1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    првиот месец ниедна отстапка освен ако изедам залак два повеке,ги дрзев и двата водени денови е веке вториот месец направив две отстапки и тоа навецер у 1 после град јадев осмина бурек :lol:а третиов месец дури 7 дена не ја држев кога бев на одмор јадев се само не после 9 навечер али не у големи колицини пошто со диетава се навикнав да се заситувам со многу малку,тоа е тоа :rofl:

2. bllakce

bllakce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    28
    bravo za tebe devojce imas jak karakter i jas ja pocnav sega mi e sedmi den no me fakaat krizi navecer ke vidime do kaj ke izdrzam.pozdrav

3. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    8.431
    јас ја почнав денес и сеа дремам пред пц со огромен корнет во рака и коа ги прочитав коментариве сватив дека направив отстапка ама важно е да не се откажеш ај има само 196 калории затоа ке јадам помалку денес ама ке ја продолжам диетава

4. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    јас ја почнав диетава од денеска,не е лоша само сабајле имав мала криза ама ке издржам првите 2,3 дена се критични после ке се навикнам!мора да се слабееееееееееееее,грозно еда излезиш да шеташ низ трговски да гледаш прекрасни фустанчина ама кога ке ги пробаш да ти се плачи!!!!!барем јас така се чуствувам....Ама сеа од кога ке ослабаммм е ТОГАШШШШШШШШШШ

5. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    8.431
    да намил 18 кг не е малку но што е со кожата? не изгледа опуштено виснато? или можеби вежбаше?

6. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    Kожата воопшто не ми е сменета дури ми е позатегната,иначе како сто кажав у предходните коментари вежбам секој ден,али и да не вежбав мислам дека со 18 кила постепено симнување не би требало да дојде до таков проблем,сестрами кога се породи имше околу 100 кила а сега има 71 па нема проблем со кожата а никад не вежбала.

7. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    8.431
    аха пошто прочитав на форумов имаше таква тема девојче ослабело со диета без вежбање и и виснала кожата, затоа и прашувам

8. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    Ја сум тред ден на диетава и супер ми е!Сакав да прашам што мислите колку е идеалната ширина во обем јас сум 86см!ај некој нека ми кажи ако не му е тешко! :( зс јас од секогас сим имала вишок кила и никогаш не су се бендисувала :( Висока сум 160 а имам 63 кг и колку би ми требале да ослабам ;) онака прашувам сакам да знам што мислите вие фала ви многууу многу ме мотивирате :rofl: :rofl: :rofl:

9. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    237
    Обем на што?

10. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Јас сакав да ја почнам диетава,но не сум сигурна видеќи тестенини,леб не јадам,па си мислев во тој ден наместо тоа да јадам јагленихидрати цел ден,што мислите или ич да не ја почнувам??

11. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    На стомакот :( Прашувам зошто имав 76кг и сеа сум на 63 и уште сум дебела :( ама јас колку и да ослабам се чуствувам дебела така си имам зацртано во главава дека сум дебелааааа!!!не дека не сум ама ај :(

12. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    Па кога ќе треба да јадиш макарони јади пица.ако имаш проблем со килограмите почни јас јас еве тред ден и вејќе се чуствувам подобро стомакот не си го чуствувам подујан супер е :) а за леб и јас некогаш не јадам леб :D

13. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    8.431
    прашањево не ти го сватив? јас и така и така не јадам леб ме заситува само салатата ама сепак после саат време ке пробам од тоа што ми е наменето тој ден да јадам, инаку тестенини се јадат за денот кога се јагленихидрати

14. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Моја грешка наместо јаткасти плодови напишав јагледнихидрати.
    Прашањето ми е дали наместо јагленихидрати може цел ден да јадам јаткасти плодови.

15. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    8.431
    тоа би ти било овошен ден уствари, а зашо не пробаш пица?

16. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Па може и тоа или геврече,во секој случај благодарам :*

17. bllakce

bllakce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    28
    devojcinja da ve prasam nesto.deneska mi e deseti den od dietava jas sama custvuvam kako da sum namalila mi e nema tolku poduenosta i otocite inaku imam problem so naduenost a na vaga ne pokazuva ni deka kilo sum oslabela se razocarav.

18. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    Пресреќна суммм :rofl: сум намалила 4 конфекциски броја :rofl: :rofl: јупииииииииииииииииииииииииииииииии :lol: :lol: 4-ден ми е од диетава и сум презадоволна стомакот полека ми се стабилизира и полека си добивам се поголема и поголема самодоверба луѓе не се откажувајте :P јас и пред тоа бев ослабена секој ден трчав по пола саат!и сеа ја почнав диетава и за само 3 дена сум намалила 900 грама прехепи суммммм!!!!!! продолжувам нема откажување!еве сеа ќе си јадам лубеничка!!!

19. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    8.431
    не се разочарувај кај сите е различно кај некој покасно кај некој побавно се губат килограмите, ја нема подуеноста бидејќи со диетава настануваат промени во метаболизмот но најважно е да не се откажеш продолжи ја :)

20. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Јас денес ја почнав,односно вчера,но не како што е точно наведето туку не вечерам,вечерата ја прескокнувам,само ручам,јадев пилешко,со домат го исеков како салата но не му ставив ништо внатре само водата што е во него ја исцрцкав да ми биде водлесто.
    И одлучив на денот кога се јаде тестенини ако се погоди да сум излезена или нешто слично ќе јадам пица или гевреќ,ако не јаткасти плодови ќе си јадам.
    Нема да ја држам многу само 2 недели сакам,едно килце барем да сибнам не ми треба повеќе,а се одлучив за оваа бидеќи има многу пзитивни коментари,па да видиме :D