УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. GretaGarbo

GretaGarbo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    41
    И јас сум на 8 ми ден..ти колку ослабе?

2. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Јас сум само едно кило ослабена ама не се придржувам ептен строго и плус имам само 3-4 кила за слабеење. Цел живот ги слабеам па ги враќам на зима и така во круг :)
    Знам дека мене ми треба вежбање ама засега немам време баш па барем колку толку да внимавам на јадењето.

3. GretaGarbo

GretaGarbo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    41
    Јас имам уште пет за слабеење ...:)

4. marula

marula Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    7
    Samo pridrzuvaj se strogo do dietata tie pet kg ki gi snema odma.jas nekolku strani ponapred bas pisav.za 25 dena simbav 10 kg i od togas ne sum se izmerila pak.deneska mi e 47 den i sekoj den sum se pooslabena.celta mi e da imam 20 kg pomalku bidejki imav kaceno bajagi.a gledam deka celta poleka mi se ispolnuva

На GretaGarbo му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Pinklips

Pinklips Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    49
    24 ден овошен ден .Денес 3 портокали, малку јагоди, една цедевита, една чаша сок од шумлива таблета и до после планирам пак уште некоја овошка да каснам или јаболка или цреши. Денот ми помина без јаткасто овошје, од толку обврски не најдов време да седнам да јадам . Утре планирам да се мерам и тоа. Ќе споделам резултати. Инаку јас се ближам накај 29 ден и наместо воден ќе си дадам слободен ден на 28 ден и потоа продолжувам пак со диетата. Не можам да држам воден ден на толку обврски.

Како резултати кај вас другите, колку изгубени килограми до сега и колку време сте на диетава ?

6. Pinklips

Pinklips Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    49
    Како што кажав денес се мерив и -1кг , вкупно до сега -4кг :clap:
    Денес протеински ден 25 ден, за доручек кафе и си каснав цреши. За ручек ке имам кајгана со салата и за вечера пак планирам кајгана со салата.Ако излезам може и чаша вино да се напијам :)

7. GretaGarbo

GretaGarbo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    41
    Браво Mарула..за пофалба си..јас еве 10 ти ден и8 како да стагнирав..мислам да не јадам веќе банани во овошниот ден ,а ни благо во јаглехидратен па да видиме...

8. Pinklips

Pinklips Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    49
    Скробен ден. За доручек две банани, за ручек компир печен во фолија со малку вегета без зејтин, за вечера планирам истото. Инаку овие денови не ја преполовувам вечерата ниту вежбам заради тоа што имам многу обврски.За една недела би требало малку послободна да сум па верувам дека со вежбање и повеќе резултати ќе имам. Јас сум многу задоволна со изгубените килограми, полека но сигурно се приближувам кон целта :)
    Ве бакнувам имајте убав ден :*

9. google

google Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    12
    (и јас ја држам диетата и од денес ќе пишувам)
    Ден 31-воден-успешен

10. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    79
    1-90 :sweat: lele pak ja ama ovoj pat nema odkazuvanje zenski odam do kraj :lol:
    dorucek ananas edno krugce i 1 jabolko
    rucek batacinja na skara i salata
    vecera batace i salata

11. dietgirl

dietgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2013
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    97
    Jas so ovaa dieta imam oslabeno okolu 15-16 kila,ja drzam od krajot na oktomvri lani so prekini.Sega pocnuvam pak,pocnuva sezona na ubavo ovosje.Sabajle se merev imam okolu 78 kila sakam da dojdam do 65.Veruvam deka ke uspeam za vreme na letoto.
    Denes mnogu ovosje,bademi,urmi,suvi smokvi i voda.Pozdrav do site!

На GretaGarbo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. GretaGarbo

GretaGarbo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    41
    Ти посакувам среќа dietgirl :)..а колку си висока?И јас почнав со 78 и еве ме на 11 ден и сега сум 74, а висока сум 178,.,
    Крајна цел ми е до 70 кг,а не оти неќам и до 65 туку некако мислам дека ми е недостижна таа тежина.,не памтам од кога не
    Сум била толку,.можеби од осмо одд :lol: Ама незнам мислам и дека ќе бидам преслаба на таа висина,а?

