УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    367
    Pred mesec kupiv nova vaga i vo upatsvoto pisuva se postavuva isklucivo na parket i da ne mrda da bide na ramno ubava pozicija da zazeme

A za Rucek jav vcera bev na skrob i jadev peceno orivce njak :)

2. eminik

eminik Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    68
    мислам дека може само две три да се изедат

На Avokado му/ѝ се допаѓа ова.
  3. CandyFiller

CandyFiller Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    ve molamm pomossss imam 55kg visoka sum1 72 ,73 moram da gi osabeam bitovite kazuvajte nekoiii vezbii ili nekoja dieta samo da ne sodzii dvopek ili testenini nema sansi i toa e kaloricno mnogu

4. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Utre cel den ovosen pod kazna zatoa sto denes ja prekrshiv dietata,vo tekot na denot se dobro dobro i a dojde vecer kriza me puka nenormalna...!!!!!! :(:(:(:(((((

5. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    367
    -8,8 kg I -6cm vo obem tripati ura za mene :) od 20.01 zaklucno so 21.02 :)

На Na Lola majka i, SimonaTino, mimi rimi и 6 други им се допаѓа ова.
  6. eminik

eminik Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    68
    a kolku imashe?

7. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    367
    96,3kg sea sum 88,5kg :)

На eminik, SimonaTino и Ammy.Lee им се допаѓа ова.
  8. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Денес протеински ден
    Си спржив јајце и праз :)
    Утре прочка се знае
    Ќе гледам да не мешам многу многу
    И од задутре пост без зејтин една недела
    Па момент на вистината
    Ќе видам дали ќе продолжам или ќе се одржавам

9. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    367
    Procka +proteinski den pun pogodok :)

10. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Браво за истрајните и упорните диеталки. :clap:

@Ammy.Lee , мое мислење да го прескокнеш водниот ден. Повеке штета ќе имаш од него, него корист. Во понеделник ќе издржеш, цел ден во школо. Вторник исто така, сабајле 2 овошки, за ручек тешко ќе го исконтролираш изборот на храна и количината исто така.
    После овошен, премини директно на протеински :)

Мое мислење - по мое искуство. :) Твое е да одлучиш.

@Avokado , поздрав до тебе. :hai: Продолжи со исто темпо и не се откажувај. Имаш постигнато одличен резултат. Биди трпелива и упорна. Знам дека си задоволна од резултатот , тоа ќе ти даде сила, мотивација да продолжеш. Ќе има личности кои што ќе те подржат, ќе има и такви што ќе сакаат да те одвратат од идејата за поздрав живот. На ироничен начин. Игнорирај :) Во оваа 1 година се сум видела, низ се сум поминала и се здобив со - 47 кг. Уште многу малку ми фалат до целта. Она што не ме уби, ме направи посилна. Јас се променив до непрепознатливост. Не само физички, и психички.

Морам да кажам дека многу се израдував што после долго време читам позитивно искуство. Еден совет од мене. Секој месец сликај се, и спореди ги сликичките. Секоја промена најубаво ќе ја забележиш, на огледало, не само на вага.
    Дечко ми еднаш рече - Нема поголемо оружје од нашиот мозок и визуелизирањето на тоа што сакаме да го постигнеме. И навистина е така.

@AngelOfArh нестрпливо очекувам да видам слики од тебе, пред и потоа. :hug:
    :hug::hug:

На LiliMari, danichap, Viktorijaaa5 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    367
    Kolku samo si vo pravi @zeka . Bash ironicnite so mi kom deka mnogu sum oslabela zemi blakce ili cek da ti napravam Dorucek mi se motivacija. I golemo fala za mama so mi gotvi se so ke mi tekne I tato so mi kazuva kolkavi rezultati imam za site drugi Davajte mi hrana jas ke vi ja zemam ama ke ja jade drug. Do krajnata cel imam ushte 2 meseci. Hrabro do celta. :)

