УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.257
    Допаѓања:
    91.915
    Hipster не си единствена,да точно е дека диетава е добра но на мала килажа нема добри резултати :)
    Јас заедно ја држам со мајка ми и сестра ми ,еве веќе уште некој ден ќе ја завршиме а таа има намалено само 7-8 кг и тоа едвај,без никакви грешки се разочарува и кажа веќе дека не се мери :D
    Но и одговара режимот затоа што и се промени метаболизмот со кој што со години мака мачеше...
    Така да не очајувај и пробај некоја друга диета ако мислиш дека ќе има резултати :)

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ane.a

Ane.a Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    84
    Мислев на тој ден само со овошје(зеленчук) и воден ден, тие не би ги издржала, јас постам секој петок,
    ама и тогаш организмот ми бара некој млечен,месен производ, осекам недостаток на енергија , секој организам е различен ;)

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LiliMari

LiliMari Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    18
    И јас првиот пат кога ја држев сумнав само 4кг, за 2 месеца првиот месец 3кг и доста во обем а вториот одвај 1кг. Најлошо е што веднаш ги вратив меѓутоа само во стомакот ги вратив хахаха, важно газот ми остана послаб.
    Јас неможам без благо и така ја прекршував секој ден, сметам затоа неослабнав повеке. Сега ја држам по вторпат и за 7дена 2кг супер.
    Денес ми е 12 и ми е страв да се мерам, да не се разочарам па да се фрлам на јадење.

4. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301

види и јас самата знам дека правам многу грешки, ама за овие некаде 26 дена јас успеав да ослабам 5 кг, што и се радувам, ама многу грешев, да не грешев може и повеќе ќе ослабев, бај д веј првпат држам било каква диета...па не ми е проблем малку да си ја мачам душичката :lol: знам дека ми кажуваш добронамерно, периодот ми беше таков, со обврски, роденден на син ми, сега велигден, и така,, сега ке стагнирам со диетата, ама после празникот ја почнувам пак, и без грешки (за супата стварно мислев дека може тогаш, ама сега кога ке ја почнам одново, ке знам дека не може и нема да ја јадам),,, :rofl: сега сум 72 кг. сакам да спаднам под 70, да ослабам уште некои 4, 5 кг. ке бидам задоволна, а се осека дека сум ослабена, сите го забележаа тоа, имам проблем што лицето ми е округло, и малку да се здебелам се оди на лицето, а нозете слаби,,,како и да е.. викторија 5 тебе ти посакувам да ја достигнеш посакуваната килажа, и на сите феминки, ослабете и бидете секси ова лето...поздрав па ке се дружеме после празникот...

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Ја почнувам денес диетава.
    За појадок две мандарини
    За ручек планирам пилешки стек,салата(домат,краставица) и супа..
    За вечера исто
    Кафето без шеќер не ми е проблем,без млеко е веќе предизвик..
    Едит-дали мала количина сенф е дозволен и во кој ден?

На zaboraveno му/ѝ се допаѓа ова.
  6. zaboraveno

zaboraveno Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    13
    Здраво на сите, посебно до новите. Гледа многу некако сте разочарани од диетава, немојте. И јас го мислев истото во првиот месец, еве сега вториов продолжи симнувањето на килажата. Имав некој недела и пол стоење во место и нормално е дека мотивацијата ќе се изгуби ама ако не се откажете ќе видите за некое време пак ќе почне намалувањето. Денес неделно попладне се те тера на јадење али мора да се придржаваме и да не паѓаме во искушение. 36/90 ден за благичко :D поздрав

На nuh_uh69 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. marula

marula Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    7
    Edna mala digresija...edna moja prijatelka so ovaa dieta oslabe 30kg.mene odlicno mi odi imam bajagi simnato i veke lugjeto primetuvaat no dodeka ne pominat najmalku 30 dena vagata nesakam da ja vidam so oci :)

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  8. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Па каде сте денеска, да не бил ден за одмор од диетава,а јас од незнаење сум го пропуштила? :rofl: :rofl: :rofl:
    Чекам мислења нови цел ден,ама нема,денес ја бојкотиравте темата.

