вака не е тешка ама воден ден не би можела да имам во никој случај :(
    инаку диетава ја имам веќе неколку години на меил ама никако да се одлучам да ја држам а сега откако видов дека има такви ефекти богами ке ја пробам ;)

8. vasileva

vasileva Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    jas ja imam drzeno okolu 6 nedeli pa pauzirav i sea pak ja pocnav ama voden den nemav i mene isto me interesira dali za vreme na vodniot den moze da se pie kafe

9. mamma

mamma Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    26
    Oд денес и јас ја почнав оваа диета се надевам ке издржам.другарка моја ја држеше околу 1 месец и ослабе 6 кила,без воден ден.

10. Regenbogen

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    Сигурно може кафе во водениот ден, ама јас не го држам само си продолжувам...

11. gossipgirl20

gossipgirl20 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Здраво на сите. Јас почнав да ја држам оваа диета пред три дена што значи денес сум на скробен ден и не се чуствувам нешто многу гладна а и не сум направила никаков прекршок. Имам едно прашање за вас што многу ме интересира а тоа е дали на овој ден (скробниот) ; и на било кој друг ден можам да јадам од оние Grandola bars на виталиа . од лешници и бадеми , барем едно на ден.:)

12. Sramezlivoto

Sramezlivoto Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Дозволи си по 1-2 бејкролса неделно :)

13. gossipgirl20

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Мислам дека бејкорлс добро би ми дошло, но сепак овие ми се омилени незнам дали си ги пробала,многу добра замена за чоколадо кога те фаќаат кризи,мислам дека не би направиле некој голем неред во режимот. Ти ја држиш ли диетава ? Како ти оди?

14. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Вториот ден е скробен, не третиот или четвртиот. Нешто си во грешка, прочитај ја првата страна од темава.

15. gossipgirl20

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Упс. моја грешка, денес ми е трети ден - јагленохидратен и супер ми е. За ручек јадев макарони сосос од домати а вечер ке јадам сладолет и малце чоколадо. Дали некој од вас конзумира на пример и по некоја лажица мед колку да ве засити?

16. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    јас оваа диета и ја препорачав на комшивката и ја држи сега 2 недела и рече дека е слабена 1 кило засега па сега по 2 недели пак ќе ја прашам да видам колку е ослабена а и реќе дека диетата била предобра :)

17. gossipgirl20

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Може ли некој да ми каже дали на овошниот ден конзумирате и понешто друго на пример овошен сладолет, овошњн јогурт ,или дали на пример некој јаде лешници, бадеми или сл?

18. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    8.431
    лешници суво грозје бадеми ореви и др јаткасти плодови да но овошен јогурт и сладелед не, барем јас не, но не би сметало ако некогаш направиш пропуст и си дозволиш еден овошен сладолед сепак нема толку калории како млечниот

На gossipgirl20 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    8.431
    кај сите е различно кај некои нема никакви ефекти дури и месец дена но потоа нагло се губат килограмите, тоа е бидејќи диетава влијае на метаболизмот го забрзува и токму поради тоа и е добра :)

20. gossipgirl20

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Се согласувам со тебе , еве јас денес сум на овошен ден и до сега ме нема фатено некаква криза за да направам некој прекршок, си праван овошни миксови и тоа. Едино нешто што мислак да почнам да конзумирам се bars од виталија тие што се од бадеми и лечници , бело портокалова боја е паковањето незнам дали сте пробале :)