УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. befit

befit Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    12
    7/90 Јаглехидратен ден
    Појадок една банана
    Ручек варени шпагети (една мала плитка полна чинија) со доматен чили сос и две чешниња лук.
    Вечера еден ред чоколадо за готвење и се мислам помеѓу сладолед и чоколадо. Но, незнам колку смеам да изедам чоколадо?

2. luci22

luci22 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.502
    Можеш да изедеш 200-300 грама чоколадо ! :D

3. befit

befit Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    12
    ^^ Нее, па тоа е премногу :o
    Јас изедов околу 42 грама чоколадо. Поточно 16,7 грама чоколадо со лешници, 16,7 грама чоколадо со бадеми и 27 грама чоколадо со јогурт и јагода.
    Дали ова е грешка што мешав повеќе видови на чоколадо и дали количински е доволно тоа што сум го изела?

4. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    100 грама чоколадо има 600 калории, независно дали е темно или млечно.
    300 грама се 1800 калории.
    Освен ако не сакаш да се здебелиш, слободно продолжи напред.

5. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    349
    Знам дека е глупаво прашањево многуу ама јас морам да прашам пошто од секогаш имам низок притисок :tmi:

Јас имам 60кг а висока сум негде 1.70,ако ја држам диетава 2 недели би можела да ослабам 5 кг? А потоа да ај прекинам и да си јадам како секогаш односно да си ја постигнам посакуваната тежина па да прекинам.. :wasne:

6. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.863
    Допаѓања:
    23.751
    ^Девојче,те молам не се занесувај имаш сосема точно килограми колку што ти требаат за висината.Ако немаш рамен стомак и преубави нозе и мислиш дека заради тоа треба да ослабеш не е точно,прави вежби ако е до тоа.

Глупости.

7. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Ако сакаш да добиеш хипоглекимија слободно.

8. befit

befit Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    12
    Па не реков дека изедов 300 гр :^)
    Секако количински ми е премногу така да мислам со тие најмногу 45гр. чоколадо не згрешив многу...

9. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Не реков за тебе за советот што го даде членката.

10. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Ни тргна со диетава на сите
    За 11 дена 4 килограми симнав .
    не се придржувам најстрого, и понатаму сум убедена дека недостигаат протеини во диетава па кога е протеинскиот ден си дозволувам да јадам и месо и јајца и млечни производи. Другите денови јадам количински многу малку.
    Ајде уште 4 килограми и доста е, јас немам многу за симнување.

Исто и кај мене, притисок низок и железо ниско ама не мислам дека е од диетава.

11. luci22

luci22 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.502
    Како прво нејќам да се расправам со тебе али ај нека ти биде, како второ СОВЕТ не сум дала тоа не беше совет хаха, а ти па СОВЕТОТ што и го даде дека од 200 ГР. чоколадо ќе се ЗДЕБЕЛЕЛА абе мислам шо да ти кажам хаха
    и како трето прекини да се убацуваш на све што ќе искоменирам на темава и плус да ме исправаш аман еее бог да чува (веројатно и другите така ги исправаш зашто немаш попаметна работа, те разбирам не се секирај)

На SanjaKirchner му/ѝ се допаѓа ова.
  12. WildNightGirl

WildNightGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2014
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    96
    Toкму тоа го кажувам. :P

13. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86

Вака,долго време сум на темава,секој ден следам што се пишува.Подолг период сум на овој начин на исхрана. НО , не коментирам од проста причина што темава забега многу, ја губи суштината на тоа што е ун диета и слично.

Stefchef би сакала да престанеш да 'мрчиш' тука на темава . Ок. е сфативме имаш искуство околу тоа како здраво да се храниме и како да ослабеме на поздрав начин и бла бла. Сепак мислам дека тука има и други кои знаат повеке и од тебе па сепак соодветно даваат совети на тие на кои им треба. Остави ги девојките да прашаат тоа што сакаат, да си имаат подршка една со друга, па и да згрешат голема работа.Не сме малоумни , ако сакаме да добиеме некоја информација за тоа што јадеме ке прогугламе и ке видиме колку влакненца ,колку шекери и колку калории внесуваме. Не ни требаат твоите линкови,совети и некои стручни изрази . А ако некој сака да слушне совет од тебе ке ти се обрати или пак ке ти пише порака .

Сепак да не забегувам надвор од оваа тема....

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.
  14. luci22

luci22 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.502
    Тооо Polis !!! :*
    Бравоо, колку фино си кажа браво :D

На Polis му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Majaa11

Majaa11 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Mia jas sum visoka 170 a imam 78 kila pa vidi ti sega koj e debel dali ti so tvoite 60kg si debela? Inaku i ja sum veke 15 den ja drzam dietava samo bez leb i vecera ja preskoknuvam posto ne mi se jade i do sega su oslabnata 7 kg pozdrav

16. JKT

JKT Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2014
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    18
    Стеф има право да си коментира што си сака, но, веќе кога изразиме незадоволство прелиена е чашата. Ете јас сум стручен во оваа област, учев квалитет и заштита на храна сега бранам магистериум со тема Исхрана општо на Ветеринарниот факултет, имам огромно знаење но не сакам да се буткам и фалам со тоа. И уште на почеток напишав, кој го интересира нешто, нека ми се обрати во Лп или пак на страната сеедно. И јас се најдов во ситуација да морам да слабеам и признавам сега за сега одлично ми оди и иако сум машко сепак ми се видовте најинспиративни па си напраив аккаунт. Стеф гледа се од аспект на спортската медицина, а не сме сите заинтересирани за боди билдинг нели ? Погоре имам изразено револт спрема тебе Стеф, и да знаеш дека со таков груб пристап спрема работите нема да стигнеш далеку. Професијата фитнес тренер или било што поврзано со спортската медицина, па ајде и нутриционист, бара пред се да бидеш сочувствутелен, солидарен и цврст во своите ставови, а не да имаш вештачки груб пристап.

На Saki15, kikikikirika и Polis им се допаѓа ова.
  17. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Подобрување телесна композиција не е бодибилдинг,тоа е фитнес.
    За да бидеш здрав треба да си одреден степен на телесни масти.
    Еве колку треба да сте според АЦЕ Фитнес,најпознатата организација за лични тренери.
    А фитнес и бодибилдинг се сосема различна работа.
    Фитнес е да си здрав психички,да можеш да бидеш флексибилен и да можеш да бидеш кондиционо спремен и да имаш доволно издржливост.
    Бодибилдинг е една сосема друга гранка која вклучува повеќе филозофии за да стигнеш до многу низок % телесни масти.
    Кога се работи за режим за исхрана,гледам да сум флексибилен не рестриктивен.
    Но тоа не значи да буташ 200 грама чоколадо.
    20 грама е ок, но 200 грама ти се 1200 празни калории.
    Како девојка ти се потребни околу 1200-1500 калории да намалиш 500 калории за 0.5 кг неделно без да имаш проблеми да се држиш на диетата.
    И без разлика флексибилност прво па се друго.
    200 грама чоколада е многу за еден ден,што ќе правите со другите 300?
    Каде се протеините во оваа исхрана?
    Повеќе протеини значи и повеќе губење масти.
    Зашто е тоа така?
    Термички ефект на храната.
    Протеините имаат највеќе 20-30 % од калориите се губат во топлина.
    Јаглехидратите се втори,па мастите.
    Мастите се складираат секад во масти.
    Мастите од чоколадото се заситени масти.
    Заситени масти во голема количина се предизвикувачи на кардиоваскуларни болести
    И да не идам оф топик.
    Можеш да ослабнеш со чоколадо,но ако тоа е во калорискиот внес и макронутритивниот внес.

На XstrongerX му/ѝ се допаѓа ова.
  18. luci22

luci22 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.502
    ^
    аман бе доста више со тоа чоколадо твое, доста се напна аман.. а мислам не ни побарав ни совет од тебе... деее бог да чува |(

19. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Ок од сега не коментирам на темата.
    Не ја следам повеќе,поздрав.

На Iva-Mici, B-O-N-I, JKT и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.608
    Можеби сум единствената, но јас немав никаков ефект од диетава, успеав да ја издржам 19 дена и немав скоро никаков резултат. Кога првпат читав за УН, бев на режим на броење калории и од средината на јануари до крајот на мај, успеав да симнам околу 26 кг. Килажата ја одржував се до наредната бременост. Сега имам некои 20 кг вишок, според она што јас сакам да бидам. Ја почнав диетава, строго се придржував до упатствата, дури јадев и во помали колични од пропишаното, од пуста желба за брзи резултати и ништо. Па колку само ми беше тешко тој период, ме запукаа со прослави и се ми се паѓаше тој ден да сум или на овошје или скробен ден, па морав цело време да подголтнувам и да „пасам“ салата. Кога се измерив и видов дека ништо не се случува, а ве читам тука сите со по неколку кг минус, апсолутно се демотивирав и решив да се префрлам на некоја друга диета, бидејќи повеќе од очигледное дека УН мене не ми функционира. Сега сум на хроно исхрана, денеска ми е 6ти ден. Рано е за резултати меѓутоа јас се чувствувам поубаво и освежено.
    Сакав само да споделам искуство. Ви посакувам среќа на сите да истраете и да дојдете до посакуваната тежина.