УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    578
    Да,но проблемот е што сум гооооолема спанка и неможам да станам значи минимум во 10 станувам :/ еве за рчекот можи некогаш ако немам предчас да јадам и во 1..

2. cupicupicake

cupicupicake Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    72
    Здраво девојки, гледам дека е актуелна УН диетата па мислев да ве прашам за колку време ви се појавија повидливи резултати. Јас почнав да ја држам на 26.01.2015 што значи веќе 3 недели и сега за сега само 2-3 килограми имам симнато. Инаку почнав од 60, сега сум 57-58 и планирам да стигнам до 55-54 меѓутоа многу споро ми оди целиот процес.:(
    Исто би сакала да ве прашам неколку прашања

1. Дали пиете алкохол додека ја држите диетата?
    2. Дали јадете банани?
    3. Дали смее да се јаде помфрит?

:hug:

Последна измена: 16 февруари 2015
  3. JulianaSkopje

JulianaSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2009
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    6ти ден, Скробен
    Поручек - Јаболко
    Ручек - Ориз и кисели краставичи
    Вечера- исто

Одлично ми оди засега, се чуствувам и полесно некако бидејќи не внесувам многу мрсна храна ко што внесував, а и не ме фаќаат кризи засега :D

Утре планирам
    Поручек - Јаболко
    Ручек - Пица со кечап и печурки
    Вечера- 1 парче торта

4. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    367
    Ufff sum utnala pri broenje na denovive koa vi pusuvav Niz grupava..utre t.e denes mi e 29ti den. Ke si pijam vodicka cel den UZUVANCIJA :/ Ajde zenki idam jas Da nanam ke vi pisam utre kako se snajdov so vodata (iako Nema Da mi e prv paat starb dieta lani 10 dena na voda i javorov bev). Ve baknuva vasheto posveteno Avokado :*

5. 2658

2658 Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    19

1. Алкохол никако, освен ако мораш прочитав најдобро било белото вино.
    2.Јас јадам банани, најчесто во овошен ден ама се случува и за доручек и пак имам резултати, така да слободно можеш да си јадеш.
    3. Помфрит никако, можеш варен компир, печен ама пржено никако.

6. cupicupicake

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    72

Фала за одговорот :) Една другарка што ја држеше диетава ми го кажа ова за помфритот и бананата дека јадела додека ја држела и имало резултати и ми беше чудно па затоа сакав да прашам да видам :D

7. 2658

2658 Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    19
    Не само за време на диета туку и воопшто не смее да се јаде помфрит. Штом ја завршам диетава, мноогу ретко ќе јадам да не кажам ич. Ќе исфрлам многу нездрава и штетна храна меѓу кои помфритот и мајонезот.
    Луѓе, се е до навика. А и за секоја навика има одвика.

Денес 18/90 Скробен
    Д: јаболко;
    Р: требаше гравче тавче ама мајка ми не зготвила и сега затоа си варам гравче, чорба;
    В: исто.

Се откажав од многу нездрави јадења како хамбургери, грицки мицки, сокови газирани и негазирани, ама од кафе без шеќер не можам. Во последно време секое утро пијам кафе а без шеќер не можам, ставам една лажичка, за разлика од порано што го пиев мноогу благо. Кафе без шеќер ми е горчливо и џабе ќе го пијам.

8. cupicupicake

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    72
    Кафето и нездравата храна среќа не ми се проблем, бидејќи од кога почнав да пијам кафе го пијам без шеќер. Газирано не пијам и не сум љубител на благо, дури и кога го правам не го пробувам :D Мене главен непријател ми се лебот и тестенините без кои не можам и тоа е главната причина зошто ставам по некое килце:devil: Диетава е супер многу мои пријателки си го регулираа режимот на исхрана и сега имаат совршена линија, затоа не се откажувајте :D

9. 2658

2658 Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    19
    Мене денот не може да ми почне без кафе. Ама се одвикнав да го пијам со млеко и мноогу шеќер. :)
    А за леб и тестенини не кажувај. Од леб се откажав иако порано не можев да јадам месо или манџа без леб, ама тестенините... Среќа што во диетава можам да ги јадам иако малце и без сирење и вака не е лошо.