85/90 скробен
    д-портокал
    р-варен компир и млад кромид
    в-малку од ручекот
    Резултати конечни ќе објавам за 5 дена :D :D

9. minnie.m

minnie.m Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    372
    11 ден, ј.х.
    банана,шпагети,сладолед
    За сега -2 кила.Диетава ја држам по 3 пат сигурно.Резултати супер секогаш,е сега тоа шо после си се опуштам за тоа сигурно диетава не е крива :)

10. Des1.2

Des1.2 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    6/90 skroben

2mandarini
    Grav i salata
    Istoto samo malku pomalce
    :) inaku utre ke se meram tocno za edna nedela.. Edvaj cekam a istovremeno mi e strav :)
    Pozdrav pa ke pisam utre sto mi pokazala vagata :)

11. Ameliepoulain

Ameliepoulain Нов член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    Здраво феминки. Јас многу се разочарав од диетата. Ја држев точно 28 дена без воден ден, и немав никаков резултат . Ниту едно килце помалку. Низ диетата, не се напив алкохол, газиран сок, кафе со млеко или некои намирници кои не се за во одредениот ден. Не знам каде згрешив. Според вашите коментари и искуства, претпоставував дека многу брзо ќе се покаже резултат ,затоа што имам над 20 килограми вишок. Сега веќе 4 дена јадам , и не ја држам. Не знам дали да ја почнам од почеток, и колку ова би имало ефект. Поздрав

12. minnie.m

minnie.m Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    372
    Ако немаш правено отстапки тогаш проблемот е во количината и ништо друго.Каква диета и да се држи тебе може да те ослаби само калориски дефицит,тоа е најбитното да се запази.
    12 овошен
    банана,јаболко,сок од јаболко,кива и портокал и до после овошна салата сигурно ке си направам

13. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    86/9 Овошен и омина само со 2 портокала ,1 јаболко и за вечера салата од зелка. Утре последниот воден ден.Се надевам ќе помине побрзо.
    Викторијаа5 ја заврши ли диетава,кои се крајните резултати?
    И што стана со останативе диеталки,некако замре темава,фалат коментарите кои се поттик за понатамошно групно симнување кг?

14. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Женски, ве читам скоро секој ден, и многу ме мотивирате, цело време ја почнувам диетава, ама ја зезнувам. Не вечерам, издржувам така неколку дена и после се прејадувам со јалехидрати. Еве вчера ми беше овошен, и навечер околу 9 саат се убив од јадење јаглехидрати.
    Сакав да ве прашам, во кој временски интервал обично јадете, на пр. у колку саат доручкувате, па ручате и вечерате?
    Јас сакав да ја искомбинирам оваа со онаа 8-часовната, ама ништо од тоа.
    И да, денес да продолжам со протеински, или уште еден овошен да држам? :/
    Стартувам со 175cm и 64-65kg.

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.965
    Допаѓања:
    110.362
    Извини Јордановска-К а колку сакаш да ослабеш ти што си 175/65, па ти си идеална тежина во однос на висината, и да сакаш со оваа диета нема ослабеш лесно, оваа диета е за оние кои имаат за симнување повеќе од 10, за кило две, па макар и 5 ќе се изнамачиш и ништо нема да направиш. мој совет, крени го газот, повежбај малце, припази на благо, на леб и ќе симнеш ако сакаш да симнеш нешто, ама мислам дека немаш потреба да симнуваш повеќе, не ти ја знам конституцијата ама како и да е, ван разум е да намалуваш повеќе.

16. Des1.2

Des1.2 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Здраво ...
    Денес ми е 7ми ден и денес прв пат се мерам од кога ја почнав диетава :)
    Покрај тоа што имам одлабено 2,5 кг за 7дена се осеќам лесно и убаво цело време...
    Ииии пресреќна сум :)
    7/90
    2портокала
    Шпагети со кечап
    1ред чоколадо за готвење

17. nevkusna

nevkusna Нов член

Се зачлени на:
    16 април 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво јас сум нова тука :angel: Оваа диета ја држам по втор пат првиот не ми успеа се надевам дека овој пат ќе успеам во ова бидејќи сум здебела 100 % од лани хахха.... :rofl: Сега сум 60-65кг ...Сакам да знам од прилика за 20на дена колку килограми можам да смимнам ?

18. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.257
    Допаѓања:
    91.915
    Овде сум ве читам и јас :)
    Денеска ми е последен 90 ти ден завршувам со скробен ден ќе си праам манџичка со компир :)

Утре ќе ви кажам краен резултат и како поминав во овие 90 дена :)

На KalaV му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.869
    Кога сум во ПМС,овошните денови ми се смртно тешки,ама денеска поминав прилично добро

Појадок:Банана и кафе
    Ручек:салата од домати и краставици и младо кромидче
    Вечера:Крушка

Килограмите не знам колку се,ама по лицето ми се гледа дека сум малку ослабната.Спојлерите на стомакот ми се значително намалени,а и нозете добиваат убав облик полека полека.
    Си инсталирав и апликации да ме потсеќаат на вежбање и очекувам добри резултати на крајот од диетава.

20. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Денес 89 ден, значи утре завршувам со УН. :) Сакав само да кажам за да ми олесни дека денес се изнајадов па сега неможам дури да дишам. :lol:
    Тоа беше за денес, па утре или задутре, зависи како ќе имам време ќе напишам како ми беше овие 90 дена. :)