1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.454
    Денес 9ден, протеински.:D
    Супер го издржав, може малку повеќе количински, ама изгладнета бев од вчерашниот ден. За ручек 1 туна, марула, 1 кришка интегрален леб и малку коцка супа. За вечера пак цела туна со помалку салата, многу бев гладна. Си се напив и нес конечно после 10дена и срцето на место ми е сега, супер се осеќам. Можеби вечер уште еден ќе испијам додека учам, да ме освежи.
    Другарките вчера сите ме пофалиа дека сум ослабела и јас се приметувам, стомакот ми е многу намален.
    Да ве прашам, за нареден протеински ден смеам крем сир мало пакување со 2 варени јајца? Ми се јадат млечни производи.
    И за утрешниот ден, скробен некако имам најмалку идеи. Немам поим што би јадела.:?:

2. Sanimk1

Sanimk1 Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    97
    Во протеински ден можеш сирење и варени јајца. Вообичаено, јадам 2-3 парчина обезмастено кравјо сирење со 2 варени јајца+салата,парче леб.За вечера едно варено јајце и парче сирење.

На barbiegirl.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. cukarkoval

cukarkoval Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Jas od 1vi ppcnuvam imam plan do 29 da oslabnam bid. Togas mi e rodenden pa na koj mu se pagja na 1vi proteinski bi sakala da se druzime, makar i so tie sto ne sme ista den, iman potreba od motivacija ☺☺☺

На Pinklips му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Pomina 1 mesec i namaliv skoro 8 kg (i so fizicka aktvnost), vcera bev na veridba i se pocastiv ubavo na ovosen den :| torta,apki,kiflicki od se apnav :worried:;(
    Denes prodolzuvam so proteinski . Jabolko, pa malku sirenje so jajce.

5. emily.sweety17

emily.sweety17 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки, вчера малку си ја подпрекинав диетата :| бидејќи бев на пат и не стигнав да јадам тоа што требаше наместо јаглехудати за ручек јас јадев пилешки стек :(. Мислите дека би можело да ми следува период на стагнација заради тоа поточно дали некој ја има такво искуство оти веќе ја правам прилично 2 месеци и не сакам да се разочарам сега :(

6. barbiegirl.24

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.454
    Денес 11 ден јаглехидратен. За доручек 2 мандарини и пешачев цело сабајле. За ручек си варам шпагети ќе ги јадам со домашен кечап и вегета. За вечера еклери ќе прави мајка ми, таман ќе си изедам 1 или 2. Утре ќе се мерам, па ќе ве известам за резултатите.

На Sanimk1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.283
    Допаѓања:
    91.969
    Денеска овошен ден и направив грешка ... каснав нешто што не треба ми иде да одам и се да исповратам ах... тоа е ме фати момент на слабост :x До вечер не каснувам ништо а од утре продолжувам да терам напред без ни една грешка, еве ветувам !!!

На Sanimk1 и barbiegirl.24 им се допаѓа ова.
  8. Sanimk1

Sanimk1 Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    97
    @Viktorijaaa5 пази што ветуваш, овде исто како да си ветила во Црква :D Верувај мене ме држи тоа што си кажав овде уште на почетокот дека ќе издржам, па затоа секој ден го посетувам сајтов и читам како другите напредуваат со диетава.
    Девојки, вие ми сте најголемата мотивација!

На keramidnica и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  9. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    919
    Девојчиња, јас го завршив првиот месец, од вчера почнав нов циклус протеински ден, денес ориз и така :) Очекував повеќе резултати на килажа, имам само минус 4 килограми, иако во обем имам разлика, мешето ми изгледа понормално, спољерчињата ги нема обесени. Белким деновиве ќе се сменат работите на поарно, барем уште 4-5 да симнам. Како се држите вие?