На kmaja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    Ај па и вие не се замарајте со такви коментари, свашта знаат луѓето да кажат. :D Јас никогаш сум немала проблем, што знам, никој не бил злобен спрема мене, ни кога бев подебела, ни па ако кажам дека држам диета, некако нормално ми реагираат. Можда дека и не ги сфаќам сериозно, па не ми влијаат. :?:Они ми викаат касни си, јас им викам ееееееее си каснувам де:D, ама чекај сега да отиде каснатото па пак ќе си каснам, или по гости само туку некој ми пакува торти, некое благо за на јх, нема да ги дојадам, дома моиве ќе им го најдат крајот.:D

Ја држам уште еден циклус од 4 дена и запирам.... Нема да сум тука некоја недела, ќе ме шетаат, :D па нема поента да замарам други луѓе со мои диети.:D Јас па ќе си припазувам во овој период, многу нормално, ама дојдов -5кг и повеќе не мрднав, ајде како за почеток е добро. :D

Додека си дојдам таман пролет, па ќе се активираме без да ми се активираат синусите.:rofl:

Многу сум насмеана како за овошен ден, ама ај.:devil:

13. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.972
    И јас ќе ви се придружувам следниве месеци ... На диета сум 1 месец.А веќе 14 дена сум на оваа диета и воопшто не ми се јаде ...Паралелно многу пешачам и одам на фитнес.Сега се мерев имам 89 кила а имав 95-96

На Ammy.Lee и Avokado им се допаѓа ова.
  14. eminik

eminik Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    68
    женски колку време ви е кардиото?

15. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    367
    Jas otprilika Po 15-20 min ko za pocetok posle na 4 dena planiram Po 10 min Da zgolemuvam

На eminik му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Na Lola majka i

Na Lola majka i Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    41
    Utre mi e voden den, jas sum na rabo2 od 8 do 5
    Planiraw sokovi cedeni da si ponesam pa ke vidam kako ke bide.

Ne planiram da prolongiram.
    Ili ke imam voden utre na 29tiot ili nema da imam voopsto

Pa...so lesno na site

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  17. rokiroksana

rokiroksana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    98
    ајде и јас да ви се приклучам!
    после породување имав вишок од само 8 кг што според мене е таман ама со тек на доењето јас наместо да намалувам јас си накачив 4 кг + тие 8 =12 во плус!, бебчето ми е пет и пол месеци се цицкаме ама и се храниме со кашички па мислам дека време е по малку да се внимава.
    со оглед дека сум доилка не знам колку ке можам слепо да се придржувам до ун-кава ама барем малку од малку да се внимава најмногу во однос на благото.
    1/90
    3 киви ( морам да зголемам барем во однос на овошјето и зеленчукот), кафе
    ручек 2 јајца со урда ,кисело млеко малку лебче
    вечера се надевам јајце урда +салата зелка со цвекло
    ее сега не знам за овошните денови што да правам јас би ги држела ама ма плаши квалитетот на млекото во тој ден, што мислите вие како во тој дел дали да имам овошен или да си ги вртам овие три дена само или нешто трето
    ве молам за мислење

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.084
    Допаѓања:
    110.945
    Мој совет да си накачиш на овошјето наутро, сепак ти треба да создадеш млеко за ручек, ручекот ти е супер. Овошниот ден пробај го, но вметни повеќе јаткасти плодови, суви овошја и некоја салатка. Ако не можеш да издржиш касни си малку ајварче, пинџурче, дури и со кришка леб, а ако не можеш да издржиш и не мораш, можеш да не го држиш овошниот, ама пробај. Можеш повеќе банани да јадеш овој ден, тоа исто ќе ти помогне ;)

На sad 111 и rokiroksana им се допаѓа ова.
  19. rokiroksana

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    98
    AngelOfArh фала ти за советите ке пробам така па ке видиме сепак бебето има предност со неговите потреби;) а ако не барем мислам со ваков начин на исхрана нема мн да му скратам

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  20. rokiroksana

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    98
    AngelOfArh како поискусна дали можам во овошниот ден да јадам житарици како ручек на пр.овес со свежо овошје+јатки покиснато во водичка или во сокче бидејки во овошниот ден целта е да се јаде непроцесирана храна -т,е, термички необработена
    прееска заборавив да си паршам