Епа заради тоа ми е мачно. Значи имам и јас 2 турски кафиња во 8 и 12 ама тие повеќе го раскопуваат желудникот заедно со овошјата. Ама некако се навикнав, немам баш услови да носам на работа храна, а и малце смешно ќе биде манџичка со грашок да јадам на биро. Ти што си носиш? Јас сигурно прекршувам во смисла еднаш имам измешано грашак и компир во скробен ден, супа заборавам, еднаш јадев ориз во скробен а во оризот имало повеќе јаглехидрати... Во неделата си бев на слава и морав да си пробам се, а и денес сум кај дечко ми така да ќе си прекршам поштено, нема смисла
Јас можам да си носам на работа зашто имаме кујна. Не ми е никаков проблем тоа. И обично во скробниот ден јадам компир, па си носам од дома по три варени компири во пластично и домат и краставица. Досега не сум јадела манџиџка зашто обожавам компир и едвај чекам да дојде скробниот ден. Меѓутоа и да треба да носам не ми е проблем зашто имаме кујна и пола саат пауза па може да јадам таму. И досега ја немам прекршено, само со нес кафето. И вечерва сум на свадба ама немам намера ништо да јадам Ке видам како ке помине па ке пишам утре.
Zdravo na site. Denes mi e 29ti den, voden den :'( sega za sega super mi odi, samo sto ja prekrsiv 2-3 pati zatoa sto kasno stanuvam i kasno legnuvam i tesko mi da ne jadam niso posle 8 casot ama pak samo 3pati imam potkleknato na iskusenieto hah. Imam nekolku prasanja za vas. Prvo dali piete kafe so seker i mleko? Najtesko m bese da se otkazam od sekerot ama eve veke eden mesec pijam kafe bez seker i mleko iako uste mi e odvratno i sekogas so kafeto si pijam ceden portokal. Vtoroto prasanje e dali posle vecerata piete kafe i jadete ovosje ili poete ovosen sok? Jas bidejki sum nokna ptica haha nemozam a da ne go pravam toa. Treto: cel mesec imam dijarea dali i na vas vi se slucuva toa? Isto taka, cudna rabota posle ovosen den imam kozna alergija. A najstrasnoto i najfrustrirackoto e toa sto odednas mi iskocija na liceto cisticni akni. Ajde da gledame od dobrata strana, sto za 28dena imam oslabeno 5 kila i mnogu vo obem. Dali i na vas vi se ima sluceno nesto od ova?
Дијареата ти е најверојатно затоа што сега јадеш многу повеќе овошје, зеленчук и друга храна богата со растителни влакна. Пробај за доручек да јадеш една банана , можеш ако јадеш место парче леб да јадеш двопек, избегнувај кафе,млеко, јогурт јади компир во скробниот ден и мислам дека треба да го скокнеш овошниот ден додека не ти се подобри состојбата.Не сум експерт но на првата страна пишува дека црно чоколадо со поголем процент на какао заштитува од алергии, затоа е задолжително во јаглехидратниот ден. Инаку јас се трудам да избегнувам да пијам кафе со млеко , а и онака си го пијам без шеќер.Во протеински и јх ден не верувам дека е голема грешка да ставиш малку млекце . Денес овошен ден, напади на глад имам цел ден. Изедов шака кикирики и 2 јаболки, 2 банани и малку сончоглед и ако пак огладнам ќе јадам јаболки или мандарини. 12 Ден ми е и утре планирам да се мерам затоа што на 24 како што си испланирав нема да сум во можност, па драги мои диеталки утре ќе видиме дали сум ослабната
Еве ме и мене денес. Одма да си признаам дека вчера прв пат ја прекршив диетата . Бев на свадба а ми беше јаглехидратен ден. за ручек јадев две гевречиња а за вечера во 5 ипол две три колачиња. До тогаш се беше во ред. Ама околу 10 ипол изедов едно парче стек со две краставички ништо повеќе. Никакви салати, ни пирошки ни поховано кашкавалче ниту пак вратче. Ама ете утка голема е и тоа. Денес продолжувам со овошниот ден. Нека пише некој искуства, дали правел прекршоци и дали тоа било голема пречка при слабеењето?
J Ja sum pravela odstapuvanja vo jaglenohidratniot den so uteha deka naredniot den mi e ovosen, detoksikacija. Pod otstapuvanja mislam jadenje posle vecerata navecer nakaj 12saat. Na dieta sum 1mesec i imam golemi rezultati taka da nema vrska ako nekogas napravis malo otstapuvanje, no moe misleje ako vekje pravis ostapka jadi go istoto sto si go imala toj den.
Ден 5/90 - протеински појадок: калинка ручек: пилешки копан вечера: пилешки копан Ден 6/90 - скробен појадок: банана ручек: варен ориз со зеленчук вечера: варен ориз со зеленчук (пола порција) Ден 7/90 - јагленохидратен појадок: 2 мандарини ручек: два гевреци вечера: 3 реда милка + 1 ред чоколадо за готвење Ден 8/90 - овошен појадок: 2 јаболки ручек/вечера: овошна салата од 2 јаболки, 1 банана, 2 мандарини и 2 киви - поделено на повеќе мали оброци Уште еден циклус без прекршоци. Одиме понатака!
