УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. zoricamkd

zoricamkd Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    6
    Треба да ја држиш сите 90 дена инаку се враќаат......а по мое мислење треба барем до кај 50 да стигнеш ако не и помалце од 50 за да си таман по висина е сега немој да ми замериш не те знам и не ти го знам телото така да само мислење дадов....:P

2. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.286
    Допаѓања:
    91.987
    И 90 дена да ја држиш ако потоа не се придржуваш и не внимаваш што и како јадеш пак се качува некое килце верувај :D Мислам дека ова е шема како навистина треба да е храниме и како оброците треба да ни се поделени а не држи ја 90 дена ослабни 12кг и после тоа кркај :D

оваа општо кажувам да знаете :rofl:

3. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    Диеталки, почнувам од утре, славиве ме утепаа, па само си одложувам. Само сакав да ве прашам дали имате проблеми со болки во стомакот/цревата/ надувување. 2-3 пати така ми се случи па си викам да не сум станала нешто преосетлива. и обично наечер ми се случува абе ко 5 месец трудна.... се мислам само за појадок да ги избегнувам цитрусите.

4. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    151
    Еве ме и мене, нешто деновиве сум послабо активна ама не сум се откажала од диетата. 29 ден, воден. Малку тешко ми доаѓа, ме фаќа нервоза, ама морам да издржам. Па и вчера се изгладнев убаво, пошто беше овошен и денес без јадење, ама ќе издржам. Претходната недела направив некои отстапувања и готова бев да се откажам. Сепак продолжив и оваа недела без прекршоци. Има резултати, незнам точно да ви кажам колку сум ослабена ама задоволна сум. Во јаглехидратниот ден правев пица, со растителен кашкавал, печурки и маслинки. Преубава беше, само се прашувам дали можам и сега овој јаглехидратен да јадам пица или да паузирам малку, да не ми дојде премногу тесто?

На Regenbogen му/ѝ се допаѓа ова.
  5. zoricamkd

zoricamkd Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    6
    пицата треба да ти биде само со кечап-или сос од домати и зеленчуци инаку печурките спагаат во протеини и не смееш да ги јадеш на јаглехидратен а и растителен мислам дека не смееш прв пат слушам.....извини на разочарување @LadyyGaga gaga

На LadyyGaga му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Carlibel

Carlibel Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    52
    Печурки смеат да се јадат секој ден. Ако е за тоа во секоја храна има одредена количина на протеин. Печурките се најдобри за диета и ви препорачувам секој ден да ги јадете освен во овошниот секако. Јас најчесто јадам тестенини со томатело и печурки а и мислам дека не е страшно растителен кашкавал, само два пати до сеа јадев во пица. @LadyyGaga јаленохидратниот ден е наменет за тесто: тестенини, пица, пециво... Неможе да ти дојде многу. Што јадеш ти на јаленохидратен ден?

7. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    151
    Аууу луѓеее, јас мислев дека можам растителен кашкавал, баш ми е чудно. А и печурки мислам дека може да се јадат, ајде некој со сигурност што знае нека ни пише за да не правиме утки. Вака сега, јас кога имам јаглехидратен ден, на почетокот јадев по едно до две варени гевречиња, сега последниот пат си направив домашна пица, си замесив тесто, ја премачкав со домашен сос од домати, ја покрив со неколку парчиња растителен кашкавал, околу (4-5) тенки парчиња на машинка сецкани, ставив печурки и маслинки и ја испеков убаво. Преубава беше. Си мислев и утре да правам ама еве сега ме замисливте малку. Инаку кога јас јадев пица, мајками за нив направи пита. Е сега ако е некоа логика нели имаме во јг ден за вечера благо, а тука има јајца, па ме фати иштав да земам едно парче пита (да го извадам мевцето) и така да ја изедам, само тесто и јајца |(, ама ете се воздржав, незнаев дали со сигурност можам тоа да го јадам. Ајде пишете што мислете или ако некој со сигурност знае ова за пицата, па и за питата, стварно е малку збунувачко.

8. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    151
    Инаку, водениот ден го издржав има доста резултати диетава, посебно по алиштата си познавам и по каишот. Пред да ја почнам едвај го копчав на последното дупче, а сега веке на четвртото. Не ми се верува. И колегите од работа ми кажаа дека сум ослабена. А ете имав и неколку прекршоци во текот на овој месец, дури и сакав да се откажам. Ќе се мерам за брзо и ќе ви пишам точно колку сум ослабена. Поздрав

На Estranged му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Carlibel

Carlibel Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    52
    Печурки со сигурно смееш да јадеш, и пица, а пита јас јадев со праз. Ако се двоумиш пиши на гугл рецепти за УХ ден и ќе си видиш што отприлика можеш да јадеш. Инаку јас ослабев многу се мерев после водниот ден имав ослабено 7кила а сега скоро го завршувам вториот месец, ама не сум се мерела кога ќе стигнам до 60тиот ден ќе споделам со вас колку имам ослабено.

10. zoricamkd

zoricamkd Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    6
    ја имам книгата со рецепти за диетава ама на бугарски ако сакаш да ти ја пратам има во неа се што можеш да јадеш на секој посебен ден ....иначе можеш и на интернет да видиш дека печурките се протеини а за растителниот кашкавал i'm not sure.....а за пита да јадеш можам да ти пратам рецепт и можеш да ја правиш со спанаќ праз или па по твој вкус нема јајца итн многу е мека душиче и вкусна со готови кори и за пола саат имаш готово јадење
    @Carlibel како така со сигурност па нели не се мешаат протеини и јаглехидрати......???

11. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Јас утре ја почнувам диетава, кој е за нека повели ке се дружиме :)

12. Carlibel

Carlibel Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    52
    @zoricamkd печурките не се ни месо ни јајца, во печурките има протеин да, ама и во тестенини и во пица и во пита и во се е содржано количество на протеин, јагленохидрат, шеќер итн итн. Сакам да кажам дека во ниту еден ден не јадеш исклучиво само протеин само јагленохидрат или само скроб. А печурките можат да се класифицираат како некој вид зеленчук, така да може да се јадат секој ден. Ако ја имаш книгата отвори провери сигурно ако има рецепти ќе има во јаленохидратниот ден печурки.

13. Carlibel

Carlibel Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    52
    Еве нутриционистички вредности. Гледате има многу мала количина ма протеин и исто толку мала количина на јаглехидрати а многу витамини и минерали и дефинитвно бидејќи растат во земја се растение и самото тоа кажува дека се зеленчук. А месото и јајцата се јадат само во протеин ден бидејќи содржат поголемо количество на протеини а месо само со протеин нема освен можеби коњското месо ама тоа не верувам дека некој би го јадел. И мислам дека секој човек треба да знае дека храната од животинско потекло содржи повеќе протеини од другата и дека само таа храна се класифицира како протеинска храна а не растенијата. White-Button-Nutrition-Facts-Panel.jpg

Последна измена: 11 декември 2014
  14. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    151
    Ви благодарам за мислењата. Кој што може нека пушта :nod:, книга, интересни рецепти, јас постојано листам да видам искуства којшто и како јадел, ама ми одзема многу време а понекогаш сум зафатена. Има доста работи кои треба да се проучат во врска со начинот на исхрана и сите намирници како и кога се комбинираат. Денес ако имам малку слободно време ке побарам пак нешто на гугл. :) Инаку денес ми е јх ден. За појадок две мандарини а за ручек утрово кога идев на работа си купив едно варено геврече и една како баниче со праз. За вечера имам еден еклер и ред чоколадо за кување.

15. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Женски и јас ја држам диетава ама многу строго. Минимално јадење. Кога е протеинскиот ден јадам само варено телешко или пилешко, без сол, масло и зачини. Ама резултати не гледам. Еве веќе една недела не сум прекршила ни еден ден. После колку време треба да се симне првото килце?

16. zoricamkd

zoricamkd Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    6
    девојката што ми ја кажа диетава а она ја држела баеги време пошо имаше многу за губење ја имав прашано за пицата со печурки и ми го кажа ова што јас ви го кажувам дека се извор на протеини и јас ги ставам во протеинскиот а тоа дека има во секоја храна има ос се по нешто го знам имам читано многу сајтови на теми диети здрави исхрани итн.....нема врска секој ја слушнал не само оваа диета ама и други на поразличен начин јас вака до сега имам резултат и тоа многу кој како си сака....кај секого различно после 15тиот ден сигурно ке видиш разлика......

17. eminik

eminik Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    68
    banana ? smee li ? deka e mn shekerosana....

18. eminik

eminik Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    68
    dietava ima yoyo efekt?

19. eminik

eminik Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    68
    za pojadok moze li 2 banani ?

20. Nene14

Nene14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    10
    Во врска со печурките кои се двоумите да ги јадете.............воопшто да не се двоумите. Јас држев диета 90 дена, скоро секој ден јадев печурки, со месо, со ориз, компири, пица и во овошен. Буквално немаше ден а да не јадам. Ослабев 13 килограми.