so ogled na toa so imam 35+ sakam dA simnam vkypno 24-5 kg u so Uste 10 da sumbam Pak srekena ke budam
@Hipster костенот е во скроб колку што знам претходниот пат кога ја држев Ун каснував по неколку костени за вечера во скробен ден ... не редовно но ми се случуваше исто и боранијата мислам дека е скроб а можеби ја сметаат и во неутрален зеленчук... Можеш во скробен ден да ја комбинираш со некој друг зеленчук Тиквата исто така е скроб но гледам од некои дека и во овошен ден ја користат додаток во смути... Да ти кажам дека и пуканките се во скробен така да можеш да си ги вметнеш како вечера во овој ден Мене денеска ми е протеински доручекот го избегнувам (знам дека е грешка) но касно станувам и право ручам. Денеска за ручек ќе имам јајца со пиперки и домати запржени со малку масло + шопска. Вечера зависи колку ќе сум гладна пола од ручекот а можеби и само шопска или пак чаша јогурт незнам ќе видам . Страв ме фаќа како ќе се справувам ме напаѓа пмс период ама ќе гледам да не паднам во искушение
Јас ја прескокнувам вечерата. Како што вели баба ми, појадокот изеди го сам, ручекот подели го со пријателот, а вечерата дај му ја на непријателот . Појадок ми се состои од една до две овошки зависи од големината, ручекот можеби малце пообемен но сепак со граница, кога кажувам пообемен мислам на тоа дека јадам и парче леб, со салата и сирење ако ми е протеински ден и покрај тоа што јадам месо но сепак внимавам на количината да не се прејадувам јадам доволно, според мене, а не вечерам, два оброци дневно ми се доволни. И единствено нешто што го конзумирам а не е пишано во диетава, но не е ни пишано дека не смее е една чаша цедевита дневно. Денес почнав со турбо ун. Си имам една тетратка како дневник и си запишувам дневно мени, водам евиденција кога што јадам. Инаку, ќе пишам пак во темава за 12 дена. Полесно ми е вака со турбо бидејки 3 месеци ми се гледаат многу долги (а воопшто не се, дур да трепнам завршил месецот), вака 12, па уште 12 дена...
Јас сакам да ја почнам оваа диета бидејќи имам доста за симнување но не јадам ништо од овошје. Можам само сок од портокал, ананас и боровинки да пијам. Некој совет што да правам?
Добро би било да јадеш овошје не само заради диетава и само кога си на диета, туку секојдневно да го конзумираш и тоа за доручек најдобро. А и не верувам дека би можела само со сок, нема да те држи тоа сигурно само можеш да ја прекршиш диетава.
Корнфлекс и мусли може ли да се вметнат во диетава? И околу ананасот.. смее ли конзервиран или само природен?
еј ај ве молам помош малку извинете така шо тука се мешам ама на темата Како да се поправам никој не ми одговара...значи пијам од шумливите таблети на Kruger со вкус на портокал шо се па ме интересира дали можам да се поправам од нив ги има некој пробано да ми кажи резултати?
Денес ми е прв ден. Имам многу за симнување па се надевам дека ќе издржам. Ќе ви пишувам редовно за подршка.
Bez razlika ok koja firma se,bataki cista hemija e toa. Poarno iscedi portokali. Jas jadam od lumenka ananas,vo ovosen den. A muslu-ne ti trebaat
Женски еве вака, денес ми е 18ти ден и во овие 18 денови само 3 пати имам појдено во ВЦ и 3.5 кг имам симнато. Овие 3 кг ги симнав во првите 7-8 дена. Диетава ја имам прекршено само 3-4 пати и тоа не нешто екстремно(мислам на кафе со млеко без шеќер или една шака соленки во ЈХ или 2 реда чоколадо). Некогаш и вечерата ја избегнувам зашто касно ручам на пример во 6 часот. Пијам 3л вода па и повеќе. Во протеински ден вообичаено јадам 3 јајца по 1.5 за ручек и вечера со салата и сирење и по едно парче леб. Во скробен или компири варени со кромид или леќа, грав по еден тајнир и салата со лебче ако не јадам компири. Во ЈХ ден една чинија макарони или едно геврече и за вечера 3 парчиња тутки и ред чоколадо. Во овошен ден 1 банана за ручек и едно или 2 јаболка за вечера. Секој ден за поручек јадам по 2 јаболка или 2 портокали, никогаш банани. По една банана јадам во овошен ден и тоа за ручек и тоа е тоа. Ич не движам! Поручувам во 13-14ч, ручам околу 17ч и вечера во 8ч(некогаш и не вечерам) Желудников го чуствувам како мртов, како да не ми работи, не сум гладна иако седам до 4 наутро, а и резултатите не се нешто нај нај со оглед на тоа дека имам 20тина за симнување и дека за 18 дена имам симнато 3.5 кг. Дали некој се соочува со истиов проблем? Инаку ќе се потрудам да легнувам порано и да станувам порано за да имам нормален распоред на оброците. И НЕМА ОТКАЖУВАЊЕ! Поздрав Феминки!
И ананас во лименка не ти треба има премногу шеќери во тоа,подобро јади свеж ананас или некое друго овошје па дури и зеленчук конзервираните овошја не се најдобар избор
@Sanimk1 најпрво потруди се да стануваш порано да ти се нормализираат оброците затоа што не е во ред да избегаваш дел од нив. Ако неможеш и не си во можност да вежбаш и тренираш нешто барем раздвижувај се низ дома или пак пешачи,секој ден се повеќе и повеќе. Еве и јас не вежбам затоа то баш и немам можности но пешачам скоро секој ден,брзо темпо За проблемот со неодењето во Вц свари си чај од суви сливи,во овошен ден јади по некоја сува кајсија,слива,смоква... за доручек каснувај киви,бананите избегнувај ги Внесувај разновидна храна не јади се исто. Во протеински ден пиј ја супата имам слишано дека го забрзува метаболизмот,јас лично не ја пијам а и немам проблеми имам брз метаболизам.за среќа. И јас сум 18ти ден Не сум се мерила до сега но чуствувам олеснување,нема откажување секако,замислената цел треба да ја оствариме
Ова со нередовната столица ич не ти оди во прилог. Пробај компот од суви сливи за појадок место свежо овошје. Може за тоа ти оди слабо намалувањето на килажата. По постот гледам дека јадеш помалку од се. Се прегладнуваш, организмот ќе се стави на програма за чување на сила и нема да ослабнуваш. Јади се што е дозволено и толку колку што пишува.
знае некој колку калории има во поховани тиквички? и во кој ден ги јадите похованите тиквички и печурките?
Prvo se izvinuvam shto pishuvam lat. Deneska mi e 11 den sabajlevo jadev jabolko, za ruchek gevreche so kechap, no i sega za vechera pak jadev isto gevreche bidejki navistina ne mi se jadeshe blago. Dali napraviv golema greshka? I kolku kalorii ima vo edno gevreche? Vi blagodaram.
^^Зависи со што ги похуваш. Ако ги похуваш само со јајце тогаш во протеински, а ако ги похуваш со брашно или лебни трошки во ЈХ. Ма да ако можеш најубаво да не јадеш похувани работи, и се што е многу пржено во многу масло. Вчера ми беше 6ти ден скроб, појадок бананидве, ручек грав со салата, вечера 3 оризови кекса со сенф и домат. Грав за вечера во ниеден универзум не е прифатливо, јас барем имам осетлив стомак па грав два пати не можам да јадам. Денес, ден 7, јх. Два портокали и вегетаријанска пица со сос од домади, пиперки, маслинки, спанаќ и морков. Вечера веројатно едно мало чоколатце после вежбање. Се мерев вчера вика -1ипол откако ја почнав. Не е лошо, ма да искрено се надевав на повеќе, зашто освен овошниот што го утнав друго немам посебни утки. Посебно што секој ден вежбам со тренинг на кој се трошат во просек по 700 калории. Требаше дупло да имам симнато. Али да не прејудицирам, зашто на почетокот секогаш му треба да желудникот и организмот да се привикне. Ќе видиме за 2-3 недели дали ќе биде се на место.
А место сабајле да изедам два портокали да го исцедам сокот од нив и да го испијам а за овошен ден да јадам зеленчук.. што велите?