УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    После пораѓај имам вишок килца на мене. Ако не се намалат додека доиме, би сакала после тоа да држам некоја диета. До сега не сум имала никогаш проблем со кг па затоа и не знам баш за диети. Прочитав за УН диетата и искрено на толку јадење се прашувам дали стварно има резултати како што е наведено. Ми е страв да не покачам уште повеќе кила со оваа диета??? Јас јадам многу помалку одколку што е наведено во диетата и сепак не можам да ослабнам????

2. cupicupicake

cupicupicake Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    72

Не се плаши нема да се здебелиш иако личи чудно, целата финта е во тоа да не се мешаат јаглехидрати со протеини и скроб. Кога ги јадеме помешани тогаш всушност настанува дебелеењето. Плус го имаш овошниот ден за чистење на телото. Затоа е и толку долга, станува збор повеќе за начин на исхрана отколку за диета :)

На Na Lola majka i и chocolade им се допаѓа ова.
  3. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Денес ми беше 15ти ден и бидејќи завчера изедов едно парче торта си реков за денес само на овошје да сум,издржав..но јадев и кикирики и бадеми ако ли? ... малце ме мачи тоа иначе си пијам и по едно нескафе во денот и се тешам со тоа што боље нескафе отколку по три кришки леб и нездрава храна како порано,денес за жал не вежбав но се движев и на 12 ден се мерев бев ослабната 4 ипол кила,а сеа деновиве стојам во место......оф,само да не изгубам желба....

4. cupicupicake

cupicupicake Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    72
    Не е страшно, јаткастите плодови се полни со здрави масти само не треба да се претерува, а за кафето пробај да почнеш да го пиеш без шеќер и млеко и набрзо и поубаво ќе ти биде така :coffee: Инаку ти имаш супер напредок не се откажувај во никој случај :)

На Yeeah му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.291
    Допаѓања:
    92.009
    @Yeeah во овошниот ден можеш да си грицкаш семки и сончоглед до не повеќе од 50гр и да не бидат солени :) и јаткасти плодови можеш исто не повеќе од 50гр.
    Мислам дека полесно ќе ти биде пола ен да јадеш овошје и доколку си гледна навечер прави си некоја салата :) сигурно знаеш дека овојше баш и не е добро да се јаде навечер.
    Во врска со кафето пробај да го пиеш несот само со вода или пак турско вари си :)

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.084
    Допаѓања:
    110.945
    Јатки може да се јадат до 60 грама во денот, но јас јадам повеќе, многу повеќе. Има на ФБ една група кај што се споделуваат рецепти, во спојлер ќе ви пратам линк, има доста рецепти. Девојката што постира навистина е подкована за диетава. А несот, немој во овошен ден да го пиеш со млеко, тоа ти е исто ко да си изела 3 кришки леб верувај. Нескафето е се освен кафе, во кесичка 3во1 има само 7% кафе, се друго е засладувачи, згуснувачи, прашоци кои ич не ви требаат, а и обичното нескафе не е баш најквалитетно кафе, затоа златно турско бре брате :D

На SimonaTino, danichap, Na Lola majka i и 4 други им се допаѓа ова.
  7. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Фала ти за објаснувањето. Кога ќе дојде време ќе ја пробам, едвај чекам :)

На cupicupicake му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.084
    Допаѓања:
    110.945
    Познавам мајка доилка која ја држеше диетава само без овошниот, значи ги повторуваше 3те дена и ослабе многу, 20тина кила, најважно е да не се мешаат намирници, тоа е нешто што е најважно во принципите на исхрана, не само во една диета туку и во начинот на исхрана во животот.

На SimonaTino, danichap и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  9. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    @AngelOfArh и мене повеќе ми личи на здрав начин на исхрана одколку на диета. Јас искрено толку количински колку што пишува во диетата немам јадено никогаш..3 јајца за оброк или 500 грама месо на ден:lol: но сепак ми е страв да не ми се намали млекото. Е почекам уште малку :)

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.084
    Допаѓања:
    110.945
    Верувај нема да ти се намали млекото, млекото од храна не се прави, мислам јасно ти е тоа. Ти самата викаш, реално не јадеш толку многу, а пак не намалуваш. Пробај ден, два, одма ќе видиш, ако не ти иде ќе се вратиш на старо ;)

11. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Кога ке се решам е мора да иде, не се откажувам.. добро без водениот ден.. И онака имам вишок 9 кг. Малку ми се нејасни некои работи. Ај те молам ако може кажи ми каква супа можеме да јадеме? ЈАс обично варам со пилешко батаче или мевце едно парче. А тој ден е забрането протеини така? КАко би ја направила супата?
    - салата само зелена или може и домати, роквици?
    -грав, грашак дали може со морковче да го сварам и дали може без зашршка малку само да ставам црвен пипер, за боја?
    -пицата со што се прави?
    - печурки кој ден смеам, протеински??