13. dietgirl

dietgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2013
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    97
    Blagodaram,visoka sum 168.Posle prekinuvanje na dietata vrakam nekade okolu 3-5 kila,taka da sakam do 65 da dojdam a so 70 super se cuvstvuvam bidejki sum majka na dve deca i nemam 20 godini,a imam krupna gradba ne mi stoi kilaza od 50-60 kila.Pozdrav :)

14. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Здраво феминки, не сум ве заборавила туку периодов бев малце зафатена :)

До крајот ми останаа уште 20дена и за овие 70дена јас имам симнато 6кг што и беше мојата цел! :)

До денес немам направено некој грешки се надевам дека и во наредниов период нема да ми се случи истото и искрено да ви кажам се чуствувам феноменално,задоволно од самата себе си!

Протеински: 2 портокали
    Рибна конзерва
    нема да вечерам

Феминки ви посакувам да сте многу истрајни со диетата затоа што се исплаќа да сте задоволно од себе,а пред се да се чуствувате поубави и да имате поголема самодоверба! :) :)

На Pinklips му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Pinklips

Pinklips Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    49
    Денес јх ден 27 ден .Денес по правило ми е јх, сакав да си го сменам со овошен но навистина јх ден излезе. За доручек 1 банана и кафе , за ручек мало чоколадо (со житарки) и мало чоколатце од оние атлантис( само едно изедов ) и кафе , за вечера планирам јаболки.Пешачење 2км
    Утре 28 ден од диетава ќе ми биде слободен ден, ќе гледам да не претерам со храната па од среда пак ќе ви пишувам.

Добредојде за новите ун диеталки, со среќа држењето на диетата, ќе се дружиме :*

16. babyB23

babyB23 Нов член

Се зачлени на:
    19 мај 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki nova sum na forumov citam i sakam da zapocnam od naredna nedela so ovaa dieta jas sum na nekoja propisana pravilna ishrana so 5 pomali obroci na den eve ova mi e vtora nedela i nemam bas nekoi WoW rezultati se hranam isto kako sto se hranev i prethodno nemam bas i nekoi ocekuvanja od ova :worried: kazete mi od iskustvo onie sto ste zapocnale so kilaza od 70 kg jas sum 67 i navistina sakam barem 10 kg da oslabam inaku sum 162 cm dali ima rezultati :worried: help Vi blagodaram :)

17. M.Francesca

M.Francesca Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    21

Секако дека има резултати доколку не ја прекршуваш диетата, значи доколку јадеш се што е пропишано (не скокаш оброци, ја преполовуваш вечерата, не пиеш газирано, избегнуваш пржено и леб). Доколку со оваа диета и вежбаш тогаш ќе имаш и побрзи и подобри резултати.Различно губи килограми секој организам но сите губат доколку не мамат, за 3 месеци верувам дека би изгубила 10 кг, можеби и побрзо ќе го постигнеш тоа. Различни диеталки изгубиле различен број килограми .Ако се одлучиш да ја почнеш нека ти е со среќа ииии еден совет или пишувај редовно тука или води си дневник за исхрана (не се лажи самата себеси ) .
    Поздрав

18. babyB23

babyB23 Нов член

Се зачлени на:
    19 мај 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Ти благодарам M.Francesca од наредна недела ќе ви се придружам ууу нема откажување :D :D поздрав

19. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    79
    2-90
    dorucek jabolko i krug ananas
    rucek kompir vo tava i salata
    vecera pola od rucekot :)

20. marula

marula Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    7
    Utre mi e 52 den i namesto skroben ke go zamenam so 24 casovno pienje voda spored meseceva dieta koe pocnuva na 21 vo 14:59 i zavrsuva sledniot den vo isto vreme.ima li nekoja dietalka sto saka da mi se pridruzi :) .do sega ne sum ja prekrsila dietata nitu ednas.srekno na site