Треба две исти овошја, или ако јадеш ситно овошје (јагоди,цреши) околу една шака. А за лененото семе мислам дека не е проблем. Бананите и грозјето не се препорачуваат, содржат многу шеќери. Земи си апетисани,поубаво несолени, многу заситуваат, јас без нив не би го издржала овошниот ден
31/90 Д: Едно јаболко Р: Салата + Ориз со печурки + две парчиња леб В: Салата и ке видиме за ориз + пешачев 1 саат и истрчав прилично добро..
Да можеш банани но не повеќе од 2 , неколку страни наназад пишав некои правила, ако не те мрзи и сакаш да се информираш побарај го.Инаку бананите само во овошен се дозволени. Јас кога ја држев диетата практикував или банани или јаткасто овошје 100гр.
Девојки а може ли да се јаде семки или сончоглед така измеѓу? Стрвна сум јас многу искрено посебно вака на старт ама не се откажувам никако...
16/90 - ОВОШЕН Неколку јагоди, чинија цреши, 3 праски, неколку кикирики во лушпа. Со диетава се чувтвувам супер, а од понеделник почнувам и со вежбање.
Не може! Отвори ја првата страна, се што е наброено може се што друго сакате не може. Сончогледот е многу калоричен па евентуално место бадеми во овошен ден максимум до 100гр. Меѓуоброци не се дозволени, евентуално во почетокот салата и тоа краставица.
Океј, благодарам. Издржав не кснав ништо, денес ми е трети ден сабајлево доручувам јагоди, ручек макарони со кечап, вечера сладолед.
17/90 д- 2 портокали р- 2 варени јајца, парче сирење, парче интегрален леб, 2домати, шоља говедска супа. в- шопска салата, 1 варено јајце.
21 ден -протеински за доручек си каснав една банана да ме држи затоа што цела ноќ бев будна а денес обврски еден куп.За ручек ми се јадеше сирење и решив омлет ќе јадам. 2 јајца и сирење и доматче свежо исецкано и две парчиња црн двопек. За вечер му ја мислам што да се јаде најверојатно ќе биде варено јајце со сирење или јогурт.
Благодарам Pinklips , толку и изедов вчера, две банани и три портокали и 1 литар вода. сакав повеќе но не можев ))
денес ми е 5/90 протеински ден- поручек-еден портокал i половина пакетче 3/1 нескафе ручек стек и салата од домати и краставици и шолја супа вечера-исто но половина )))))
1/90 Доручек: 2 праски Ручек: 2 варени јајца, шопска салата, парче интегрален двопек. Вечера: 1 варено јајце и шопска салата
1/90 Konecno padna I mojata odluka.Zapocnuvam so 100. Se nadevam na uspeh Dve praski R:2 vareni jajca+krastavici salata V:1 vareno jajce+krastavici salata. Poiskusni,Ve molam ako gesam kazuvajte Pozz do site UN dietalki I odma edno prasanje: Dali e dobro nautro,na gladno da se pie casa mlaka voda so 1l.med i sok od1 isceden limon?
Јас не сум богзна колку искусна, 18ти ден ми е Ама некои правила ги наоѓам од тука, некои сама си ги поставувам по логика Сакам да те охрабрам никако да не се откажуваш, посебно првите денови, кога ќе те фаќа криза пр. за благо, за сирење (како мене), или за некои други продукти кои ти биле омилени, како што ќе забележуваш се повеќе и повеќе резултати кај себе, со задоволство ќе се откажуваш од нив. Тоа можам да го кажам јас, што уште ни третина од диетата не сум поминала, а тек натаму.. И одговор на прашањето- млаката вода со лимон е многу добра работа , и јас ја практикувам,ама пробај без мед, иако е здрав содржи многу шеќери. Поздрав @asdht
22 скробен ден доручек кафе не каснав денес овошје, ручек чорбичка со зелка и ориз и вечера истото. Ми се ближи фамозниот воден ден, се мислам дали да го држам но најверојатно ќе го држам. Инаку уште не сум се мерела и планирам после воден ден таман и еден месец од почетокот ќе правам.Поздрав и со среќа за новите диеталки. @asdht ти имаш доста килограми за симнување и иако ќе биде прекршок јас мислам дека мед наутро треба да си каснуваш и потоа 1-2 овошки затоа што многу ќе ти биде тешко за да издржиш и може да се откажеш.На почеток ако ти се прејаде повеќе си касни но немој да мешаш храна.Читав од порано постови бидејќи имаш повеќе кг за симнување во скробен пченка за вечера, добра била за колагенот а нутриционист (поранешен држач на диетата) порачува наутро во чаша вода една лажица јаболков оцет полесно се губеле килограмите.