1 килограм за толку краток период е одлично. Правилно е 4 кг за 1 месец. Јас не се обесхрабрив и таа недела кога симнав само 0,5 кг. Продолжи понатаму, и не ти требаат диети, ти треба долгорочен план на исхраната. Убаво ни објаснува Стефан, што ке правеме одкако ќе ја завршеме диетата? Ни треба долгорочно решение, не краткротајно. План за исхрана. Однапред испланирани оброци. Вежбање. Калориски дефицит. За ова најмногу кревав бунт, сум грешела. Горенаведеното знае да биде многу интересно а со тоа имаме поголема мотивација. А кг како си одат од нас, дополнително ни се зголемува мотивацијата и довербаата. Сите имаме барем 20 мин во текот на денот, само бараме изговори. Ако веќе толку сум во трка со времето , што ќе ги искористам тие 20 мин за да седнам на лап топ, ќе земам да вежбам. И јас порано барав ИЗГОВОРИ. - неможам да ослабнам, генетика, малку јадам. Не било така. Ми требаше доста време да сватам, но никогаш не е доцна да почнеме со правилен начин на исхрана. Да водиме поздрав живот. Имав 110 кг. Дали е нормално? Не. Зошто? секогаш барав оправдувања. Сега сум ослабната 14 кг. И веќе 8 дена не сум застаната на вагата. Од 45 кг, елеменирав 14 и уште 31 кг ке бидам премногу среќна. Јас и овака сум веќе, од ден на ден имам поголема самодоверба да испаднам надвор, да прошетам со крената глава. Имам и слики поставено на форумот, не лупам само. Баш во саботата направив 2 месеца како водам поздрав начин на живот.
Висока сум 167цм и имам 52кг. Веќе втор ден ми е од диетава.Сакам да симнам околу 5 кг Прв ден(вчера): Појадок- 1 вишна и цедевита Ручек-парче месо со салата Вечера-помало парче месо,салата и 1л вода
Ako se slabee od 18 do 25 kako ke oslabam ako nedelno slabeam po 1 kilo do dusa 12 kg i ne e taka loso
Не сме се поправиле за 2 месеца. Нема ни да ослабнеме за 2 месеца. Јас, точно е дека во просек симнав месечно по 7 кг. 2 месеца = 14 кг. Но, имав поголем кг вишок, 45 кг вишок. Свесна сум дека нема да симнувам нон стоп по 7 кг во просек, подготвена сум и на 0,5 кг неделно. Не внесувам храна под основниот организам, али премногу сум активна, вежбање, пешачење.
Bravos 14 kg e odlicno mene odprilika tolku mi ostanaa jas simnav 30kg za 8 meseci uste 10 do 12 kg ke bidam starata jas jas vo bremenost kaciv 42 kg imav bremenost so mnogu lezenje no veke sum 78kg a sum 170 uste 12kg minus ke bidam taman ps mnogu vezbam sekoj 2 den po 40 min na orbitrek mn setam a i malata me seta mnoguu no 3 meseci vagata ne mrdna ama i ne pazev e sega e vreme da gi iscistam i ovie 12 kg uste 11 kg ostanaa
Денес протеински ден.За доручек пиев кафе, за ручек 2 јајца со 2 ќофтиња и салата и за вечера пак 2 јајца со 1 ќофте
До поискусните феминки. Ја држев ун, послем сакав да продолжам со моја ,,диета ,, слично како ун ама само со протеини. Ги мешав протеините а доручек секогаш овошје и ништо несимнав, чудо целулит натрупав, помека изгледам и 2кг качив! Се мислам ун да почнам од почеток или... Немам поим што правам
Eпа не се мешаат протеини, еве и ти исто како pinklips, ако јадеш јајца само јајца ќе јадеш, место или други протеини во никој случај и така ќе има ефект. Инаку јас денеска 3ти ден. Појадок- 1 рака вишни и 1 коцка чоколадо за кување Ручек- 3 кифли 1 чаша вода и 1 чаша газиран сон (ништо не е ) Вечера- Вода и 3 атлантис колачиња Утре планирам овошје да јадам до 20:40 а од тогаш ја почнувам месечевата диета само на вода 24 часа. Потоа пак си продолжувам со протеински ден. Поздрав
Levely абе дали не ви е јасна диетата или си правите некоја ваша верзија незнам..значи за појадок се јаде овошје..зашто чоколадо за кување за доручек? Благото се јаде за вечера..и послем не слабееме...епа како? ) Туф ,туф па и газиран сок..празник да не ти беше?))
