УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. rokiroksana

rokiroksana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    98
    Блазеси ти супер, и ја го обожавам.... Супер резултат имаш

2. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Jadi si ,samo posle toa imaj nekoja fizicka aktivnost i ne bi trebalo da imas problem. Sepak toj den e za blago :))) Pozdrav

На Avokado му/ѝ се допаѓа ова.
  3. rokiroksana

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    98
    Кога сме кај орбитрекот мојов служи како закачалка. Колку мин вежбаш
    Те нападнав јас со прашања

На ennaz и Avokado им се допаѓа ова.
  4. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Hahaha, kako da se citam sebesi. I mojot bese zakacalka pred da ja pocnam dietava. Epa nasabajle okolu 15 min i navecer uste tolku. Ako nemam vreme nasabajle , samo navecer vrtam. Vo pocetokot vrtev pola cas naednas, no vaka mi e podobro sega. Nekogas se slucuva i da preskoknam po nekoj den :D

На Avokado и rokiroksana им се допаѓа ова.
  5. rokiroksana

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    98
    Фала ти баш ме мотивира ;)

На Avokado и Katerina94 им се допаѓа ова.
  6. Avokado

Avokado Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    367
    I mene. Dobra ti è idejava za sabajle 15 min i navecer 15 :) ke ja prinenuvan

На Katerina94 и rokiroksana им се допаѓа ова.
  7. peregrina

peregrina Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    34
    После еден месец у овошен ден ја прекршив јадев чоколадо на дорина диетално и витанови 2-3 затоа што е колквиумска... ајде уште малце и продолжуваме.. многу ми е криво али тоа е инаку диетава е супер не чуствувам глад иако во 3тиот ден јадам само бејк ролс и не вечерам и благо не

8. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Малку ви е 15 со 15 минути орбитрек. Засилете по пола саат, кога ќе добиете кондиција.
    Јас можам саат да вртам на орбитерк без престан и кога вртев по саат имав поголем резултат него кога ги сецкав. Не се форсирајте од почеток, но со време засилувајте. Не шкоди, само има полза.
    Денес ден 10 скробен. Ориз со моркови и малку пченка со салата. За вечера пуканки, ама ми изгореа пола и поише и напраив уште малку ориз со моркови само без салата. Ептен убаво се осеќам денес, не вежбав зашто ми е пауза ама едно добри саат време пешачење во парк. Да се стопли повеќе ќе идам на Водно другата недела.

Не знам како не ви се вежба или ве мрзи, јас сум зависник од вежбање. Додека добијам кондиција ми е тешко, ама кога ќе се привикнам со сласт вежбам и дури ми фали. Нема резултати без вежбање, мислам нема убаво тело без вежбање.

На rokiroksana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ennaz

ennaz Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    414
    Ах и мојот скоро една година е изгубен под алишта. Сега почнав да го вртам по 15 мин. навечер ако бебушко не ме заспие мене место јас него ;).

Како не ни се вежба. Мене многу ми се вежба. Ама со бебушко, па ручек, па садови, па алишта, па на работа, па работа од дома, па да се испазари. Минимум уште 2 часа ми фали да има денот. На времето и јас по 1 саат вртев ама сега крадам 15 мин.

Инаку јас денес 5-ти ден. Вчера овошниот едвај го издржав. Цел ден ми се јадеше. И на ручек бевме кај моите, мама од пиле млеко имаше принесено. :x
    Ама издржав (пола палачинка ако никој не видел, може и не сум ја изела).
    Најбитното денес се мерев и -2.5 кг. Леле луѓе полетав од среќа. :dance::music:(poolparty)(hollest):*::party:
    Цела година не ми мрднала вагата, си помислив се заглавила :D

Последна измена: 16 март 2015
    На Katerina94, Na Lola majka i, Avokado и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. rokiroksana

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    98
    и јас си имам доста вишок за симнување по пораѓајот ама некако слабо на темава ич не ми оди! моево е малечко 6 месеци и уште се доиме, ама кај и да е време е да се стартува

На iloveyou и Avokado им се допаѓа ова.
  11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.284
    Допаѓања:
    91.982
    Уште еден успешен ден позади мене :) Како повеќе минува времето така сум посреќна ,рано е сеуште затоа што навистина сакам промена.

