Вчера едвај издржав да не каснам нешто после вечерата, напади на глад . Морам да се откажам од доцна јадењето. Инаку вчера успешно издржан протеински ден со 2 јаболчиња за доручек и 3 јајца за ручек и 2 за вечера со парче леб и 2 доматчиња. Денес 2јаболчиња за доручек, ориз и зелка манџа за ручек (2 тањири без леб) за вечера истото без леб.
И еве ме мене пак си реков ај да не пишувам од прв ден, да не се баксузирам па еве денес решив: 3 ден: п: 2 јаболки, една банана, една мандарина р: ѓеврек со ајвар и маслинки в: 2 падобранци вода околу 1,5 литар, кафе, чај поздрав п.с. да се надополнам во случај да не сте читале постови од поодамна. Значи ја држев диетава скоро цела година (не строго) и ослабев доста, може 25 кг, ама останаа последните 5 што се вишок, односно се вратија по некое време и сега сакам и нив да ги нема. Воопшто не е тешка диетава, само треба малку самоконтрола на почеток, потоа се е навика.
Носи си од дома, лупени јаболки во кеса, одвечер ке си ги средиш и во фрижидер, мандарини, банани - буквално сите овошја можеш да си ги ставиш во кеса/канче. Јас сум носела калинка во пластично и лажиче на работа
Здраво девојки, би ве замолила доколку можете да ми пишете дали во првиот ден од диетата може да се јаде риба наместо месо и дали со тоа оде салата? Разлистав неколку страници ама немам доволно време да читам понатака, ако може некој нека пише. Поздрав
Секако може, риба со салата, лепче и супа од коцка,само мислам дека и вечерата треба да биде риба и салата... Гледам темава не е многу популарна деновиве, ама ако, кај и да е ќе се загрее, иде нова година Да си кажам јас: 4/90 п/р/в 2 банани, 3 портокали, 3-4 јаболки, 10тина лешничиња и 2-3 урми, салата од свежо цвекло, салата од зелка, а десерт корнишони неколку - вода со лимон, кафе чај....така планирам и досега исполнувам, плус заборавив да напоменам дека почнувам со орбитрек денес
Eve i jas pocnav od ponedelnikot so ovaa dieta pa da vidime rezultati. Momentalno imam 67 kg, a celta mi da bidam 58-60, znaci 7 kg sigurno sakam da izgubam do nova godina, neli za praznicite da bideme tip-top Denes mi e jaglenohidratniot den i sabajle pojaduvav 1 banana, eve za rucek sega spageti so maaalku sirence i za vecera planiram edna polna cinija zelka zalata, nekkao ova so kolacinata, tortata ili cokoladoto ne mi e bas dobra ideja za vecear pa pdoobro mi doaga nekkao so salata otkolku blago Inaku pocnav od ponedelnikot i da vezbam, odam vo teretana, planiram da odam 5 dena vo nedelata, osven sabota i nedela, vezbam na lenta, step, orbitrek, vozam velosiped i pravam nekoi vezbi za gradite, stomakot i nozete koi mi gi pokazuva mm na lice mesto, mojot licen trener I da vidime rezultati za nekoi mesec dena. So srekja na site koi pocnale denovive so dietava
Јас почнав вчера со диетата. Гледам деновиве нема активни на оваа тема.. Моето вчерашно мени беше: една голема јаболка за појадок, една туна во вода за ручек, и за вечера точно во 18 часот туна со пиперка, домат и ептен малку сиренце (знам дека во комбинација со риба не иде никако ама морав да пробам, иштав ме фати). Е сега незнам дали е грешка што за ручек јадев само туна а за вечера и пиперки и домати? И доколку некој знае ве молам да пише дали третиот ден од диетата односно во јаглехидратниот ден може да се јадат домашни ори и тарана наместо макарони и шпагети?
Би сакала да ја почнам,којј ќе биде со мене?До нова година сакам да ослабнам 4-5 кг.ама ќе држам протеински,скробен,јаглехидратен,протеински,скробен,јх итн... без овошен оти неможам на овошје да издржам цел ден
Може секако, јас обично ги комбиирам со сос од домати - дома зготвен со триста зеленчуци внатре кромид, пиперки, цвекло, рукола, морков, брокули, сусам, што се не... њам , a салата можеш да мешаш зеленчуци во стил - домат, пиперки краставици и не е важно дали за ручек или вечера, важно да јадеш салата.
Вчера ми беше јаглехидратен ден. Јадев црвен цитрон за доручек, макарони со кечап за ручек и многуууу торта за вечера. П.С. Јадев еден ред црно чоколадо за готвење, такво треба нели
kmaja, koga vikas mnoguuuuuu torta kolku e toa ? ' Jas vcera za JX jadev isto taka spageti so malku sirence za rucek, a za vecera zelka salata, blago ne sum vecerala Denes mene mi e ovosen den i moram da priznaam deka mi e malku tezok, sabajle jadev 1 banana, 3 mandarini i kafe, sega za rucek pak 1 banana izedov i do vecer ne znam kako ke izdrzam, vekje mi krkorat crevata kolkumi se jade , a popladne odam i da vezbam, taka da....
...Така да направи си некоја салата и замини на вежбање Доколку сакате да ослабете придржувајте се строго на диетата и ќе имате резултати не додавајте ниту пак одземајте од редоследот
Па бидејќи на мама и беше роденден имаше многу благо така да едно дебело парче торта + 2 половинки од колачиња со шлагови роденденски Незнам дали смееш во јаглехидратен ден да јадеш зелка??
A zosto da ne smees zelka da jades vo JX, salata si e salata, jades kolku sakas i sto sakas od salata..... E sega pa i ti, koj se pridrzuva strogo na dieta, ne veruvam deka nikoj koj resil da drzi dieta ne napravil nekoj mal prekrsok, jas porano imam drzeno dieti i sekogas imam prekrsuvano po nesto i pak slabeam
јас не дека те карам туку си прашувам пошто и на мене ми е се ново. ако стварно смее во сите денови да се јаде салата да си јадам и јас бидејќи навечер ме фаќа криза
според мене салата може секогаш, јас барем сум јадела, и тоа не ме спречи да слабеам, напротив го стимулира метаболизмот. 5/90 протеини појадок овошје-разно до 16ч ручек печен свински врат со мнооогу зелка салата и кришка леб вечера чаша јогурт (околу 22) Денес ептен касно ме фати, инаку до 20ч готова сум, и да си правам комбинации ама успеваат, проверено.
Си го сфаќам овој режим како начин на исхрана со кој сакам да продолжам и после завршувањето. Ми се допаѓа што има ден каде што можеш да каснеш нешто благо затоа што реалноста е дека после завршувањето на било каква диета сите си каснуваме и мене искрено тоа ме здебели. Мислам дека по завршувањето на овој режим конечно ќе имам контрола со благото, а воедно и ќе правам подобри избори за ручек и вечера.Овие 4 дена направив по некоја грешка но тоа ми е сосема нормално бидејќи до пред 4 дена јас немав никаква контрола ниту врз количината на оброците ниту врз благото, а како избор најчесто ми беше брза храна.Од утре веќе после овој циклус продолжувам многу построго.Да си признаам за грешките во скробниот ден многу бев гладна и јадев и варен компир и пченка и ориз со зелка и парче леб , вчера претерав со тортата и заборавив на црното чоколадо, а денес еден ред со 75% какао си изрендав врз овошната салата. Немојте да ме карате, сама си го направив тоа, од утре многу построго планирам. Без изговори !
Диетава ја држам по 3 пат, првиот пат во 2012 имав многу големи резултати негде околу 10-15 кила за еден месец, но после се вратив на стариот начин на исхрана и килограмите почнаа полека да се враќаат, пред да почне летово почнав да ја држам пак, ама ја прекинав после неколку дена бидејќи неможев да издржам повеќе и повторно се здебелив, еве сега по трет пат ја држам и сум многу мотивирана веќе петти ден ми е а имам изгубено 3 кила, всушност после секој циклус од 4 дена губам по 3 кила, а не вежбам. Всушност целта на оваа диета е да не мешаш, иако во протеински ден вика дека можеш да мешаш млечни производи со месо, поефикасно е да јадеш само млечни производи или само месо. Исто така во текот на денот јадам многу овошје и пијам многу вода што е исто така многу важно.
Хелоуууу грлс . Мене денес ми е овошен ден. Вчера јадев за појадок две јаболки, за ручек (околу 12 часот) јадев дури три варени гевречиња, а за вечера го прескокнав благото и онака не сум некој голем љубител на благо и јадев домашна супа со морков, брокула и целер. Еден голем тањир, ама морав зашто пијам антибиотици, убаво сум настинала. Денес ми е овошен ден јадев три мандарини и една рака непечени лешници. Немам потреба од јадење, не чувствувам глад ама ме загрижуваат антибиотиците што ги примам дали може само со јадење овошје? Да не направам некаов проблем?
Гледам напредувате! ако ако, go girls! 6/90 скробен појадок: разно овошје, вода, кафе до 14-15 ручек: компир печен и зелка салата вечера: врска немам? овој ден со вечерата секогаш ми бил проблем.....евентуално пуканки без сол...дајте предлог