УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    151
    Ти благодарам smiley. Убаво од твоја страна што го сподели искуството со нас. Добро е да се знае ова. Ако сакаме да се постигнат резултати мора строго да се придржуваме кон правилата. Сепак мислев дека не е некој голем прекршок. Но во секој случај помеѓу свежо и пржено има огромна разлика. Малку ми е тешко, ама се надевам дека ке издржам барем еден месец. :*

2. aleksofi

aleksofi Нов член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Zdravo . Za 4 meseci oslabev 10 kg so ovaa dieta .Imav 77 ,a sega sum 67 kg .So ogled na toa deka imam 2 mali deca i nemam vreme za mnogu fizicka aktivnost ,zadovolna sum mnogu .Vlegov vo golem del od alistata sto gi nosev porano :) Kostimite za kapenje za malku ke gi zamenuvav so novi i koga ....op na golemo iznenaduvanje odlicno mi stojat .Neodamna se vrativme od odmor .So pozitivna energija zracev na plazata .Celulitot okolu nozete go nema poveke ;) Sakam da kazam deka pravev mnogu greski vo vrska so dietata.Znaev cesto da zamenam nekoj den ,so nekoj kako sto mi odgovara ,na primer ako odev na nekoja svecenost (maturska.krstevka ili sl ) .Pozz do site i ne otkazuvajte se ;)

3. ristovska123

ristovska123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    64
    Да мислев за јаболков оцет неколку лажички и малку вода и една лажичка мед.Порано пиев ама не ми деуваше воопшто :/

4. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    151
    Секоја чест за постигнатиот резултат. Бидејќи веке имаш искуство те молам да ми кажеш дали ти се случило понекогаш наместо пропишаните два оброка да си додадеш уште еден во меѓувреме :lol: . Јас сум сеуште на почеток, знам дека можам да се придржувам стрикно до тоа што го имам за јадење тој ден, меѓутоа на почеток проблем ми е временското растојание од оброк до оброк. еве на пример вчера јадев едно ипол парче месо со салата ама после 2 часа чувствував голем глад. Значи не прашувам за замена на храна туку дали можам да јадам од истата 3-4 пати во текот на денот, додека да го навикнам организмот. :|

5. aleksofi

aleksofi Нов член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Секоја чест за постигнатиот резултат. Бидејќи веке имаш искуство те молам да ми кажеш дали ти се случило понекогаш наместо пропишаните два оброка да си додадеш уште еден во меѓувреме :lol: . Јас сум сеуште на почеток, знам дека можам да се придржувам стрикно до тоа што го имам за јадење тој ден, меѓутоа на почеток проблем ми е временското растојание од оброк до оброк. еве на пример вчера јадев едно ипол парче месо со салата ама после 2 часа чувствував голем глад. Значи не прашувам за замена на храна туку дали можам да јадам од истата 3-4 пати во текот на денот, додека да го навикнам организмот. :|[/quote
    Не ми се случило да додадам уште еден оброк плус ,но често знаев наместо едно парче леб ,да изедам две ,понекогаш и три ...Кризни ми беа периодите помеѓу ручекот и вечерата и некое време после вечерата .Си купив бонбони без шекер и кога и да осетев глад ,земав од нив .Многу ,многу често пиев какао по една голема шолја .Го пиев не многу јако со вештачки засладувач. Тоа ке го убиеше гладот . ;) Пробај ,мислам дека не е тешко .Позз

6. aleksofi

aleksofi Нов член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Не ми се случило да додадам уште еден оброк плус ,но често знаев наместо едно парче леб ,да изедам две ,понекогаш и три ...Кризни ми беа периодите помеѓу ручекот и вечерата и некое време после вечерата .Си купив бонбони без шекер и кога и да осетев глад ,земав од нив .Многу ,многу често пиев какао по една голема шолја .Го пиев не многу јако со вештачки засладувач. Тоа ке го убиеше гладот . ;) Пробај ,мислам дека не е тешко .Позз

7. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    151
    Ти благодарам. Вчера ми беше малку тешко па имав 3 оброка. Со оглед дека денес ми е трет ден веке не чувствувам толку глад. Ако имам некоја криза и денес ке си апнам пола варен геврек помеѓу оброците. И утре може да направам мали исклучоци наместо на 2 часа ке јадам по една кајсија измеѓу. Овие 4 дена ке ми бидат како припрема, а веке од наредниот строго ке се придржувам кон правилата па да видам какви ке бидат резултатите. :* Поздрав

8. ristovska123

Се зачлени на:
    12 мај 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    64
    Здраво женски

Втор ден ми е и се чувствувам најадено и пополека се навикнувам :$ .
    Ете го распоредот што јадев вчера а што денеска.
    1/90
    Д:Неколку парчиња лубеница.
    Р:Две варенија јајца салата од краставици и патлиџани и малку кисало млеко.
    В:Едно парче торта.

2/90

Д:Неколку парчиња лубеница.
    Р:Една полнета пиперка со ногу салата (иако е скробен ден требаше тавче орис или печени компири ама сепак другиот пат построго и онака нема да вечерам)
    В:/

Пијам ногу вода и така ми се полни мешето и не чувствувам глад.Вчера немав некоја физичка активнос а денеска возев малку велосипед и пешачев.Цврсто сум решена нема да се откажам од диетава.За еден ден ослабев 1 кг и 100 грама :D

Поздрав до сите :*

9. ristovska123

Се зачлени на:
    12 мај 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    64
    Има некој кој сега ја држи диетава

10. WildNightGirl

WildNightGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2014
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    96
    Од денес почнав и јас со диетава. :clap: :rofl: :lol: :rock:
    Феминки, we can do it!

11. vrapce.b

vrapce.b Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    219
    Јас, денес ми е четврти ден :)

12. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Jа почнав со 72.6 и после 6 дена бев 69.3...Отидов на одмор и да не ви кажувам....Сега се враќаме на строг режим без прекршоци :tmi: :rofl:

13. ristovska123

Се зачлени на:
    12 мај 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    64
    Супер вака кога сме повеќе полесно е и позабавно.Мене утре ми е 4 ден.(овошен)сепак ке издржам ќе ви ги пишам резултатите колку сум ослабнала во недела или понеделник.Позз и само напред :*

14. Nene14

Nene14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    10
    Здраво на сите !!

Сите кои ја држите диетата сакам да ве охрабрам да не се откажувате !! И да погрешите нешто во текот на диетата не е страшно(зборувам за мала грешка). Најдобро е кога ви се јаде многу да каснете бадеми(непечени) или ореви. Јас сум сега засега во 34/90 ден од диетата со мали физички активности поради немање доволно време. Го издржав и водениот ден, не е ништо страшно + плус имав и циклус баш тогаш хаха. Досега ослабев 7 килограми. Избалансирана храна , внесување на храна колку што треба, а не нас колку што ќе ни текне и одбегнување на се она што сакаме да го изедеме доведува до резултат. Бидете упорни и резултатите сами ќе се покажат. Јас продолжувам со тоа што ми е замислено па штом имам резултати какви што посакувам ќе ви испратам и слика пред и потоа хехе. Поздрав на сите!

15. ristovska123

Се зачлени на:
    12 мај 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    64
    Nene14 Браво за тебе за постигнатата тежина.Сепак 7 кг не се малку и јас толку да ослабнам доста ми се :lol: .Патем сакав да прашам дали во салатата смее да се става маслиново масло малку наместо зејтин :$

16. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Во протеински ден не смее да се јаде БЛАГО :)

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.987
    Допаѓања:
    110.486
    Сигурна си дека е ова УН диетата?

18. ristovska123

Се зачлени на:
    12 мај 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    64
    Saki15

Знам неможев да се воздражам ама сега е построго денеска ми е овошен ден и јадев ногу малку :)

19. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Повеќето си ја држите како ќе ви текне, не ми е јасно зошто тогаш држите препишана диета. Може само да си пазите на исхрана, подобар ефект ќе имате него вака. Ун Диета е за буквално да се придржуаш, секој оброк треба да си го имате како што си пишува. Сега разбирм прекршоци, понекогаш се случува, ама уште првите денови да почнете со такви мешања на храна, џабе е, нема да има ефект.

Мене ми помина вчера, точно еден месец од диетата и не ја прекршив ниту еднаш (океј, еднаш во протеински апнав две коцки темно чоколадо, но тоа ми е единственото во цел месец), за разлика од првиот пат кога ја држев пред две години, прекршував доста.
    Вчера држев и воден ден, и ми помина супер, не чувствувам многу глад овој период. Имам симнато пет килограми, сега сум 65 ама сакам уште 10 да симнам, се надевам за два месеци ќе биде.

Многу ми е лошо тоа што не вежбам, ама многу сум мрза признавам :tmi:

Ајде малку построго и резултати ќе има. Читајте на првата страна што се треба да се јаде, и трудите се да се придржувате.

На Nene14 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ristovska123

Се зачлени на:
    12 мај 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    64
    Јас првиот и вториот ден направив прекрашок ама тоа го согорив со трчање возење велосипед и секој ден правам по 50 стомачни.Денес ми беше овошен ден и помина супер.(не направев ниту еден прекрашок :lol: .) испив 2 литри вода да до дека да заспиам сигурно ќе испијам уште едно литро.Почувствувам намалување на мешенцето.Имам вишок 7 кг па се надевм дека ќе ѓи симнам 8)