Kолку што знам печурките се неутрални т.е може да се јадат секој ден.Незнам можеби сум погрешно информирана како и да е јас не сум многу по печурките денеска првпат ги комбинирав со месо.
sreken 8 Mart dietalki moi jas denovive si Jadam se I seshto go izgubiv redot so denovive pa od utre povtorno od pocetok so novi sili proteinski
Вики, печурките т.е шампињоните посебно се богати си протеини. http://interesno.com.mk/zdravjeubavina/42-zdravje/28043-zosto-pecurkite-se-blagodetno-shumsko-meso Ден 3 јаглехидратен Појадок 2 јаболка, кафе Ручек- пита со спанаќ, без јајца и со малку масло. Вечера вајда малку од питата, зашто не ми се јаде чоколадо ич.
@Hipster а цедевита може да се пие ? Те прочитав во некое мислење дека пиеш цедевита па да си прашам,јас не сум љубител на сокови и можам да издржам ама цедевита ми ствара стрв понекогаш
Не знам дали смее, полна е со шекери, ама ако треба да бирам меѓу било кој друг сок барем цедевитата е полна со витамини. Јас сум зависна од цедевита, пијам обавезно, секој ден. Ми помага со притисокот ми го регулира, така намалив кафиња, од 3 на максиму две на ден, понекогаш и само едно. Јас не гледам причина зашто би сметала во диетава, иаку никаде нема официјално дали е забранета или дозволена.
Исто и јас цела диета ја прекршив денес.Да ја почнам отпоново со протеински ден од утре или да си продолжам?Инаку ЈХ ден ми е
Продолжи Американ, јас кога правев така не е враќав назад туку прдолжував, ама се казнував пример следен ден јадев помалку, следната недела имав ЈХ без чоколадо. Вежбај, и да си јадела малку повеќе вежбај повеќе да се избалансира. Живи здрави да сме, си утнала си утнала, само не се откажувај. А со што ја прекрши?
Трет, јх ден, доручек две јаболки, ручек две парчиња пица, вечера ред чоколадо за готвење и крем банана.
Добро де па и ти за копири печени биле ајде хахахах. Али утре изджи мушки со овошје. Мене ме мучат лебовиве, еве 6 саат а веќе сум мртва гладна. Колку ги сакам толку и ги мразам зашто ме мачат, пуни калории, празен стомак.
ostaaaaj deneska demek ovoshen hahaha.....se najadov pizza shopska torta aaaa go mrazam 8mi mart !!!!
Јас мислам ддека не смее да се пие цедевита, поради тоа што има шеќери во неа. Нели во диетата пишува единствено чај и кафе, но без шеќер. п.с Едвај чекам да се вратам на диетава, само периодов ми е ептен слободен, без никакви обврски, па не сум сигурна дека ќе можам да ја издржам. Кога би била позафатена, не би мислела на јадење, не би потпаѓала под искушение и би ми било полесно. Вака со само седење дома, само на јадење мислам (и јадам )