УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. blondinka0530

blondinka0530 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    37
    11 ден денес јаглехидратен па денес многу се мислев дали денес да ми биде овошен ден заради тоа што вчера бев на прослава и каснав по малку од се и протеини(две поховани зденки,едно малко кашкавалче поховано и 2 печурки поховани и пола пирошка) и салата и 1/3 од парчето торта и пола чаша вино да наздравам потоа си пиев само газирана вода но сепак се одлучив денес да биде јх зошто два овошни многу ќе ми дојдат. Денес јх за доручек банана , за ручек надробен леб запржен со вода и малку брашно мало тањирче и за вечера планирам чоколадца со житарци од тие на виталија.

Miss.N БРАВО ДЕВОЈКО !:clap:

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  2. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.695
    Допаѓања:
    8.646
    6ти -Скробен
    за појадок имав две три јагоди и две три цреши знам измешав ама немав ништо друго дома од овошје, освен банана.
    За ручек салата од домат и краставичка и потпечени компири со зачини, а леб не планирам да јадам.
    Вечера повторнио истото.

Е сеа погрешив, се напив мала шоља капучино со млеко, веднаш после доручекот. Се напив кафе и толку многу ме болеше желудникот па земав капучино. Ми помина ама направив утка.
    Од она што претходно ја држев дитева, научив едно нешто, ако утнеш продолжи понатаму не почнувај од почеток. Така да сепак и не е толку страшно, мене секогаш на почеток ми е потешко да се привикнам.
    На почеток ги правам грешките затоа што ми е малку тешко да се навикнам веднаш да изфрлам некои комбинации, пример салата од одмат и краствачика не можам да ја смислам без сирење, ама освен протеински ден во другите не смеам сирење.

Сите сте по благо, а изгледа само јас сум по млекото :D
    Навикната сум барем еднаш дневно да си направам нес со млеко или пак капучино, тоа ми е замена за оброк, најчесто доцна навечер кога не сакам толку касно да вечерам.
    Дечко ми нон стоп ме зеза за ова кога ќе се скараме, ај ај напиј се млекце и легни си :rofl:

3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.692
    Допаѓања:
    182.146
    5 ден протеински с емерев сабајлево вагата вика-2 мене ич не ми е верно
    а шопска пробај со оригано наместо сирење

На blondinka0530 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tanjamkd

tanjamkd Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    zdravo feminki podolgo vreme imam problem so kilazata visok 15 kg a imam i problemi so zdravjeto i moram da se oslobodam od kilogramite po sekoja cena od zdravstveni pricini a iskreno mi smetaat ama tesko mi odi nemam svoe jas pa mi treba pomos ke probam od utre da vidam do kade ke stasam

На Miss.N и blondinka0530 им се допаѓа ова.
  5. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Фала женска, ама знам и да згрешам.. треба малце да се стегнам посебно во ваквите денови кога од се сакам да си каснам :))
    како ти оди тебе?

6. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    22/90
    Д: Две јаболка + некоја соленка :)
    Р: Ориз со печурки и зллатна мешавина + салата + едно парче леб
    В: Половина од ручекот + салата

7. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Вака изгледа мојот денешен ручек :)

11225548_10205739898089501_60466229_n.jpg

На blondinka0530, tanjamkd и Риханна990 им се допаѓа ова.
  8. Риханна990

Риханна990 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    56
    miss.n а оризот претпоставувам си го праеше нормално- запржен со зејтин па запечен? Мене тоа најголем проблем ми е во скробниот ден што не знам дали може ете нормално зготвено, не ми е ич вкусно само сварено и со зачини...
    Мене ми е 8ми ден- овошен , сабајлево цреши јадев на два пати, а за после имам портокали, киви, може ќе си докупам уште нешто..ама уште сега ми крчкаат цревцата како ќе се издржиии :worried:

9. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Касни си бадеми, ореви, лешници или индиски оревчиња или можеш суво овошје ако јадеш..
    А ручекот го правам така што турам многу малку маслиново масло колку да ги запржам печурките после го ставам оризот и само така се пропржува турам вода да изврија и тоа е тоа и + зачини..

На Риханна990 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Риханна990

Риханна990 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    56
    Овошен ден :inlove:

На Miss.N, blondinka0530 и tanjamkd им се допаѓа ова.
  11. hrizantema125

hrizantema125 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки денес е 10 ден како ја држам оваа диета, ја држам правилно со исклучок во неделата имав ден со доста физичка активност а тој ден ми беше овошен ден но поради физичките активности изедов едно парче црн леб и малку домат но јадев и овошје што мислите дали не сум требала да го изедам тоа парче леб:(? Инаку сеуште не сум проверила дали сум намалила некој килограм, но се чуствувам подобро. Дали вие имате промени во килограмите? :)

12. blondinka0530

Се зачлени на:
    20 мај 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    37
    @Miss.N Како ми оди , па не знам и јас баш. Правам прекршоци што правам. Разни прослави ми се собраа но за разлика од порано многу се ограничувам и не ми доаѓа тешко и ми се намали апетитот,а да сум ослабена искрено не верувам повеќе од 1кг. Уште навечер кризи ме фаќаат но не каснувам ништо но преку денот немам понекогаш 3-4 часа простор меѓу ручек и вечера и тоа ми е грешка, исто и бананите за доручек што и јадев и тоа допринесува за бавно слабеење а и лебот не ми помага што го јадев.Овој месец таков ми е полн со обврски, не спијам многу и не вежбам и тоа допридонесува да не слабеам. А и што прочитав мислења на почетокот кај некои дури после 20 ден имало резултати може и кај мене ќе е тоа случај, искрено се надевам.
    Инаку денес трет овошен значи 12 ден.2 банани, две шаки цреши, една рака кикиритки досега и ми завршија црешите, банани нема да јадам толку за овој ден е сега ќе продолжам со две јаболки и два портокали тоа ми е целото овошје што го имам дома, ако уште сум гладна ќе продолжам со краставица и домат со малку солца без зејтин.

