Диеталки ви посакувам многу среќа, што помалку грешки и многу изгубени килограми.Еве ви линк од некои рецепти за оваа диета кога немате идеја што да готвите. http://www.recepti.dijeta.net/category/un_dijeta/proteinski_dan/
Денес 5/90 протеински ден Ориз и риба (филети со презла) за ручек и исто,а за вечера во помала количина Доручекот само една банана ми беше За утре 6/90 планирам компир и слата и за вечера и за ручек
Јас ја почнувам од утре сакам некое килце во минус да ставам. Вака планирам: п:2 јаболки р:2 варени јајца, нешто салата и една кришка двопек црн В:1 јајце и салата со среќа на ситее....
@Viktorijaaa5 каде си, нели почнуваш со УН? Мислев ќе се дружиме на темава. Инаку во оваа диета, пржено не е дозволено, само варено или печено без зејтин, ако правите чорбички истите треба да се без запршки, секако ако сакате да ја држите вистински. Не дека со некои грешки нема да ослабнете ама потрајно ослабување е со ун и секако стекнувате навика за здрава исхрана. Воден ден се држи на 29, 58 и 87 ден. Исто така, менување на денови не е препорачливо, ама мислам дека кога е неопходно, подобро да направите промена на денот (пример- наместо јх- протеински) отколку денот да го направите и протеински и скробен и јх. Не дека така треба, ама така правите помала грешка. Секако во никој случај не треба да ви помине во навика. Што стана со резултатите, слабеете ли,пишувајте резултати помотивирачки делува. Јас не издржав се измерив вчера,имам 61 од 63. Уште 1-2 кг почнувам со вежбање,иако тоа тешко ми оди. Реално на мојата висина од 175 немам потреба од слабеење, ама имам вишоци на одредени места, како резултат на невежбање. Да имам навика да вежбам да си го обликувам и затегнам телото, не би ни држала диета, ама колку и да ослабнувам ќе морам и да се фрлам на вежбање, инаку колку и да слабеам нема да сум задоволна од она што го гледам во огледало. Поздрав девојки
Јас денеска започнав 1 ден..протеински доручек-2 мандарини Ручек-2 парчиња телешко месо со моркови и салата зелка Вечера-1 парче месо и од салатата J Ме фатија кризи за јадење ама неможам по толку обиди морам да ослабам малце..сепак помина подобро отколку што очекував Ве молам ако имам некои грешки во оброците вие поискусните да ме поправите, И фала на сите што досега ме упативте и помогнавте
Здраво људи... Сакам официјално да си започнам со УН диетава, ми треба вашата подршка и редовно ќе ви пишувам што јадам, како јадам и дали има резултати. Многу сум гладна и ми кркорат цревата, овие неколку дена сум само на овошје, но ова вака више не идде
Zdravo devojki, gi citam komentarive i mi izgleda super dietava.Jas sum 1.72cm, so 56 kg, i sakam da gi simnam tie 6 da sum na ramno. Pocnuvam od denes pa kje vi spodelam iskustvo. Pozdrav, i stiskam palci za site sto ja drzat
АДиетава е во ред, и ако си дисциплинирана 100% ќе ги симнеш тие 6 кг, но не ми е јасно, зошто сакаш да ги симнеш? По тоа што го кажуваш за твојата висина и тежина, звучи дека си „таман“, да не речам во ред ти се пропорциите. Според мене, уживај си и не си ја мачи душичката
И според мене си сосема во ред, но ако исчисти си го организмот од тие токсини, газирани сокови ( ако ги пиеш ) , хамбургери, нездрава храна и слично. Со среќа!
Полесно би ми било без нив, вака повеќе се мачам... Сепак ќе пробам, но не планирам да ја држам 90 дена премногу ќе ми дојде. Има некој што бил со истата намера да изгуби 5-6 кг. ме интересира од прилика за колку време се постигнува резултат?
Ехх бар да јадев и пиев нешто од тоа да не ми е криво, јадам само овошје зеленчук, јаткасти плодови, јогурт, од месо само риба и тоа многу ретко, сокови само свежо цедени и вода пијам преку 3кг на ден... Ама веројатно и воздухов што го дишам ми се лепи за мене.
Побогу, па ти имаш само 56 кг. Не зафркавај и висока си башка, што да речам јас со моите 115 кг и 161 висока? Не си отежнувај и не си набивај комплекси, супер си. Ти воопшто и немаш потреба од диета и ваздухот воопшто не се лепи на тебе, екстра си.
Имам едно прашање, како да ја подготвам супата утре, да ставам вегета сол, зејтин све тоа? Можам ли морковче да вметнам или ? Како да ја подготвувам понатака, поискусните што ја држеле диетава ако може да ми пишат
6/90 Доручек едно јаболко Ручек печен компир и многу зелка салата без леб за вечера исто, со помалку компир а повеќе салата
Како ја правиш салатата, дали употребуваш зејтин, воедно до сите прашање. Ако пример подготвам и риба, како да ја подготвам, печена во ренгла со зејтин, со сите мастрафи? јас појма неам.. Упатете ме најбрзо до утре, пошто од утре почнувам и за супата ако може кажете ми како, ви благодарам.
Supa kupuvam kocka od kokoshka i pola ja varam vo dzezve i ja pijam. Salata Jadam so sve zacini i zejtin i rucecite Isto nemozam n'a drug nacin à rezultati imam 10/90 skroben den Dorucek banana Rucek varen kompir so kromid i biber zejtin salata Vecera pola od saltata of rucekot Good Luck zenski
Доколку си во можност употребувај маслиново масло Јас обично салатата зелка ,марула ја зачинувам со цеден лимон и малку сол зејтин скоро и ич не ставам. Супата да ти кажам искрено конкретно за мене не ја ни пиев ич затоа што ми е премногу гадна а додека бевме со мајка ми на оваа диета таа вереше петле супа и ја цедеше само водата од неа и ја пиеше така Рибата печи ја со морковче и зачини или пак вари ја како чорба без запршки Можеш да јадеш и туна но маслото од неа цеди го или купувај си од таа што е во вода .
E, уште нешто да те прашам, за ова лебчето, дали се јаде кришка/пола и навечер? пошто пишува дека можеме на ручек по една кришка, али не знам дали и во вечера да го вметнам лебчето?