УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. GretaGarbo

GretaGarbo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    41
    Oвошен ден..две банани,цреши и јагоди,лешнаци и до после е можно малку суво грозје..
    Се нервирам на 21 ден сум и само 4 кг..вагата се заглавила на 74 и несака надолу.. :@

2. GretaGarbo

GretaGarbo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    41
    Утрово после овошниот ден вагата покажа -1кг и на среќата и немаше крај..:)) Само уште 3-4 килограми за манекенска става :))

На Pinklips му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Pinklips

Pinklips Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    49
    37 ден Овошен ден. На менито една банана, многу цреши, кајсии, 1јаболка, сливи мммммм уживанција.
    Како што ветив (малку со задоцнување) се мерев. Минус 1кг , вкупно досега -5 :clap:

На zeka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Од денес официјално ја стартувам диетата, се надевам на позитивни резултати.. пред 2 години ја држев и за неполни 3 месеци ослабев 7 кг, од 60 на 53,со мали прекршоци, сега после 2 години за жал пак ги вратив, но постепено, и премногу јадев последниот период,
    денес 1 ден појадок само неколку индиски ореви, овошје немам, за утре ке си купам :) испив јаболков оцет со чаша вода
    ручек имам риба со салата, вечера ќе видам, ке биде пак некој протеин...

5. dietgirl

dietgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2013
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    97
    jas denes ja pocnuvam poseriozno izminatiov period postojano ja preksuvav.
    denes 1/90
    pojadok 1 banana
    rucek stek so sopska,1 lebce i supa
    vecera pola od rucekot.

6. Pinklips

Pinklips Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    49
    38ден протеински. За доручек кафе со чаша цедевита, за ручек кајгана со чаша јогурт и парче леб, за вечера кајгана со парче леб и салата од домати.Мерење си закажувам отприлика за 2 недели на 14-15 јуни. Инаку денес никакви вежби, многу обврски имам, ќе гледам шишето вода да е секогаш до мене и да испијам барем 2л :)

7. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    2 den, pojadok вишни, за ручек имам гравче со салата, вечера само салата, кога сум на диета се воздржувам од благо, инаку неможам...

8. Pinklips

Pinklips Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    49
    39 ден скробен. Денес за доручек две шаки цреши, за ручек грашок( 2 тањири) со парче леб и салата , за вечера планирам еден тањир грашок со многу салата :)

9. M.Risteski

M.Risteski Нов член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Zdravo na site :) jas se zdebeliv mnogu vo bremenosta :o .......sakam da oslabam 10 do 15 kioogrami...kako sto gledam od vasite komentari na mnogu im pomognala ovaa dieta :) se nadevam deka i na mene...ja pocnuvam od ponedelnik (posto sega sum na odmor i nemam moznost) pa se nadevam deka ke mi dadete podrska :) :*

На GretaGarbo и Pinklips им се допаѓа ова.
  10. Pinklips

Pinklips Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    49
    Да си признаам денес ќе седам цела вечер, ненадејно ми излезе работава после вечерата имав и уште една вечера ( пченка од конзерва од големите конзерви и малку чипс на нервна база).
    Поддршка секако има за сите диеталки што ја држат диетата.Помалку прекршоци повеќе симнати килограми !

Кога бирате што ќе јадете за скробниот ден прочитајте ги информациите од линкот подолу :)
    http://www.idividi.com.mk/stil/ishrana/ ... index.html

Да си кажам дека и покрај прекршоците денес направив 100 jumping jacks, 25 squats и малку аеробик

11. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    Здраво :rofl:

повторно се вракам на диетава :D доста беше одмор хихихихи

протеински ден 1/90
    доручек: праска,кајсија и неколку парчиња лубеница
    ручек: 3 јајца + салата од краставици и патлиџан
    вечера : ке биде исто како и ручекот

12. GretaGarbo

GretaGarbo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    41
    Polis ти посакувам среќа!Е арно ама уште од првиот ден правиш прекршоци.. :) За доручек се јадат две исти овошки!

На mamma му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LiliMari

LiliMari Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    18
    Еве повторно јас само почнувам и се откажувам. Таман ке симнам некој кг пак назад, а имав уште 4 -5 за симнување, а сега 8 . Каде згрешив знам, си реков ај на протеини само ке бидам и почнав, на почетокот супер неколку дена и послем ај го внесов секојдневно благото и така од ден на ден се повеќе место овошје чоколадо,место вечера крем банани и колачи и оп за 10 дена 3кг.
    Сега од ново се и сватив поред со ун да си одам и да не скокам денови да не се правам фраер.
    Денес 2/90
    ууу многу ми се јаде ке си легнам да нејадам, а глава ми прска од глад(така мислам)
    Д -1 гилема јаболка
    Р -грашок чорба и многу малку салата
    В - / незнам во што да ги вбројам 2-3 големи залака леб и паштета и пола крем банана

Како од стрвоста да се излекувам

14. GretaGarbo

GretaGarbo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    41
    Ич не сакам да паметувам..ама или си на диета или не си..сакаме резултати со прекршоци..е ќе нема нормално..вечерата ама ич не ти ја разбирам..значи си можела грашак и салата пак..зошто паштета,зашто крем бананка??Кога ке те фати стрв јади краставициии :)

15. GretaGarbo

GretaGarbo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    41
    Среќно! :) Пишувај кирилица оти ќе те опоменат! :)
    Јас ти гарантирам дека ако се придржуваш за два месеци ќе ги ослабнеш тие 10-15 кг..Среќно уште еднаш и тука сме..добро ми е позната диетата и што не ти е јасно прашувај! :)

16. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    Фалаа :)

Знам , ама скоро секогаш јадам различни овошки :) а и многу овошје јадам од сабајле понекогаш неможам да се воздржам :)

ти до кај си ? колку имаш ослабено? извини што прашувам но не следев што се пишува оследниве месец два тука :)

17. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    Здраво на сите јас ја почнав диетава денеска ми е седми ден имам некаде 10 тина кила за симнување ама сега се уште осум за првите четири дена симнав 2.500 кг кога видов не можев да поверувам сега ќе почнам по трчање се надевам дека до август ке ги симнам уште овие 8.Има шанси шо викате вие поискусните?

18. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.273
    Допаѓања:
    91.955
    Ако не правиш прекршоци јас ти гарантирам дека ќе стигнеш до посакуваната тежина :)

19. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    2/90
    скробен
    д:2 праски, 1 кајсија и лубеница неколку парчиња
    р:ориз и патлиџан + 1 парче леб
    в: ориз и поголема мешана салата (ке избегнам леб овој пат )

20. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    вчера 3 ден ј х појадок цреши, ручек макарони со зеленчук, вечера 1толумба и фрапе,
    дњнес 4 ден овошен, појадок банана, ручек овошна салата од половина банана, портокал, јаболко и цитрон, сега јадам вишни... во мегувреме испив 2 турски и 2 чаши сок, и за чудо не сум гладна