УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. MySkin

MySkin Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Девојки, можеби некој претходно прашал и ќе се повторам, но не ми се разлистува низ 640 страници :D Вчера ја почнав диетата но имам некои прашања..Во скробниот ден, во манџите, може да се додава зеленчук од типот на пашканат, целер, морков итн. или чисто грашак, грав, што и да е ? И колку овошје и дали е дозволено да се меша овошје, да не е само 2 јаболки или само 2 портокали, туку јаболка и портокал и тн. :wasntme: Погрешно ли е ако се конзумира свежо цеден сок + овошје..Ако ми текне уште нешто ќе си пишам:D

2. Na Lola majka i

Na Lola majka i Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    41
    Caj DRIMO,go ima vo site apteki. Po edna lazica i ke nemas gajle.

3. Na Lola majka i

Na Lola majka i Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    41
    Znajte deka sum do pola? :) 46/90 :) ne mi se veruva :) imam namaleno do sega -6 ili -8. (Ne sum sigurna so kolku pocnav)
    Uste tolku da namalam i ke bidam najsrekna :)

Btw, mnoogu mi se jade testo.
    Lesno mi e, izdrzuvam bez problem,ama ovaa misla so testoto me puka veke nekolku dena. :worried:

На Sanimk1 и ennaz им се допаѓа ова.
  4. ennaz

ennaz Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    414
    Браво Супер си! Ја сум на втор ден. и има торта во фрижидеров! Баш денес има торта! И ја сум по тестото не знам како ќе издржам.

На Na Lola majka i му/ѝ се допаѓа ова.
  5. eminik

eminik Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    68
    1.Зеленчук и салата може да се јаде во неограничени количини
    2.Овошјето може да се меша после 12 часот
    3.Сокот во овошниот ден :D

6. ivanus

ivanus Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    51
    Женски сакам да ве прашам дали јадете соја шницли и ако јадете во кој ден е. Фалаа

7. Pinklips

Pinklips Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    49
    Многу пати диеталките од порано зборуваа дека диетата не се држи правилно, дека новите што ја држат воопшто не ја држат ун диетата. Па по оваа диета копирам од првата страна Доручек - сите 90 дена се јаде само овошје. Се јадат по две исти овошја или еден грст суво овошје. Што значи нема различни овошки, а и не гледам разлика во тоа да исцедиш два портокали и да ги испиеш или да ги изедеш двата портокали , така да свежо исцеден сок можеш секој ден. Во однос на ручекот според првата страна само варено,печено значи нема пржено. Од пијалоци освен вода и свежо цеден сок за доручек и во овошен ден не е дозволено ништо друго ( ниту цедевити, ниту кафе со млеко ). Многу пати се зборуваше и за тоа што за ручек тоа и за вечера ( по правило треба да е исто , не само во скробен ден да биде скроб ) и да кога се јадат јајца или месо може и млечни производи, значи не е ако изберете парче сирење тој ден да јадете само сирење.
    Една феминка праша за сојата јас на интернет по составот што го најдов значи има 68г протеини и 56 г јаглехидрати во 186 г па јас би ја ставила сојата во протеински така да на следното прашање прочитајте ја првата страна ако го нема таму одговорот на вашето прашање прашајте го google.Боранија во скробен ден. Не го избегнувајте овошјето наутро затоа што на мозокот му треба шеќер и плус богато е со растителни влакна што е добро за забрзување на метаболизмот.
    За забрзување на метаболизмот може и во протеински ленино семе (мелено) во чаша јогурт една кафена лажичка или во овошен врз овошна салата и повеќе вода.Може и појако турско кафе или зелен чај.Исто така потребно е и вежбање и редовни оброци , значи не скокајте оброци, тоа ќе ви наштети само, наместо да троши телото ќе складира .
    А во врска со конзервираното овошје повеќе е штетно него ли корисно па подобро сушено овошје( во мали количини него ли тоа )

На Ammy.Lee, S.o.F.i и hello-kitty.90 им се допаѓа ова.
  8. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    367
    -10kg za skoro 2 meseci juhi juhi jeeej :)

На Na Lola majka i, Ammy.Lee, S.o.F.i и 4 други им се допаѓа ова.
  9. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Дали може да се јаде компот во овошен ден ?

10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.285
    Допаѓања:
    91.982
    Обично компотите се со шеќер но ако имаш таков без шеќер може :)

11. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Здраво феминки :) Еве и јас да ги споделам одличните резултати. Ја започнав диетата на 25ти февруари и се мерев прв пат ова утро -5кг. Презадоволна сум со оглед на тоа што на ЈХ ден си апнувам благо и повеќе од дозволеното ,( последниот ЈХ ден јадев чоколадна фантазија,чиз кејк и крофна од О ла ла ) но онака строго се придржувам кон напишаното. И да напоменам дека на почетокот секој ден го вртев орбитрекот дома а сега 4 пати неделно и плус вежби . Со среќа на сите!! Супер мотивација сте . П.С: Имав 73.5 кг сега 68.4 а висока сум 168.

На Avokado и mimi rimi им се допаѓа ова.
  12. Katerina94

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Мислам дека не, содржи премногу шеќер

13. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Она што го согледувам кај многумина од вас барате моментални, краткорочни резултати и потоа се опуштате и се прашувате зошто нема резултат. Не ја согледувате реално ситуацијата и се убедувате самите себе си дека не грешите многу и не внесувате многу количински.

Многу е важно да си поставете реални ставови, што навистина сакате и на тоа да целите.
    Да ја пронајдете потребната мотивација и да ја негувате истата со појак интензитет со секој изминат ден.

Целта секогаш треба да биде да се задржат постојано резултатите кои се постигнати, значи постојани промени во начинот на живот. И после достигнување на телесната тежина е возможна доколку промените во навиките на живот се постојани.

По завршувањето на диетата, се препорачува здрава, избалансирана исхрана и физичка активност, а не враќање на старите нездрави навики, што може да доведат до уште поголемо покачување на килограмите.

На barbiegirl.24, LiliMari, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Katerina94

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Еден ѓеврек има околу 250 калории. Не е голема грешка,сепак е ден за внесување на јаглехидрати ,но добро е и по малку благо да јадеш бидејќи се што е напишано да се јаде ,си има своја улога во организамот. Поздрав

На Avokado му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    367
    Kako ste duetalki? Sto apnavte denes. Jas prigotviv shagetkI I za Vecera ke si apnam cokolatce I bajaderce :) Ve baknuva vasheto Avokado :*

16. peregrina

peregrina Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    34
    од 16ти фебрури ја држам диетата но дека полагање оваа недела ја прекинувам не јадам леб и благо само виталија производи п потоа ке продолзам инаку за 1 месец -4,-5 кг, уште 7 и задоволна ке сум.

17. Katerina94

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    i jas denes JH den(omilen).. Sabajle jabolko, rucek gevrek i vecera 100grama cokolado :) pozz

На Avokado му/ѝ се допаѓа ова.
  18. rokiroksana

rokiroksana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    98
    не е многу 100 гр.чоколадо ,кој ден ти е и имаш резултати?

19. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    367
    Mesto torta ili drugo blago jade cokolada :) taka da ne I e mnogu. Inaku jas Jadam isklucivo crno cokolado )

На Katerina94 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Katerina94

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Utre mi e 20ti den, kako sto kazav i pogore postojano jadam blago poveke od dozvolenoto zatoa sto go obozavam, no najkasno go jadam do 6 casot a potoa vrtam orbitrek i pijam voda... rezultati 5 kg .