10. VIKIDMOM

VIKIDMOM Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    јас се придржувам кон диетава два месеци што значи истерав два циклуса од 7*4 дена и два водни.
    резултатот ми е -8 со тоа што првиот месец имав -5 а вториов -3.
    во обем во првиот месец помалку намалив, а во вториот цел конфекциски број.
    засега сум задоволна и не се чувствувам гладно или истоштено воопшто.
    вториот месец воведов секое утро по една чаша млака вода со пола лимон и лажица мед и нависитина имам чувство дека организмот ми е прочистен( може повеќе е автосугестија но како и да дава стимул плус :) .
    проблем со кој се соочувам во текот на диетава е јагленохидратниот ден затоа што освен тестенини не знам што друго би јадела, а некако не сум навикната толку често да јадам тестенини.
    ако некој нашол интересна замена нека сподели би ми било од корист, пошто претходниов јх ден се зезнав јадев салата со парче леб вечерта јадев ред чокаладо за готвење и еден ред млечна дорина и жива гладна останав, утредента овошен ден па ми следеше воден ден и дури стигна денот со месо мислам дека ќе колабирав за храна. :(

На emily.sweety17 и Pinklips им се допаѓа ова.
  11. eminik

eminik Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    68
    Луѓе да ви кажам дека прекинав со диетава и почнав да јадам само протеини и зелена салата:) последниве 3 дена јадев кисело млеко. пилешко и јајца и ослабев 1 кило...ќе гурам вака до велигден :D:D:D:D

12. barbiegirl.24

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.454
    Денес не успеав да се измерам кај другарка ми, во петок здравје.
    Денешниот овошен ден ми помина ептен добро, ич не осеќам глад, можеби веќе се навикнав. Пешачам многу во последно време, пијам многу вода и си легнувам порано за да не ми се јаде. Нозете ми се ослабени, сакам да успеам да ја издржам до крајов на месецов и се надевам ќе ми успее.

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sanimk1

Sanimk1 Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    97
    Јас денес се мерев и само 6 кг за 38 дена.
    Инаку пред 2 дена кога ми беше ЈХ ден, вечерта се напив алкалакс и замислете не ме протера. Сеуште не сум се олеснила. Па што организам ќе беше ова...јас не знам.
    Како што ми оди бавно губењето на килограмите ќе си ја терам едно 180 дена. Било штетно, не било не ме интересира. Се навикнав и се чуствувам многу полесно.

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. cukarkoval

cukarkoval Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Први ден успешно поминаат... како што бев навикната на многу храна, вчера многу малку јадев а глад не осетив.
    д: си купив банана
    р:само шопска бид. Јајцата не ми се направија:sweat:
    в: исто шопска ама многу помалку.
    денес на мени имам за појадок јаболко
    ручек боранија со марула салата
    вечерата половина од ручекот.
    со среќа на сите:hug:

На VIKIDMOM му/ѝ се допаѓа ова.
  15. cukarkoval

cukarkoval Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    За вечера може ли исто шо и ручекот ама со месо?

16. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.283
    Допаѓања:
    91.969
    Не во скробен ден месо не смее :) Ако немаш од ручекот свари си компири за вечера со салата.

17. barbiegirl.24

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.454
    Денес 13 ден, протеински.
    Рано ручав поради тоа што имав обврски ( 1кришка интегрален леб, 2 варени јајца, марула, коцка супа и фета сирење), па вечерав во 18часот ( марула, 1 варено јајце и малку фета сирење). Осеќам глад, што смеам да грицкам?
    Утре сабајле се мерам конечно, едвај чекам.:?:

На Katerina94 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Обиди се да не грицкаш ништо , напиј се чај. Ако ептен не можеш,најдобро е да јадеш краставица ,дека е 90% вода :D

На barbiegirl.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. barbiegirl.24

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.454
    Си земав нес.:D Мора да се издржи.

На Katerina94 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    919
    Направи си панцероти полнети со фил :))

Јас месам тесто со 500 гр. брашно, филџанче зејтин, околу 200 мл вода млака, во третина од водата раствори квасец и малку, лажичка сол ќе ставиш во смесата. ( оваа количина е за две лица) ќе си преполовиш едно топче за тебе). Од тоа топче тесто, правам две панцеротки.
    Филот е со кечап, маслинка, кисели краставички, пиперки, зачини, наполни си со повеќе фил за да ти е посочно.

После во една чашка земи малку брашно, вода и сол да дојде некоја густа, сепак течна смеса, за да ги намачкаш одозгора панцеротите, ( јајца несмееш да користиш нели), сусам и ленено семе, испечи, и ќе бидеш презадоволна, среќно најадена :) )

На VIKIDMOM и Sanimk1 им се допаѓа ова.