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    после 17 часот јади само салати немаш потреба од овошје.. затоа што тоа се шекери..
    ако можеш да вежбаш барем по половина час на ден ке имаш ефекти многу побрзо.. :)
    а навечер доколку чуствуваш глад касни си салата.. тоа смееш ..

На blondinka0530 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Риханна990

Риханна990 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    56
    Мене ми е 8ми ден и не знам за килограмите ама се чувствувам полесно. Планирам да се мерам дури после првиот воден ден, мада не ми е битно колку кг ќе изгубам, туку да изгледам како што сум си зацртала:D
    Не се секирај за парчето леб, такви ситни пропусти мислам дека немаат големо значење, секако ако се случуваат ретко :)
    Јас бидејќи моментално живеам сама гледам дома да имам токму толку храна колку што ми е потребно за диетата за тој ден:lol: тоа ми помага.
    Поздрав и со среќа понатаму :)

На hrizantema125 и blondinka0530 им се допаѓа ова.
  15. Риханна990

Риханна990 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    56
    9/90
    д- 2 портокали
    р- 3 копанчиња, салата, парче интегрален леб, шоља супа
    в- пола од ручекот, без леб и супа

16. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Никој не пишува како го издржува водениот ден? :(

17. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    23/90
    Д: Цреши + две бразилски оревчиња
    Р: Макарони со кечап + салата
    В: Парче торта и ред црно чоколадо за готвење

Иначе да се пофалам пред 10 дена мерев струк, гради и колк, денес се мерев и сум -5см во струк што е одличноо :)

На blondinka0530 и Риханна990 им се допаѓа ова.
  18. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Ручече :)
    11297745_10205745983321628_354547509_n.jpg

На Риханна990 и blondinka0530 им се допаѓа ова.
  19. blondinka0530

Се зачлени на:
    20 мај 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    37
    13 ден time for протеини :) Кога станав бев многу гладна од вчера од витаминскиот ден. @Miss.N те послушав да знаеш прекинав со овошјето и изедов салата за вечера. Кога станав испив една чаша млака вода па дури после една голема јаболка изедов, за ручек јадев стек со печурки во кари сос и едно препечено лепче (превкусно беше) и за вечера планирам или шопска салата со малку сирење или јогурт 1-2 чаши, најверојатно јогуртот ќе е затоа што метаболизмот малку ми е забавен.Поздрав до сите нови диеталки многу ми е мило што во темава не има повеќе.
    Инаку јас имам прашање во врска со печурките во поранешни мислења прочитав дека се дозволени секој ден освен овошен е сега јас вчера си ставив малку во салатата,што ќе ми кажете ?
    И и и најдов нешто интересно кога читав стари постови од член потпишан како нутриционист некои трикови за побрзо слабеење.

-Секое утро пијте пола литар вода(ќе го досвари јадењето од вчера,ќе го забрза метаболизмот и веројатно ќе ве натера да отидете да се "олесните".Ако не сте на диета пожелно е секој ден со лимон наутро таква вода а после тоа може и зелени чајеви,додека така може да правите во овошниот ден не само наутро туку цел ден.

-Секако пијте 3 литри вода дневно јас пијам 4.Не пијте пола час пред јадење и 1 час по јадење.

-Џвакајте пепермин/ментол мастика кога и да ви се пријаде.Го намалува апетиот оти со самото џвакање мислите дека внесувате храна и стомакот се задоволува со тоа што се наполнил воздух(после тоа гасови секако...)

-Користете маслиново масло место растително,зашто дури и маста од животните е подобра одошто растителното.

-Користете јаболков оцет за да ги зачините салатите(помага во согорувањето на маснотиите)

-Немојте да користите многу сол,ги задржува течностите во телото(посебно на стомакот и го крева притисокот)

-Запалете во домот свеќа со мирис на ванила,ќе ве натера миризбата да не правите мрсна храна и јадете од чинии помали чија боја не е карактеристична за никоја храна(пример сина чинија или кафеава)

-Немојте пример на јагелхидратниот ден да јадете торти навечер,земете кекс или виталија чоколадки и мед и засладете се.

-јадете лути пиперки,практикувајте цимет на јх ден,немојте никако да прескокнувате оброци...

-Вежбајте интензивно но кратко,така повеќе се согоруваат калории.

-Земете термо крема,намачкајте се и заврзете се со фолија најлонска и трчајте(може за тие мрзливите да легнете пред печка или да го уклучите парното за кратко,но нема потреба иде летото...)

-Пред да вежбате пијте зелен чај,а за време на вежбањето пијте вода со лимон.....

На tanjamkd му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359

Сето е ок ова.. само да те поправам кога имаш протеински ден како денес, за вечера мораш да го јадеш истото значи не јогурт ако сакаш јогурт тогаш со 3 варени јајца за ручек и чаша јогурт.. ниту сирење :)

Иначе ако столицата не ти е редовна земи си кокосово масло чисто цедено го има во зегин околу 300 и нешто денари е и многу помага секое утро по едно лајче и навечер исто.. ке ти се стабилизира веднаш.. и вежбај обавезно струк, стомак, и трчкање..