@Pencitita Мислам дека може секако тоа е леб а лебот спаѓа во јх. @cukarkoval ќофтињата се пржат а прженото не треба да се јаде во секојдневниот живот а не па во диета.Ама според мене може од толку протеински да јадеш 1-2 ќофтиња ама не да ти стане навика.
Deneska 4ti den,i ja prekrsiv dietava kasnav hot dog bidejki tesko mi odi dietava .. Epten se nerviram,i utre pocnuvam odnovo i poseriozno
И јас во овошен забегав,, ама почна да ми се врти памет Јадев една кутлача ориз со спанаќ без леб , ќе вечерам супа сега, зошто ме фати запек и од утре од ново
Тоа што сум втора смена на училиште ќе ме убие! Единствено овошните ги минувам без грешка... Денес 10/90 Скробен а од скробен ни С немаше... Вчера јадев многу малце,немам некој голем избор кога сум втора смена на училиште..Утрото јаболко,Кај три часот 250 мл Баланс + Јогурт и кога си дојдов дома малце ми се лошеше и повторно испив 250мл јогурт,едно парче сирење и едно парче интегрален леб. Туку денешните маки да си ги кажам.. Утрово станав,имав работа низ град и појадував 1 портокал..Директно појдов на училиште а на училиште бидејќи не знаев шо да јадам си зедов 2 банани и 1 портокал...Ај тоа ок ,ама после незнам шо ми требаше да јадам ф`стаци и откако си дојдов пуканки...Значи денов утнат ми е скроз,срам да ми е Утре продолжувам со јаглехидратен..Планирам утрото портокал,за ручек варен ѓеврек,а за вечер 1 ред црно чоколадо,од житните плочки на виталија или крем бананче и корнфлекс ќе грицнам.. Девојки искарајте ме малку.. @Doozy најголема мотивација ми си.. што не правиш ниту една грешка..
^ Се немам мерено...Немам вага,но и подобро што немам по цел ден ќе киснам на вага како што киснам пред огледало... Сепак ќе се мерам деновиве и ќе ве известам...Иначе многу полесно се чуствувам,осеќам дека стомакот ми е намален...Но ова грешкиве морам да ги елиминирам Ти колку имаш симнато?
Дали може да се пие Цедевита со вкус на лимон? Бидејќи нели има витамини..... Ја почнав диетава сериозно и супер ми иде!
за ќофтињата, јас сум јадела ама ги формирам и ги печам во сос од домати во длабок покриен сад околу 1 и пол час. одлични се! денес скробен - компир ќе јадам и салата зелка и вечер исто
Ubavino, jas nema da te karam, samo bi te sovetuvala za da gi dodrzuvas denovite propisno ko vo dietava sto treba, prethodnata vecer razmisli si sto bi zela za sekoj od trite obroci soglasno toa kako ti se dnevnite aktivnosti uciliste i slicno, sekako ostavajki prostor za varijacii bidejki nikogas ne se znae dali nesto nepredvideno ke izleze.
10/90. p: dva portokali vo 10h r: oriz i salata kon 14h v: polovina od rucekot ne planiram da jadam leb nikogas. pijam po 3l voda. dietata e super i e mnogu lesna. ne ni pomisluvam da ja prekinam!
13/90 proteinski Dorucek: 2 portokali Rucek: batacinjaaaa, supa, salata Vecera: Isto Tikvicki przeni koj den moze da jadam. Mnogu mi se jade tikvicka. Znam przeno nesmeam ama so Eden prekrshok nema mnogu da mi smeni
Кaжете ми кoи прoдукти спaѓaaт вo прoтеини, јaглехидрaти,дкрoб,мaсти.. Сaкaм дa јa зaпoчнaм диетaвa Пoздрaв Бaш сум мoтивирaнa oд вaс.
За сите оние кои ја почнувате диетата, прочитајте ја убаво првата страна каде што многу убаво е објаснето кои продукти каде припаѓаат. Од оние кои не се категоризирани значи во скробен ден можете ориз,боранија,тиква, пуканки, пченка,златна мешавина. Урдата, рибата и сојата во протеински. Ореви, лешници, ф'стаци, бадеми само во овошен ден до 100гр. Печурките се ниско калорични јас мислам дека можете секој ден како што видов имаат мн малку калории а иста конц на јх и протеини. За десерт предлог од мене кои има малку калории пудинг.Ви ставам линк од најчесто поставуваните прашања http://www.dijeta.net/un_dijeta-pitanja.htm и ако одлучите да јадете пица нека биде по овој рецепт http://www.recepti.dijeta.net/pica-sa-kukuruznim-brasnom/
Лрлр и мене денеска овошен ама стрвоста што не прави.. П:јаболко р:омлет измешано со сирење виршла и едно двопече Ц: планирам малку кисело млеко ама преку една ден обавезно пешачиме со другарка ми 2-2 иполч а дрнеска дури 3 сеуште е рано, 4ти ден ама се ннадевам на добри резултати. Ии вода пијам многу, во текот на било која диета потребно е мноху вода. Јас пијам 4 мали шишиња на ден т.е. 4 мали. Со среќа на сите
11/90 jх појадок портокали и некое јаболко ручек ѓеврек со ајвар марула и кромид салата вечера ред чоколадо, 2 реда милка и некоја тортица сигурно деновиве прекршоците се намалија, веднаш чувствувам по облеката дека правилно ја држам диетава, а за денов особено се радувам, ми фали витамин б
11/90 јх ден д-сок од цеден лимон (секако без шеќер) р-парче пица само со кечап и лут буковец в-нешто благичко Досега грешки немаше, намалено во обем по 2цм во стомакот и нозете, задникот 4 цм- ПРЕЗАДОВОЛНА Инаку ослабната сум скоро 3 кг, пред да почнам имав 63, сега од 60-60,5 ми варира. Она што ми е најбитно,прилично сум задоволна од она што го гледам во огледалото,има уште за работа, ама добро е. Ви посакувам убав ден на сите
Хелло Кити ние исти ден сме а? Само кај мене нема такви резултати (мамам, јадам глупости ) ама ме мотивираше, едно големо БРАВО
10/90 Доручек ништо не ми се јаде некако Ручек грав тавче и зелка салата, вечера само зелка салата Се мерев вчера 64 колку сум имала пред 10дена?