Јас наместо шеќер почнав стевиа да ставам, малку ми беше чудно на почеток ама се навикнав. А млеко ставам во попладневното кафе ама ептен малку. Супа купечка ја правам на 3 пати. Си ја попарувам во шоља па ја процедувам по 5 мин. И онака не се јадат тестенините па нема потреба од варење. Па во скробниот ден и компир, ориз, моркови се ставени. Боранија јадеш? Се е до зачинувањето, ако убаво ги зачиниш ќе ти бидат вкусни.
Девојки, ве поддржувам сите во намерата, иако сум против било какви диети, па и од типов кај што на дневно ниво го ограничуваш организмот само на една група храна. Добро познато е дека за да работи ко што треба, секојдневно му се неопходни протеини, јаглехидрати, витамини, минерали и масти! Како и да е, не сум овде да попувам, туку гледам отворена полемика за цедените сокови. Имајте на ум дека секогаш подобра опција е цела овошка отколку сокот од неа. Имено, портокалот, јаболката содржат доста големи количества фруктоза, па многу подобро е да се изедат цели како би се внеле растителни влакна кои се неопходни за дигестија во организмот. Во врска со компотите, практикувајте да го земате само овошјето од нив.
Јас супата си ја правам само со коцка за супа и немам потреба да вадам тестенини. А и така за еден ја правам супата па си земам од тие најмалите коцки и ја ставам пола.
Kafe so mleko preporaclivo e samo na proteinski den, a namesto seker mozes da stavas natren. Jas sakam mnogu kapucino so slag i seker pa go pijam samo na JH den zaedno so nesto blacko za vecera. Sto se odnesuva do supata ne sum ja jadela niednas ama mozes da si kupuvas kocki za supa (bidejki treba bez testenjni). Za skrobniot den mozes vareni kompiri so salata, pecen oriz ili peceni kompiri. I jas ne sakam lekja,boranija i slicno, do sega na toj den sum jadela samo kompiri i oriz.
луѓе јас диетава ја прекинав, а прекинав и со фитнес, а без калориски дефицит не се може ....ја почнувам после колоквиумска пак поздрав
Ух, линк од книгата барем да ми даде некој... ќе си пукнам што не си ја симнав веднаш. На пример ти? Не можам да се сетам ни која беше администраторката за да ја побарам..
Немојте Natren ве молам. Вештачките засладувачи се многу штетни. Пробајте нешто природно. Stewia или Xylotol. Јас 6 години бев на Natren и какви мигрени имав не се опишува. Кога прочитав што отров се сахарините одма го фрлив. Наредните две недели како наркоман сум била, континуирана главоболка, мачнини, зноење, рацете ми се тресеа дури. Сега ништо со сахарин не купувам, ни гуми за џвакање. Инаку јас денес овошен ден. И уште од сабајле ми се јаде. Не се давам!
18-ти ден денеска,значи за 17 дена -3 килограми. Имам направено некои мали прекршоци ама се на се задоволна сум
aj да си се исповедам јас значи стигнав до 43 ден и - 10 кг и после тоа последниве 3 дена јадам како да не сум видела е сеа од утре се враќам пак на диетава ама ме плаши дали ќе има сега ефекти...после 3 дена пауза... мн ми е криво ни сама не знам зошто се изглупирав ама тоа е веќе се сториима некојаискуство како моето да прекинала неколку дена и пак да се врати на диетата? и какви се вашите искуства? што мислите вие ќе продолжат ли да паѓаат пак килограмиве или потешко ќе ми оди сега? поздравче до сите вас и само напред нема откажување
Јас се откажавпосле две ипол недели бидејки дојам еве и не е некоја тешка диетата ( повеке е режим него диета) ама си осеќав глад НОН СТОП. Па си се тешам кога ке престанам да ја дојам ке си ја почнам пак,на крај побитно е да ми цица бебчо одколку да бидам како што бев. некој со слично искуство?
исто е и кај мене и во иста каша сме, откако се породив само на диети мислам и мн сакам да си се вратам во форма ама хормониве очигледно не делуваат на сите исто-само на јадење мислам и имам дупка во желудникот имам голем апетит бодејќи бебето сака да си цица-ни останува да се наоружаме со трпение се додека ги доиме нема слабеење-барем случај е со мене
Е баш ми е мило што конечно некој како мене има овде..е сега јас буричкајќи по форумот наидов на една диета "диетата на ирена" хм...изгледа е нешто слично фактички не мешаш храна амаааа дозволено е да јадеш што ти душасака за доручек кифли лебче, што кај нас доилките лебот е доста битен...па планирам да пробам да се придржувам на овој режим ама гладна не се оставам.... Поздравче
Девојки, јас денес почнувам со диетата, па да видиме дали ќе успеам да не ја прекршам. За доручек изедов 2 јаболки. Да ве прашам, смеам турско кафе секој ден? Морам да пијам да ме држи будна за учење. И дали може за ручек од онаа пилешката супа во црвена коцка?
Викторија, мислам дека ние заедно почнавме, ако не се лажам, на 23ти во Понеделник ни се паѓа воден ден. Инаку јас вчера се мерев и имам симнато -5 кг иако во последниве 15 дена во ЈХ денови, за вечера јадев многу благо )) Прво изгубив надеж кога го пишав претходниот коментар, дека само 3 кг имав ослабнато за 18тина дена. Се враќам во живот затоа што сум повторно силно мотивирана и продолжувам построго да се придржувам на диетава па да видиме колку ќе симнам во наредниот месец
@Sanimk1 точно срцка во понеделник ни е воден ,ќе го издржиме ли ? Јас треба да добијам деновиве и се плашам како ќе поминам воден ден ама ќе гледам да не паднам во искушение и да не направам грешка Мотивирана сум да ! Претходната година истиот период ја држев ун 90 дена и не држев ниту еден воден ден ниту пак турбо ун и пак имав резултати. Здравје овој пат во план сум да ги поминам 3те водни денови и на 46ти да почнам со турбо ун Не сум се мерела до сега ,заборавив на вагата искрено,штом ќе ми заврши пмс период ќе се мерам па тогаш ќе напишам резултати,сеа се плашам да се мерам да не се демотивирам Во јх ден и јас понекогаш јадам повеќе од што треба Како што имам веќе кажано се чуствувам намалена посебно во половината и градите Се навикнав и не се чуствувам како да сум на диета,искрено многу ми е полесно затоа што пред време знам што треба да јадам другиот ден и тоа ми е олеснување
Турско кафе смееш, само без шеќер А за ручек избери од диетата месо или јајца. Јас правам супа-коцка многу мало парченце за една чаша (1/8 од мала коцка за супа). Среќно!