Искрено страв ми е да застанам на вага покрај сите прекршоци што ги правев изминатите две недели. Ама ќе морам на крајот од месецов, барем 3 да имам симнато сречна ќе бидам. Денес за доручек јагоди, за ручек варен ориз со кромид, зачини и сенф, салата, интегрален леб и супа. За вечера салата со ориз.
нa 23 сум нa мaтурa кaј брaт ми a ми се пaѓa oвoшен ден и ќе гo прекршaм сигурнo пa дaли мoже дa гo нaпрaвaм прoтеински и пoсле скрoбен и тaкa дa си терaм дo нaредниoт oвoшен т.е. тoј циклус дa биде oд три денa не 4?
Здраво. Пред некој ден се навлеков на разговориве Читам дел по дел секој ден и конечно истомисленичка Сакав да те прашам доколку знаеш дали е во ред да се почне оваа диета, затоа што и јас имам бебуш кој има 4 месеци и само го дојам. Баран на интернет, но никаде нема објаснување дали би му штетела?!
Девојки 18-ти ден и супер се осеќам..влагам во старите пантолони Иначе да ви кажам за да не ми здосади диетава постојано си експериментирам и си правам храна по мои рецепти па би сакала еден да споделам со вас зошто ми излезе многу вкусно Се однесува за третиот ден од циклусот односно јаглехидрати. ЗнаЧи мешавина од зеленчук она што се продава зеленчук гоелми парчиња замрзнат во кеса(морков,брокула,карфиол) се варат заедно со макаронЧиња.Откако Ќе се сварат ги ставам во цедалка да се исцедат а во меѓувреме правам сос од кромид доматно пире вегета оригано бибер и малку кари..го пропржувам и ги мешам макароните и зеленчукот со сосот...многу е вкусно прсти да излижеш Пробајте го нема да зажалите Воедно и подршка до сите што ја почнуваат диетева...бидете храбри и издржете ги првите 5-6 дена понатака не е воопшто тешко и секако има резулатати
Ѓеврек со маслинка и кечап Пита со спанаќ,кромид,праз... Лиснато 3-4 парченца Варена палента со зачини
11 ти ден ден. Утре овошен Не сум прекршувала до сеа ама утре... Ќе јадам цел ден овошје ама вечерта сум на свадба и тешко дека ќе одолеам да не каснам нешто. За алкохолот не жалам, можам и со вода да поминам.
4/90 Волшебна е диетава!!! Ме интересира феминки, воопшто ли не смееме алкохол, баш ич?? Оти понекогаш со маж ми (обично викенд) пред ручек со салата пивнуваме по една ракија, а утре ми е протеински ден и не може ли 1 (значи само едно ракивче пред ручек. Ве молам одговорете ми, ако знаете. Ако не бива, нема - ветувам!!! Оваква ефикасност за 4 дена не сум почувствувала со никаква диета до сега, ниту било кој режим на исхрана. Ем не сум гладна, ем за само 4 дена се чувствувам многу полесно и поенегргично ( на стомакот си забележувам доста видливи резултати) Love ya all!!!
Денес јаглехидратен ден. Доручек 5јагоди, ручек пица со зеленчук и вечера 3коцки чоколадо за готвење и 3 реда милка.
ме фaќa кризa зa јaдење.. oвoшен ден.. мoрaм дa стaвaм нештo вo устa пa мoже ли сoнчoглед или кикиритки?