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dinnna

Dinnna Популарен член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    423
    2/90 скробен ден
    доручек- две јаболки
    ручек-мешан зеленчук печен (брокула компир морков грашок) , салата од морков
    вечера- пола од ручекот

и јас лебот ке гледам да го исфрлам , нема повеке да јадам леб во протеински ден и скробен...
    едвај чекам утре јаглехидратен уф благо како ми се јаде ..
    мора да се издржи
    поздрав

На cupicupicake му/ѝ се допаѓа ова.
  11. nuh_uh69

nuh_uh69 Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    Денес ја претерав за ручек :(
    6/90
    Д: еден грст суво грозје
    Р: ориз со компири ама малце ми беше една порција па зедов си изедев уште пола ама затоа за вечера ништо ;)

12. kmaja

kmaja Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    96
    Јас да ви кажам си терав викенд со дечкото во Берово и ги посетивме сите кафани и се убивме од јадење. Знаев дека ги прекршувам сите можни правила, ама такви беа деновите празнични. кога се вративме се мерев, одма сум си вратила кило ипол. Ама затоа од денес, продолжуваме. Денес цел ден овошје. Утре строго протеински ден

13. cupicupicake

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    72
    Ја се мерев вчера и вагата вели дека стагнирам а ми е 24 ден не ја прекршувам диетата, а сепак многу споро се симнуваат килограмите. Дали сте заблежале дека ако имате помалку за симињање поспоро оди? :@ Сега ме фати инат и реков не се откажувам до Велигден. Колку е вашата идеална тежина? Уште колку имате до крајот? :sweat: Охрабете ме малку :worried:

14. 2658

2658 Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    19
    Мојата идеална тежина е 50 кг, а сум далеку од тоа. Денес ми е 19 ден, имам ослабено 5 кг почнав со 75 кг и стигнав до 70 кг и сега почнав да стагнирам. Правам грешки. Ама ги поправам. Не се откажувам. Диетава е долга и напорна. И не се слабее маѓично преку ноќ. Така само ќе ги вратиме дупло кг и ќе си наштетиме на здравјето. Не се брзам. Време има. Мое е да се трудам и да постигнам нешто. :)

На Na Lola majka i, Ammy.Lee и cupicupicake им се допаѓа ова.
  15. cupicupicake

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    72
    Јас почнав од 61 сега сум 58, а сакам да стигнам до 55. Во право си не вреди сега да се откажеме :muscle:

16. 2658

2658 Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    19
    Кога држиме диета не добиваме само слаби нозе и рамен стомак. Се учиме да бидеме трпеливи. Го тестираме карактерот. Нашата издржливост. Колку ние можеме. Колку сме силни, а човекот е многу посилен од што мисли. Малце забегав од темава...

19/90 Јх
    П: јаболко;
    Р: макарони со ќечап;
    В: две крем банани.

На Na Lola majka i и Ammy.Lee им се допаѓа ова.
  17. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.291
    Допаѓања:
    92.007
    Не стагнираш нормално е за 20 денови да имаш 5кг намалено :) ќе стагнираш понатаму во диетата тоа е сигурно а и се зависи до исхраната која ја внесуваш.
    Јас стагнирав повеќе од 3 недели и немав мрднато ни грамче :) Диетата е долга но не е напорна затоа што организмот се навикнува на таа храна и секој нареден ден треба да ти е полесно :)
    Точно е дека преку ноќ не се слабее затоа и треба да сме упорни и да гледаме грешките да се минимални или воопшто да ги нема ...

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    367
    Jas za 21 den izgubiv 8 kila pocnav so 96 za da stignam do 88. Pravam teshki. Vo ih Jadam pića so kashkaaval salama za Vecera Jadam mnogu blago zaso sum po blagoto i Nemozam da se vozdrzam . Ne vežbam a znam deka so vezbi podobri rezultati ke imam. Srekna sum so i 8 kila namaluv ne e malku za nekoj so jadeshe premnogu so nemashe vikend da ne povrakam od prejaduvanje.... Ke ja teram do kraj i postot ke go postam. Ke vezbam Zdravje od vikendov :)

На mimi rimi, kmaja и Doozy им се допаѓа ова.
  19. kmaja

kmaja Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    96
    Со мајками сме во полемика. ме тера да си каснувам мед секое сабајле, а јас и викам дека ќе ми ја зезне диетава. Она тврди дека шеќерот во медот е ист со шеќерот во овошјето кое ние го јадеме за доручек. Што викате вие?

20. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Девојки тука сум ама срам ми е да пишам :$:(
    Денес треба да ми е скробен ден,а утре јх
    Јас доручкував јаболка за ручек ориз (со месо) ,вчера исто измешав и така
    Денес добив,па се вадам со тоа,од утре идам даље се надевам без грешки до недела 21 па една недела пост и доаѓа повторно мерењето како што ветив
    Утре ќе јадам палачинки највероватно