УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. zoricamkd

zoricamkd Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    6
    Аха....скоро сите ја враќаат како што изгледа.....пријателка што ми ја препорача ми рече треба да го направиш начин на живот начин на исхрана за да не вратиш килажа.....уствари УН диетата сака да ни каже да не комбинираме храна и со тоа губиме и ако продолжиш така да се храниш нема да се вратат јас сум многу склона на дебелеење ама и брзо слабеам ако се ставам на режим одма само проблемот ми се нозете таму ставам највеќе ај да видам дали со диетава ке стигне моментот да имам убави и слаби нозе
    :):D

2. Carlibel

Carlibel Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    52
    Можеш и да не го држиш воопшто или напрај си го овошен и ќе ти испадне два овошни едно по друго. Јас така направив.

На zoricamkd му/ѝ се допаѓа ова.
  3. zoricamkd

zoricamkd Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    6
    има ефект и така ако направам......? @Carlibel а ти кога ја држеше и какви резултати имаше? Ја држеше сите 90? пошо викаат помалку не смеело.....денес ми е 24ти ден овошен и стомакот ми го нема и се симнав 2 броја на панталони фармерки почнав со 78кг и се измерив на 16ти ден 73кг бев и од тогаш реков не се мерам веке дури кога ке завршам тогаш.....сигурно сум помалце сега и на секој 4дена гледам разлика на мене

На Carlibel му/ѝ се допаѓа ова.
  4. zoricamkd

zoricamkd Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    6
    да додадам за сите што ја држат диетава се држи 90 дена и има 90 одржување...читав од други феминки по другите страни дека ја држеле помалку од 90...килажата се врака и не се активира метаболизмот....ја имам и книгата на компјутер ама на бугарски е и пишува се во неа.....

5. Carlibel

Carlibel Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    52
    @zoricamkd секако дека има ефект. Мене ми е 36ти ден денеска. Се мерев на 30титот ден имав 59 а почнав со 66. А ако мора да се држат сите 90 дена, по некоја логика ако за еден месец сум ослабела 7кг за уште два месеца ќе ослабам иште 14 и ќе имам 45 кг. Тоа е веќе анорексија хаха. Страв ми е да ја држам цела.

6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.285
    Допаѓања:
    91.982
    @Carlibel Не ти се точни пресметките ако за еден месец си намалила 7кг после тоа килажата малку ќе ти стагнира.Кога имаш повеќе килограми побргу оди а како минува времето телото се навикнува на таквата исхрана и симнувањето на килограмите не е исто :)
    И јас правев такви пресметки затоа што првиот месец ослабев 6-7кг па вториот месец стагнирав и едвај 2кг ослабев а 3тиот месец ослабев само 4 кг. Така да не си правете такви пресметки кои не се точни :lol:
    Секако зависи до организмот но не верувам дека за 90 дена некој може да ослабе со УН 21 кг

7. zoricamkd

zoricamkd Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    6
    во право е викторија зачленета сум на страна на фб за оваа диета и жените што ја држат истото го кажуваат 90 дена и стигнуваш до резултат како што е потребно за твоето тело единствено ако килажата е преголема 90-100 и више кила и треба да се повторат 90 дена но после 90 дена одржување....вистина стагнираш ми го кажа тоа и пријателката што ми ја препорача диетата....ама кога ке завршиш ми рече ке бидеш воодушевена на резултатите и немој да ја прекинуваш никако не се активира метаболизмот и килажата одма се врака....

8. zoricamkd

zoricamkd Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    6
    и да додадам дека има жени што за 90 дена изгубиле и 25кг но тие се жените што биле со ептен голема килажа.....да ви ја пратам групата од фб да видите друго да имаш 10-15кг повеке а друго е 30-40-50
    https://www.facebook.com/groups/200248613337018/?fref=ts
    незнам дали ке ја отвори да не треба препорака за да влезеш во групава сепак видите дали ја отвара или не

9. kmaja

kmaja Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    96
    не ја отвара, во секој случај ти ако си член таму, пренесувај ни искуства од тие што ја држеле

10. Carlibel

Carlibel Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    52
    @Viktorijaaa5 јас сум висока 155 и отприлика идеална тежина за мене е од 45-48кг. Како и да е јас сакам да дојдам до 50кг и ќе бидам најсреќна. Се надевам дека за 2 месеци ќе ослабам уште 9.