Денеска скробен ден 22/90 појадок банана ,ручек ориз со грашок и беби морковчина + малку компир,вечера каснав малку од ручекот + марула салата.
    Пијам многу вода,претерано,не ја пијам на сила пијам од што мибара организмот и потоа ми е тешко...

За утре си испланиравме со сестра ми што ќе имаме на мени :lol: Ручек макарони со сос од домати а за вечера ќе правиме палачинки... Не сум голем љубител на палачинките но ќе направам заради неа :)
    Ми се ближи водниот ден беше на 29ти ден така ? Планирам да го држам уште сега да си кажам а до тогаш како ќе биде здравје (ме напаѓа пмс период)

Пред да почнам со диетава мерив обем,гради,раце,нозе и мајка ми изгледа ми го фрлила ливчето неможам да го најдам :( се изнервирав ама и реков ајде битно ми е како јас се гледам и чуствувам,огледалото никогаш не лаже :)
    Не сум се мерила уште но чуствувам дека сум минус,а денеска ги добив и првите комплименти дека сум заслабела малку,велат ми се познавало во лицето и половината :$:lol:
    Штом ќе се измерам ќе ги споделам резултатите овде со вас.

Мотивирана сум и сакам да си ја остварам замислената цел,не брзам,гледам да не правам грешки...

На ennaz и Avokado им се допаѓа ова.
  12. iskraFem

iskraFem Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    2.475
    Денес ми беше овошен ден и јадев сушен ананас од тој на Виталиа но подоцна прочитав дека има додаток шеќер. Дали да продолжам да го јадам или да го избегнувам?

13. ennaz

ennaz Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    414
    Немој да го јадеш. Толку многу шеќер има што практично не е ананас со шеќер туку шеќер со вкус на ананас. Од суво овошје шеќер нема само сливи, кајсии, брусница, грозје и смокви. Другите сите се „кандирани“.

На Nausicaa, iskraFem и Na Lola majka i им се допаѓа ова.
  14. emily.sweety17

emily.sweety17 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    5
    Девојки давајте совет бидејќи почнав да губам надеж со диетата, од почеток убаво почнав да губам килограми од 64 стигнав до 60 ја правам точно еден месец. Се случи да ја прекршам само два дена бидејќи патував и сега еве веке скоро две недели не можам никако да симнам подолу од 60 :(

15. ennaz

ennaz Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    414
    Има таков период во секоја диета. „Плато“ се вика. Тапкаш во место некое време. Ама ако не се откажеш после нагло ослабнуваш.

На Katerina94, Na Lola majka i и emily.sweety17 им се допаѓа ова.
  16. emily.sweety17

Се зачлени на:
    22 јануари 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    5
    Фала ти за советот, за откажување не се одкажувам само почнав да се разочарувам и затоа сакав да побарам совет дали е тоа нормално или кај мене несто се случува :D, ама штом било нормално продолжувам сигурно

На Katerina94 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.284
    Допаѓања:
    91.982
    Се случува сите стагнираат ,ти препорачуваам да промениш нешто во исхраната оброците намали ги малку,времето за ручек и вечера промени го,пиј повеќе вода и резултати ќе имаш :)

На emily.sweety17 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Која добра мотивација сте девојки, браво!
    Јас сакам да ја почнам диетата, супер ми изгледа(малку тешка), ама имам неколку прашања.
    Прво тоа со кафето, може ли малку шеќер и млеко да ставам во кафето,бидејќи не можам да го пијам горко.:| Друго што сакам да прашам е каква супа јадете? Од оние купечките или домашна супа? И друго, ако можете да дадете некои идеи за ручек, бидејќи не сум баш љубител на грашок, леќа и такви ми ти работи. :worried: Да ми заврши колоквиумската ја почнувам диетата веднаш, сакам да намалам -10 кг, сега сум 65, барем до 55 да дојдам. :D

19. peregrina

peregrina Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    34
    млеко спага у млечмни производи и може само во прв ден мислам јас 1 месец ја држам сега заради колквиусмака паузирав 5 дена и потоа пак ја проодллжувам . За втор ден зрнеста храна незнам што би можела др да ти препорачам. Инаку ја ја држам без вечера и без благо инаку супа купечка без тестенините.

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. emily.sweety17

Се зачлени на:
    22 јануари 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    5
    Баш и тоа се запрашував да не случајно повеќе јадам количински што нема резултати ќе се вратам на построгиот начин кој го почнав од почетокот :sweat: