1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    8.431
    не сум, пробала ама мислам дека сепак има житарки во тоа така да стрпи се, инаку јас ја држев само 8 дена и тоа без овошниот бидејќи не можам цел ден на овошје да останам ( при крај на денот ке ставам се што стигнам во уста и толку од диетата)па така бев само на 3те дена на диетата без 4 и ослабнав 3 кг сосема доволно за мојата тежина

На gossipgirl20 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mamma

mamma Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    26
    дали знае некој колку калории дневно внесуваме со оваа диета?

3. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    8.431
    не може да се одреди затоа што секој си консумира различна големина на оброци односно диетата не наведува точна количина на храната но нормално ако количински консумираш помалку побрзо ке ослабеш или ако ништо друго во поголеми количини салати кои колку толку ке те заситат и нема да се нафрлиш на главното јадење

4. gossipgirl20

gossipgirl20 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Здраво форумџики сакав нешто да ве прашам во врска со килажата која се симнува со оваа диета. Јас сум веке 6 ти ден на диетава , се чувствувам полесно , но на вага кога ке се качам не покажува дека сум ослабела. Би сакал да знам од искуство од кој ден одприлика ќе имам видливи резултати и физички па дури и на вага. Знам дека сето тоа зависи од организмот но сепак од некоја гледна точка би сакала да знам. Јас имам 56 кила , и би скала да симнам 6 кила .:)

5. gossipgirl20

gossipgirl20 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Исто така сакам да си прашам дали на јагленохидрантниот ден се придржувате премногу строго на редоследот на оброците. или знаете на пример и преку ден да изедете некој ред чоколадо за готвење на пример после или пред ручек.

6. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    феминки ве молам за помош, пред 1 месец бев на диета цел месец,трцав преку еден ден ,бидејки сакав да ослабнам во половината но никако да успеам инаку сум слаба но во половината сум широка и незма како да ослабнам таму а правеве и вежби за половина и рамн стомак ама неуспешно ,за време на диетата симнав 5 килог.но во половината малку се забележуваше како да не сум била на диета ве молам за помош

7. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.799
    Допаѓања:
    3.269

Јас за време на вежбите носев појас за слабеење, еден плав што поти и многу ми помогна. Тие делови кај половината се тешки за слабеење дека нема некоја конкретна вежба само за тој дел, туку салото може да се стопи со странични стомачни и со носење појас. Инаку не можеш премногу да ја ослабнеш половината, можеш само салцето, тие перничињата да ги отстраниш (ако имаш) инаку ако си широка во половината никако не можеш да се стесниш дека таква ти е градбата. :)

8. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    8.431
    зависи кај сите е различно кај мене за 8 дена симнав 4 кг но кај некого може да се случи и две недели да нема симнато воопшто ни килограм а потоа нагло да изгуби повеќе, најважно е да не се откажуваш, а не спомена дали вежбаш? а за второто прашање јас лично гледам благото да го јадам неколку часа по ручекот

9. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    не ми е градбата таква туку имајма перничиња од страните кои ужасно ми сметат :sweat: неможам да си најдам соодветни фрамерки се ми излегува од страните и не се осекам убаво само таму имам проблеми инаку сум ногу слаба и незанм како да го ослабнам тој дел незнам дали со диети или само со вежбање :|

10. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.799
    Допаѓања:
    3.269
    Немој некоја строга диета. Гледај да го отфрлиш благото и мрсното од твојата исхрана, не комплетно ама барем намали го. Почни да трчаш, со трчање се затегнува целото тело и верувај ми помага, јас за една недела трчање, секој ден над 3 км се затегнав и нозе и задник и стомак и грб, гради, се’... А за тие перничиња ти велам носи појас за слабеење, или евентуално ќеси ако немаш појас, и странични стомачни и други вежби со кои ги размрдуваш тие страните. Импровизирај, пробувај си сама нови вежби. :)

11. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    кога трчав носев кесиња и се препотувава ама резулаттаите беа мали а цел месец трчав преку еден ден дури и навечер танцував (стомачен танц)по пол час и цело тело го ослабнав (нози раце задник)ама во половина многу малку и се отказав неможев веке

12. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.799
    Допаѓања:
    3.269
    Оу, епа не знам. Мене ова што ти го кажувам ми помогна, а ти изгледа поразлична градба и организам од мене имаш...

13. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    незнам што да правам се друго ми е како што треба само половината ми е проблем ,да го решам и тоа ке имам тело како што сакам

14. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    фала на советите :*

На SexyLady му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    Dенеска ми е 85 ден и до сега имам 18 кила-....имам уште пет дена до крајот и преубаво се чувствувам! :rofl:

На mamma, unstoppablemind, ElenI777 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    237
    А правеше некои отстапки или не?

17. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    од утре и јас ја почнувам диетава,сеа читав по форумоф и гледам сите задоволни мене ми требаат 6-7 килца да симнам до 1ви октомври.Па се надевам дека ке успеам,до пред неколку дена си вежбав си џогирав по пола саат денот ама сеа ја шинав ногата така да пауза неколку дена па после пак почнуваам.А најголем проблем мене ми се градите само тие да ми се намалат ке бидам најсреќна на свет.Па за еден месец ке ви пишам колку сум намалила.поззззз ;)

18. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    8.431
    ајдеее еве ти друштво и јас ке ја почнам од утре па ке се тешиме заедно :) баш и мене ми треба да симнам околу 3-4 килца

19. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    ^и јас конечно се решив :) единствен проблем ми е што секогаш го прескокнувам појадокот...одма на ручек идам :|
    ама од утре идемо ’из почетка :lol:

20. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    8.431
    исто е и кај мене ама ке пробам со две поамли овошја колку да се каже дека не сум го скокнала појадокот воопшто не сакам овошје за појадок