11. zoricamkd

zoricamkd Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    6
    и мене не ми ја отвараше викам да не направиле измена да мозе да се види....како и да е жените и девојките што ја држат диетава имаат многу голема разлика и постигнато видни резултати....пред 3 години држев диета со струцно лице(нутриционист диетолог итн) имав 78кг висока сум 1,70 и сакав да стигнам до 63кг идеална тежина за мене како што си се гледам....држев 2 месеци со неа изгубив 11кг и после сама усте месец дена и изгубив 4кг и стигнав до 63кг но ми викаше никако да вежбам моја познаничка држеше кај неа исто диета не ја послуша и отиде во теретана и вежбаше и нозете салото фактички и остана на нозете и еве 3 години од тогаш неможе да изгуби од тамусекаде е слаба а нозете дебели не и беше таква конструкцијата пред тоа и мене истото ми го викаше ама јас ја послушав :D прво да ја изгубам килажата па после пошо нема да губам лесно значи ако треба да изгубам 1,5кг ке изгубам само 1кг итн и ми беше страв да ви кажам пошо многу добро ми одеше губев баеги ама сега нема трпение и со дете да јадам 5-6 пати во денот имам време само за 3 пати и ун-диетава ми одговара но сакав да ве прашам да вежбам???? Цел живот сум слушала да држиш диета и да вежбаш а тогаш обратно
    Можеби глупо звучи што прашувам но од тогаш ме фатило страв малку пошо така и се случи на девојкава а и другаркава што ми ја даде диетава ми рече дека само со вежбанје нема да изгубиш да комбинираш а што ако е во право таа????

12. Carlibel

Carlibel Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    52
    Со оваа диета можеш ама и немораш да вежбаш, може со вежбање побрзо да ослабеш. А пожелно е да се вежба бидејќи јас пред да почнам со диетава а и цел живот бев стегната, со голема мускулатура и сега дека слабеам многу за мал временски период а не вежбам ја изгубив цела мускулатура и сум многу мека, ко желе. Затоа ви препорачувам да вежбате за да не ја изгубите мускулната маса, а знаете дека тоа понатака ќе спречува од таложење на масни наслаги, направете ги резултатите од диетава трајни и вежбајте.

13. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    Покајник :) енормно се дебелеам.....и колку пати ќе ја почнам и се лажам ...престанувам.... не сум се разочарала доолно изгледа, освен тоа што се од облека ми е кнап....и еве ветувам 5.12 почнувам официјално (деновиве имам ептен обврски па нема да можам) а и пред неколку години знам дека од слава се враќав полна до врв и решив да ја држам. тогаш таа мотивација делуваше со -25кг. од сегашнава барам само 7-8 :)

14. kmaja

kmaja Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    96
    ајде ајде, почни што побрзо, таму кај празниците малце ќе прекршиш и после сите почнуваме сериозно, нема откажување. јас не се мерам, ама си осеќам дека делува

На Regenbogen му/ѝ се допаѓа ова.
  15. zoricamkd

zoricamkd Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    6
    ако прекршиш како на пример празници идат има ист резултат? треба да ја држам до 6 фебруар...а може да славиме дома и да не прекршам ама ич (fingers)и јас сум била стегната и после бременост-пораѓај гледам разлика на мене како цело тело ми се олабави....сега си купив орбитрек (т.е. маж ми ми купи :D) и сакам секој ден да вежбам саат време дали тоа ке биде на два пати по пола саат или одеднаш ке видам доволно е толку 5пати во неделата.....? Сакам повеке ама сабота недела свекор/ва дома и не сакам да ме гледаат.....

16. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.792
    Допаѓања:
    24.982
    Хелоу, јас идам само да се пофалам за моите резултати.
    Ден 20 - минус 5 килограми :clap:
    Уште 10 да симнам до февруари и срееееќна сум :D

На zoricamkd, kmaja и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  17. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Се додека си во калориски дефицит - резултат има.

18. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    392
    Јас оваа година сум полуматуранка а сум 64 кила.Оваа есен немав вага па многу јадев.Многу е и ми треба диета.Ама ќе ја држам само протеински,скробен,јаглехидратен и така од почеток.Денеска ми е 4 ден.И дали ќе има ефект ако ја држам така без овошен? Можеби нема наеднш многу кила да изгубам ама имам уште 6 месеци и полека но сигурно би сакала барем до 52-53 кила ќе дојдам.Имам 14 години можеби не би требало да држам диети ама според мојата килажа треба.Ми треба ваша подршка :)

На kmaja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. zoricamkd

zoricamkd Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    6
    јас на овошните денови многу спласнувам и првиот пат ми беше тежок сега ич....мала си уште за диети а мислам дека ако е за толку мала килажа да не јадеш само леб пржено и да пиеш многу вода 3-4 литри јас за 4 месеци од 87-88 само со избегнување на тие работи стигнав 75 и после се навикна организмот и не губев веќе затоа ја држам ун сега.......мој совет е тоа...а колку си висока со 64 кг?

20. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    392
    ^151cm Знам дека е ногу и затоа од утре почнувам..Ја држев летото и ослабнев 3-4 кг ама ги вратив.