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.084
    Допаѓања:
    110.945
    Супа можеш во протеински ден да ја јадеш со мевце, во скробен немаш потреба, направи си манџиче. Салата можеш секаква, каква сакаш, но да немаш во неа пченка или грашок, нормално свежа салата. Манџиче можеш какво сакаш, грашок, грав, компир... Но без мевце и со запршка без брашно, јас додавам во варењето лажиче пиперка црвена. Пица правам со печурки, маслинки, кисели краставички, кромид.... Печурките ги јадам скоро секој ден, и во протеини ги комбинирам и во скроб и во јх.

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    25 ден. -5кг :angel:
    Денес протеински ми е..Цел ден бев излезена од дома.Утрото јадев една мадарина.За ручек на училиште па пијав 250 мл.баланс + и сега си дојдов од училиште планирав таратур салата и потпечени печурки (јадев од тоа),но татко ми направил кременадли па скупнав малце од мевцето...:)...
    Не ви пишувам секој ден од причина што немам време,но ве читкам да знаете:D
    Утре за ручек најверојатно гравче и салата од краставици..
    Поздрав девојки,:hai: :*

На kmaja, Viktorijaaa5, Doozy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. eminik

eminik Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    68
    а со колку почна?
    печурки може кога сакаш
    Девоки ја почнав диетава пред месец, до сега -3кг со мнооооогу грешки ....родендени,кафани и најважно јадење над дозволеното! Сега вториов месец ќе се стегнам повеќе :D Кога се сака се може. Поздрав и без откажување :muscle:

15. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    367
    @eminik maslinki koa smeeme ili kako zelencuk sekoj den :)

16. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Денес јх доручек јаболко ручек компир луѓе мој ааа :( и тоа пире без леб, вечера кремпита
    Утре овошен и од задутре ветувам дека ќе се држам до правилникот!!!

На Avokado му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Na Lola majka i

Na Lola majka i Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    41
    Jas sum eden ciklus pred tebe,i so kg isto imame namaleno...
    Dobro e imam drugarce na skoro ist level. So lesno

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Денес ми е скробен ден и се мислам што да јадам,неможам да се одлучам..
    Иначе малце ќе бидам оф топик...Мојата вага е ненормална xD Ја ставам на паркет ми покажува 85,ја ставам на тепих ми покажува 80,како и да ја ставам се различно ми покажува хаха,бедови :worried: Се мерев во обем уште првиот ден и денес видов -9 cm во обем кај стомакот,најдобро е веќе вагата да не ја пипкам,како да се измерам цела во обем? нека ми објасни некој... :)

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.084
    Допаѓања:
    110.945
    Вагата секогаш ставај ја таму кај што си ја ставила првиот пат, ако било на паркет нека биде и сега на паркет. А во обем најчесто се мери околу пупакот, колковите и градите, нормално ако сакаш и раце и нозе мериш бут и надлактица ;) А да, и секогаш мери се во исто време, ако било сабајле нека биде пак насабајле и приближно со исто облека, и не е лошо да те слика некој. Јас викендов ќе се сликам, во едни хеланки за вежбање и маица тесни, за да се види колку сум напреднала.

На SimonaTino, Viktorijaaa5 и Ammy.Lee им се допаѓа ова.
  20. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Заедно можеме повеќе :muscle:
    Иначе сакам да ве прашам за водниот ден,ми се паѓа во понеделник па се двоумам дали да го држам,цел ден ќе бидам на училиште и незнам дали ќе можам да издржам...Вие држите воден?
    И претходно многу пати сум ја држела диетава,и од шо не бев упорна се откажував до 15 ден,и до воден никогаш немам стигнато :$
    Сега имам јака воља,ова ми е прв пат толку време да издржам,но едноставно неможам да се откажам... Матура иде,треба да се средиме малце :D Сега нека се подзатопли уште малце временцево,и да бидам прва смена планирам да почнам да трчам..
    Со лесно девојки :*