^ Ne ne mi bese praznik. Ocigledno nekoi raboti ne se jasni.Imam 15 godini visoka sum 167 i imam 52kg. Ne mi ni treba nek sioe naglo simnuvanje na kilogrami kako povekjeto feminki koi ja drzat dietava pa zatoa si dozvoluvam malku povekje od propisanoto. Da ne dojde do zabuna, ne ni mi trebaat mene da simnam mnogu kg, dietava povekje ja drzam za da go smenam metabolizmot i nacinot na ishrana.Odosno da se odviknam od brzata hrana, blagoto gaziranoto sekerite i da imam nekoj svoj rezim. Se nadevaj bev dovolno jasna. fala. izvinete na latinica od mob sum. pozz
Да свесна сум дека ја прекршувам диетата, но протеини се протеини, подобро со протеини да ја прекршам него со леб , благо итн. Знам дека и ќофтињата не се за во диетава свесна сум за тој прекршок. Навистина се трудам да не ја прекршувам но некои денови полошо ми оди.Не се базирајте на моите јадења .Јас правам и уште еден поголем прекршок, многу често го скокам јаглехидратниот ден, тоа не е дозволено во диетава, но јас навистина не можам да се контролирам со благото.Исто и 3во1 кафињата не се дозволени а јас си ги конзумирам како и чаша вино викендот што си ја пијам или цедевита што пијам понекогаш во град. Но сеуште пишувам овде, дури и кога грешам бидејќи имам некоја евиденција што јадам, кога знам дека треба да пишам тука полесно се воздржувам и да се потсетувам зошто воопшто започнав.Салатата не ја заправувам со зејтин, кајганата ја правам со капка зејтин,лебот многу ретко го јадам и никогаш не јадам повеќе од една кришка,не потклекнувам често пред полна трпеза, ниту пред брза храна (а многу често е во моја близина), не пијам газирани ниту густи сокови само природно цедени и тоа само за доручек имам сепак многу позитивни промени од кога ја започнав диетава. Еден вид ова ми е дневник за исхрана,затоа и редовно пишувам Затоа не се базирајте на моите постови, јас не ја држам правилно диетава ! Инаку денес го држев скробниот ден(33ден), сосема правилно спрема диетата. За доручек јадев јагоди и пиев кафе ладно 3во1, за ручек јадев 3 големи компири ( печени во фолија без грам зејтин) со салата (само со оцет заправена и со малку сол) за вечера само едно кафе (не сум гладна воопшто )
Ако мешаш прескокнуваш денови ништо нема да направиш џабе се мачиш со диетава навистина.Ако навистина сакаш да ослабеш придржувај се, се ослабува јас тврдам дека е така но што неможеш да се воздржуваш и мешаш денови подобро прекини ја диетата и јади си здрава храна. Еве во темата кај што е подршка за сите што сакат да ослабат можеш да прелисташ и да најдеш многу предлози за јадење Не си ја мачи душата со ун еден ден прескокнуваш и јадеш тоа што не треба а друг дури ни капка зејтин,нема врска....
imam visok 20 kg, od denes ja pocnuvam dietava,procitav dosta vasi iskustva i sigurna sum deka ke imam efekt,pozdrav4e
9=90 samo eden ceden portokal i edna salata patlidgan so kocka sirenje ic apetit nemam dietava odlicno mi go namali apetitot ne se zalam
Денес јаглехидрати За доручек два цедени грејпа, за ручек планирам баничка или пица и за вечера сладолед Јас сум задоволна од диетата..ах колку е убаво чувството да ти се вртат фармерчињата Вчера два саати пешачење,а сигурно и денес!
Viktorijaaa5 го почитувам твоето мислење и во право си за прекршоците што ги правев (инаку се беа на родендени,слави ) но не си во право со промена на денот. Јх денот е најкалоричен од сите, а јас ако го држам ми паѓаат во вода 3те други, бидејќи навистина немам контрола со тоа благото и немам калориски дефицит,а и освен црното чоколадо да бидеме искрени нема некои хранливи материи што посебно му требаат на организмот, овој ден е повеќе за љубителите на благо да не се откажат од диетата.А да се префрлам во групата на подршка, јас си го сакам овошниот ден и да јадам само протеини или само скроб или овошје, да не мешам(тоа ми помага да слабеам и сакам уште да си го применувам без некој да ми соли памет).Не сакам се уште да се откажам од режимов и воопшто не ми е мачење. Инаку денес протеински ден 34 ден за доручек ладно нес и шака јагоди за ручек пржена риба (без кожичката) за вечера риба со многу салата Во план ми е и вежбање пред да си легнам барем 30 минути (squats, стомачни и 10 мин вежбање со Tiffany Rothe) Утре ќе држам овошен ден па на 36 ден ќе пишам резултати како ми оди.
Овошен ден 1 банана , неколку вишни и едно јаболко.Неможев да издржам па изедов и едно парче леб.Но потоа имав напорен тренинг, се надевам го истрошив.Од вечер ја почнувам водената ден.Посакајте ми среќа. Инаку имам симнато 2 кила за овие 4 дена (и тоа со некои мали прекршоци како овој) Но истовремено имам и физичка активност. Сега сум 50 килограми а бев 52
Девојче ти си многу мала да држиш било каква диета, ти уште растеш, ти требаат сите состојки, сакаш ли некои пореметувања да си направиш ? Јас колку што знам за 167 идеална тежина е 57 кг ајде па и 55 да имаш нели девојки сме но 52 кг и сакаш да слабееш што ти е целта АНОРЕКСИЈА ? Не ми е целта да те нападнам но 50 кг се премалку за твојата висина, а и плус тренираш нешто. Во ред е да се откажеш од брзата храна и газираните пијалоци но ти да ми држиш овошни денови, да имаш под 1000 калории дневно а и вежбаш . Тренирај, храни се здраво но те молам барем 1500 калории не тука под 1000 калории и плус тренираш! Најдобронамерно ти кажувам ќе станеш и анемична и проблеми со коските,дефицит на витамини па и хормонални и многу други здравствени проблеми можеш да си направиш.Не за џабе е кажано дека во период на адолесценција диети не се држат ! Мое беше да ти кажам а ти како сакаш, поздрав!