Здраво феминки. За прв пат во мојот живот сум на диета и ми оди премногу тешко. Сакам да ослабам 6 килограми, но и 3 кг да ослабам ќе бидам среќна. Едноставно правам некои прекршоци... На пример навечер каснувам семки, или пак кога имав овошен ден изедов и 1 пакетче смоки, а некогаш знаам да каснам и салата од краставички, пуканки со сол. Сите овие грешки ги правам навечер кај 12ч. Исто така некогаш знам да вечерам и кај 21 или 21:30. Што мислите ќе има некаков ефект ако продолжам со вакво темпо на прекршување? И уште нешто заборавив да пишам, не можам да се откажам од 3во1, особено кога ќе ме фати криза за благо ми помага да ја убијам гладта. Поздрав и ви посакувам среќа на сите кои ја држите диетава.
Јас не знам кога последен пат се имам мерено и иако не знам колку кг имам си осеќам самата дека се имам здебелено. Немам некоја посебна бројка колку сакам да симнам затоа што искрено и никогаш не ми биле важни килограмите, туку тоа како изгледам. Си ја почнав вчера диетава, и за мене лично е нормално во старт да си прават мали грешки. Бев навикната на еден начин на исхрана и нормално е додека да се прилагодам на овој дека ќе ми биде потешко. Вчера за појадок имав една јаболка со цимет. Ручек - шопска салата со малку сирење, и две варени јајца кои не можев да ги јадам само така па ги измешав со марула, едно парче црн леб, две тенки парчиња шунка и чаша јогурт. Вечерата ми беше исто салата шопска, и едно варено јајце со марула. За денес појадокот ми беше две јаболки. Сега ќе ручам салата марула и ориз ќе пробам без леб и потоа можеби ќе земм малку варена пченка. И вечерата си ја планирам иста да ми биде. Бидејќи ми е полесно да се раководам во темава че пробам да сум колку толку актина и да си водам дневник тука, ама свесна сум за грешките. Ја почнувам дитава најмногу затоа што после неа, онаа количина на храна која до вчера ми била нормална, после диетава ќе ми биде премногу. И баш ова е тоа што ми се свиѓа кај УН. Не е како кај другите едвај да чекаш да ја завршиш за да можеш да јадеш нормално, туку со оваа си го навикнуваш организмот да му биде доволна и помала количина на храна. Паралелно со ова и вежбам според две програми, па така имам вежби три пати неделно и некаде три до четири пати трчам во неделата.
15/90 Сеуште стојам на бројката од -2 кг. Знам, а и гледам дека диетава многу потешко функционира за оние кои треба да ослабнат неколку кг. Полека ја губам мотивацијата, ама пак од друга страна не сакам да ја откажам.На мои 175 цм висина, 61,5 кг се таман, ама само онака бројчано, на изглед за жал не делува дека е така. Треба вежбање и тоа здраво вежбање, кое јас за жал никако не го практикувам. Се надевам дека падот на мотивација е само моментален и дека наскоро ме очекува пад на кг.
Кај сите е различно, различен организам различно реагира. Но колку што имам читано за оваа диета, нормално е првите две недели, да не се губат мн килограми, односно да стагнираш со килажата. Ама затоа наредните денови нагло ќе изгубиш неколку килограми одеднаш. Затоа не се откажувај.
Девојки, ве молам предлог некој за скробен ден што да јадам. На викенд ќе бидам, нема да можам да готвам.
Оф јас пак тука,не сум сигурно но мислам дека вратив 2 кг,иако другите не мислат така јас така се осекам По тој повод почнав со ун повторно,денес ми е 40 овошен Планирам да симнам уште 3-4 да бидам околу 59-60 Утре ќе се мерам претпоставувам дека имам 63 Ај со среќа
16/90 Овошниов ден ми минува без криза, досега изедов 2 јаболка и испив лимонада од еден лимон и малку вода, таман се скиселив. До вечер очекувам да изедам уште 1 јаболко и толку, и да сакам неможам повеќе да јадам. Се измерив сабајлево , сум намалила, -3 , имам точно 60,6 кг. Утре таман се погоди да јадам месо. Планирам сигурно да ја држам до наредната недела, за повеќе ќе се поразмислам. Имајте убав диетален ден Неверојатно колку поубаво се чувствувам кога сум на диета, полна со самодоверба и сексипил, чудна работа.
Да ве поздравам сите што слабеете и јас сум со вас веќе 4-ти ден овошен и многу ми е тешко ама стискам заби ке видиме резултати
68/90 Вчера се мерев и скоро 9кг помалку. Бавно ми оди бидејќи не ја држам како што треба. Не правам некои големи прекршувања од типот на јадење благо или грицки (освен 3во1дека со шеќер) во другите денови освен во јх, но ете некогаш за ручек кога сум прегладнета си каснувам некој залак леб повеќе отколку дозволеното. Затоа па внимавам за вечера да јадам помалку. Преубаво се чувствувам и се надевам дека до крајот ќе симнам уште некое килце.
Стискај заби и не попуштај. Штом го издржиш почетокот, понатаму е многу полесно бидејќи се навикнуваш и не чувствуваш глад. Среќно!
Zenski denes mi e proteinski den, bevme so drustvo pravevme skara megutoa imase samo svinsko meso i kebapcinja i jas izedov 5 kebapcinja so salata ... Dali napraviv golema greska? p.s pisuvam od telefon zatoa mi e latinica
Па и јас некогаш јадам пола плескавица или кебапчиња. И тоа е месо, а и печено е. Во диетата е дозволено печено или варено месо, не пржено.
59/90 Прв пат пишувам, но сакав да ве мотивирам. Се мерев сабајле -6 кг. Не се придржувам како што треба, но вежбам и сум задоволна. Со среќа
ja drzev dietata pred 3-4 meseci, lesno dobiv motivacija pa nekako ja podizgubiv.. inaku dobro mi deluvashe za 4 ciklusi po 4 dena namaliv 3 kila posle pocnav da namaluvam na hrana i uspeav da namalam uste nekoe ama e malku posle poroduvanje ostanaa site kilogrami a bea mnooogu skoro +25 ili poveke eve posle citanje i razgleduvanje na poveke dieti pak se vrakam na un se motivirav mislam dovolno (pak) za da ja zapocnam od utre nanovo proteinskiot den mi e omilen pa super mi e pocetokot
Прашање! За намалување, имам отприлика 4 кг. Да ја држам диетава, или нешто друго да барам? Некако многу лесна ми изгледа, а сум држела многу ригорозни диети, успешно, без никаков проблем. Гладот најмал проблем ми е. Предлог?
6-ти ден скробен...варен компир со салата...Првите 4 дена ми беа многу тешки ама овие два дена веќе се наикнав и топ ми е ... а и дечко ми ми кажа дека сум ослабена малку кај стомакот и задникот и добив дополнителен мотив
Не си ја мачи душата со Ун иако ти изгледа лесна сепак ти многу малку имаш за намалување... Ти препорачувам да јадеш овошје наутро,ручекот да ти биде нешто лесно со многу салата и вечера пак салата или некој природен сок,со малку пешачење за месец време сигурно вишокот од 4 кг ќе го нема
Ден 21/90 Јас се мерам на временски период од 10 дена. Од првите десет дена одма имав резултати, и намалив 3 кила. Денес се мерам ниту грам дополнително ослабена. Чудна работа, гледам дека сум целата намалена во обемот, а вагата не покажува резултати. Изгледа сега е период на стагнирање. Како и да е, не губам надеж. Продолжувам натаму до крај. Малце сум исцрпена од диетата и од секојдневните обврски, ама мора да се истраи. Кажете девојки, дсли имал некој друг вакво искуство со диетата. Поздрав за сите кои сакаат да се подобрат. Имајте убав ден.