Pocnav so 66kg. Se merev 30tiot den (posle vodniot den) i imav 58kg. Mnogu se izraduvav huhuhu. Ama posle 2dena(vcera) pak se merev (na jaglenohidratniot den) i imav 59ipol. Kako i da e mnogu golem rezultat za eden mesec i mnogu sum zadovolna. Celta mi e da stignam do 49 ili 50kg bidejki sum visoka 155cm. Dietava e spas! Mnogu lugje pocnaa da me prasuvaat za rasporedot na dietata, sakale i oni da ja drzat. Imam uste dva meseci se nadevam ke ja postignam celta. Devojki, ne se otkazuvajte, nema polesna i poefikasna i pozdrava dieta od ovaa! So srekja na site. I uste eden sovet do site vas. Izbegnuvajte da se gledate vo ogledalo za da vidite kolku ste oslabnale i nemojte da se merite ili barem na sekoj mesec merete se, zatoa sto koga ke vidite deka imate mnogu dobri rezultati ke se opustite i ke si kazete aj ke kasnam ova ili ova, da se pocastam... I taka moze da dojde do otkazuvanje. Mene mi se sluci toa od koga se merev pred 4 dena, ovoj ciklus mi e najvekje so otstapki. Prvo staviv malce seker vo kafeto, posle jadev nokje, denes mi e ovosen jadev malku pecivo. Od utre seriozno i rigorozno.
Браво, тоа е одличен резултат. Јас некако стагнирав со слабеењето. Ваљда е затоа што ја прекршив диетата кога бев на свадба, . После тоа имав овошен ден и супер издржав. Но наредниот ден (протеински) до кај 20 часот се беше во ред два оброка со салата, никаков прекршок. И околу 21 една порција 150-200 грама пилешки прсти . и вчера во јаглехидратниот направив прекршок, околу 19 ч. изедов една рака печени кикирики. Сега се мислам дали да се откажам или да продолжам понатаму. А само што се израдував дека за 11 дена немав никаков прекршок направено
Не е луѓе проблемот во самиот прекршок. Еден прекршок сам по себе не менува многу. Проблемот е кога ќе направиш еден прекршок и ќе видиш дека нема некои големи последици, за некој ден ќе направиш уште еден, па после уште еден.... и отиде јабана трудот. Најбитен фактор во оваа, па и во било која диета, е дисциплината. Дајте се од себе, трудете се да останете мотивирани цело време и да не мислите на храната што ја пропуштате. Мал трик од мене: Имајте секад при рака шише вода и секад кога ќе пoчувствувате глад, напијте се голтка. Бидејќи „гладот“ обично е на психичка база, ова би требало да ви создаде чувство на ситост. Бар кај мене делува. Ајде, го можеме ние ова
Нема откажување!!! Ти ми беше мене утеха и модел за истрајност. Не смееш. Јас во овој период имав 2 слави, мекици многу битни а вчера бев и на ручек со колешките од факс со кои се немаме собрано цела година. Беше излишно да подголтнувам на таа храна и да јадам портокал. Затоа си јадев поштено. Ама откажување нема. Од денес пак нов циклус, досега само мандарикни, после варено мевце. Јас гледам на тоа вака: ако официјално се откажам, сигурно пак ќе се вратам на бурек, пица, сендвичи... Вака барем ако стагнирам барем нема да накачувам. Па може и ќе успеам 2-3 недели без прекршок. А и така не се лишуваме од многу. Со добра организација, диетава воопшто не е тешка. Ајде да пробаме сите барем до празниците да поднамалиме нешто
Нема да се откажам, решив. Денес цел ден сум на овошје. Три суви сливи, три јаболки. Продолжувам понатаму, и сега си ветив нема веќе прекршоци.
И јас во истиот период потклекнав пу бе ... Многу сум лута самата на себе. Прво проблеми со вагата, треба поправка не можев да се мерам па вчера мал прекршок и денес комплетен, а таман влегов во шема. Не да сум нервозна и лута самата на себе, ми иде еден добар ќотек да си удрам. Од утре ептен строго нема веќе изговори !
Не се откажувајте колку и прекршоци и да сте направиле. И пак ќе кажам НЕМОЈТЕ ЧЕСТО ДА СЕ МЕРИТЕ НА ВАГА И ДА СЕ ГЛЕДАТЕ ВО ОГЛЕДАЛО И СЕКОЈ ДЕН ДА СЕ ЗАМАРАТЕ ДАЛИ СТЕ ОСЛАБЕЛЕ. Повеќе прекршоци се прават тогаш. И на вага може да стагнирате а во обем да се намалувате. Правете проверка на секој месец. Тоа е најдобар совет што можам да ви го дадам. А за прекршоците немојте да се грижите, ништо страшно не е.
Здраво на сите феминки....едно прашање.....УН-диетата ја држам скоро месец дена се приближува првиот воден ден но имам еден проблем имам мало детенце кое сега патка сака внимание итн порано кога сум имала работа и не сум јадела пошо не сум имала време ми се вртело сум се тресела итн....имам едно 10кл за губење дали ке има ефект ако не ги држам водните денови??? ми е страв да не ми се сврти додека ја имам во раце и направам беља....пишете да знам што да правам.....
@zoricamkd Се препорачува да се оди по редоследот на диетата така како што е напишана но еве јас ја држев 90 дена до крај и не имав ниту еден воден ден па пак намалив 13 кг. Ти на другите денови придржувај се како што треба и не прави грешки водениот ден ако ќе го пропуштиш
@Viktorijaaa5 се придржувам строго се што пишува но водниве денови ме плашат....13 кила? WoWWWW....браво и мене толку ми требаа имам уште 9-10 кила....пред колку време ја држеше? примети вракање на килажа?
па можеби пред година или помалку од 9 месеци ја држев и истрајна бев до крај со неколку грешки во тие 90 дена. Вратив пола од килата што ги намалив затоа што навистина не внимавав и сама сум си крива за тоа Ун диетата е диета која најмногу ми одговара.20 дена сум сега на детоксикација да се прочистам убаво па здравје планирам пак да почнам со УН.