УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    627
    Феминки кој ден ви е омилен? Мене лично ми е протеинскиот. Сабајле си доручав еден тањир малини, за ручек (едвај чекам) печен стек со рузмарин и салата, а за вечера само салата.

2. Aquarius21

Aquarius21 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    530
    7/90
    Доручек: 2 праски
    Ручек: макарони варени со вегета
    Вечера: 3 топки сладолед и три коцки чоколадо за готвење

3. blackred

blackred Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    11
    Имам повеќе работи да споделам со вас па да не се збунам ќе идам под точки
    1.диетава ја држам 3-4ти пат по ред и никогаш не ми текнало на овошен ден така драстично да почнам да вежбам за да паднам у несвест како вчера,муабетот ми е не ја правите мојата грешка секогаш кога приметувате дека ви е тешко во овошен не започнувајте физика активност
    2.Дали и вас ви се случува на пример протеински/скробен ден да јадете според пропишаното толку количински колку што треба а пак да се осеќате подуено како цела торта да сте јаделе? Мене ми е протеински денес јадев стек со салата,сирење малку скоро без леб и се осеќам многу најадено страв ми е да не не е нешто според тоа како што треба
    3.заборавив што ми беше третото, ама со среќа нека ви е ослабувањето јас сум 5ти ден и ослабев 2 кила до сега.

4. mila101

mila101 Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    52
    Здраво форумџики. Од денес Ви се придружувам и јас. До сега никад немам држано диета. Му дојде редот. Мајка сум на 1 годишно детенце, ми остана стомаче па сакам него да го стопам и општо "цел" струк :D Денес ми беше прв ден. Добро поминав

1/90
    Д: 1 банана
    Р: 3 јајца варени, 1патлиџанка и пола краставица со мноооогу малку сол (колку да нее беЗ ич)
    В: 1јајце варено и пола краставица.

И 400 скока на јаже. Ко за прв ден. Што мислите, и што би ми препорачале?

На Pinklips, asdht, Elen4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Риханна990

Риханна990 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    56
    за 5 дена 2кг?? :o Како ти успеало жити се, јас на 20тиот ден изгубив 2кг :lol: Инаку и јас често се осеќам прејадено, после изедена на пр.салата за вечера и се чудев зошто, најверојатно организмот се навикнува на помалце храна и затоа брзо се заситуваш.

6. LiBBra

LiBBra Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2015
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    43
    Izbegnuvaj banani samo vo ovosen se dozvoleni i toa 2 max a i od niv ne mozes da pojdis vo wc

На Pinklips му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mila101

mila101 Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    52

Благодарам на советот. :)
    Единствено банана имав дома затоа. Утре ќе земам друго. Киви може, нели?
    А, и да прашам може ли наутро на гладно една чаша топла вода со еден исцеден лимон во неа?Што мислите?

На asdht и Pinklips им се допаѓа ова.
  8. Pinklips

Pinklips Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    49
    http://dijeta.in/dijete/un-dijeta

Za proteinski dan
    Pržena govedina sa brokolijem:

Isecite 150g govedine na tračice i začinite. Propržite 100g brokolija na ulju sa crnim lukom. Povrće pomerite na jednu stranu tiganja, pa dodajte i meso i pržite dok meso ne promeni boju. Dodajte 1dl goveđeg bujona, i dinstajte još 3 minuta uz mešanje. Posolite i pobiberite.

Paprike punjenje pečurkama:

Na ulju propržite 3 glavice crnog luka, 500g pečurki sečenih na listiće, zatim, dodajte na pola kuvane 2 šolje pirinča i seckani peršun. Posolite, pobiberite, i pustite da se ohladi. Tako pripremljenim nadevom napunite 8 paprika i stavite ih u vatrostalnu posudu. Sitno iseckajte 500g paradajza i stavite ga preko paprika. Dodajte malo vode i pecite na 220 stepeni dok ne provri, a zatim smanjite na 180 stepeni, i pecite dok ne porumeni.

Za skrobni dan
    Musaka od pirinča:

U vodi u koju ste predhodno dodali lovorov list, skuvajte 120g integralnog pirinča. Dva paradajza izrežite na kockice, patlidžan isecite na listiće, poprskajte uljem, pobiberite, začinite bosiljkom, a zatim propržite na ulju, kratko, prvo patlidžan pa paradajz. Na dno vatrostalne činije stavite sloj pirinča, sloj prženog patlidžana, ponovo sloj pirinča, pa sloj pečenog paradajza. Zalijte sokom koji je ostao posle prženja patlidžana i paradajza, i pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Pasulj na Bugarski način:

Skuvajte dve šolje pasulja u slanoj vodi. Isecite dve glavice crnog luka, usitnite dve glavice crnog luka, na tanke kružiće isecite dve šargarepe, pola celera i limun. Pet paradajza na kratko potopite u ključalu vodu, i odmah oljuštite. Dve trećine isecite na tanke kružiće, a ostalo usitnite. Crni luk, celer i šargarepu dinstajte nekoliko minuta da omekšaju. Dodajte usitnjen paradajz, posolite i pospite sa malo ljute paprike. Kada pasulj omekša, prospite suvišnu vodu i prespite ga u vatrostalnu činiju, zatim po vrhu rasporedite dinstano povrće, krugove paradajza i kolutove od jednog limuna, usitnjen beli luk, peršun i dve kašike ulja, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 min.

Za dan ugljenih hidrata
    Šarene špagete:

[​IMG]Skuvajte 100g testenine po uputstvu sa pakovanja. Pola manje glavice crnog luka, propržite na ulju, dodajte usitnjen beli luk i pola paprike isečene na trake. Ostavite par minuta da se proprži, a zatim dodajte 200 grama seckanih pečurki.

Posolite, pobiberite i kuvajte oko sedam minuta, a po potrebi dolijte malo vode. Pre nego što sos bude gotov, dodajte peršun.

Sos pomešajte sa testeninom i servirajte uz salatu od paradajza.

Voćna musaka::

Sastojci: 5 kiselih jabuka, 5 mlevenih badema (ne skidati smeđu ljusku), 5 dag suvih brusnica, 5 dag suvog grožđa, sok 1/2 limuna, cimet, klinčić, muškatni oraščić.

Priprema - Jabuke oljuštite i uklonite im sredinu pa ih isecite na kolutiće debljine oko 3 mm. U vatrostalnu činiju slažite u redovima kao za musaku: kolutiće jabuka koje ste posuli bademima, suvim grožđem i brusnicama, cimetom, klinčićem i muškatnim oraščićem pa opet red jabuka, bademi... Završite redom jabuka koje se preliva limunovim sokom. Kuvajte poklopljeno u mikrotalasnoj peći 10 min ili pecite poklopljeno folijom u rerni na 200 stepeni 20 minuta.

На asdht и Elen4e89 им се допаѓа ова.
  9. Риханна990

Риханна990 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    56
    24/90
    4 кришки ананас, цеден сок од портокал, цреши.

На blondinka0530 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. blondinka0530

blondinka0530 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    37
    Блондинкава денес на овошен, вчера фино лепо си се најадов и чоколадце со 70% какао 2 реда и пица и мафинче и ишлерче (2) мх мх мх и денес ко казнета се чувстувам. Цел ден само ми се јаде. Суво грозје , цреши, праски, јаболка малку и леблебија си каснав не знам колку спаѓа во овошниот но ми го потсмири гладот ( за сметка на тоа што немам ниту банани ниту некое друго јаткасто овошје) .Утре воден ден и одлучив да пробам да го држам но со поблагата варијанта, вода со лимон ако издржам добро ако не издржам ќе премине во овошен.На 19 ќе ве информирам и за тежината и дали сум издржала.Ајде диеталки топол поздрав , се одјавувам јас :*

На Sigl, Риханна990 и Elen4e89 им се допаѓа ова.
  11. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Една недела-1 кило:music::dance: Можеше повеќе ама јас како јас,ја заташкав работата (facepalm).Следнава недела ќе биде подобро:D

На blondinka0530 и Elen4e89 им се допаѓа ова.
  12. Риханна990

Риханна990 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    56
    @blondinka0530 пиши обавезно како било, мене во понеделник ми е воден и планирам да го држам.

Утре(веќе е денес) планирам д-2киви, ручек-стек, салата, малце лепче и супа, и вечера само салата со можда малце сиренце :)

13. asdht

asdht Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2015
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    36
    После 1 недела -2кг. :) Мотивирачки задоволна продолжувам со 8/90 овошен ден и цел ден најразлично овошје до 17 ч., а потоа може и една салата/по потреба

14. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    39/90
    Д: Цреши
    Р: Компири печени или ориз се мислам сеуште :)
    В: Половина од ручекот

Некни го измешав малку денот со месото си каснав и пилешко и 2 кебапи и др ден се казнив со овошен ден така да продолжувам денес со вториот ден да не е пак месо :)

15. blondinka0530

Се зачлени на:
    20 мај 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    37
    @Риханна990 Денес ко за белја порано станав.10 30 станата, гладна си читам постари мислења и си се мотивирам, мора да се издржи . Патем најдов и неколку рецепти кои планирам да ги пробам.

http://off.net.mk/mojata-kujna/topli-predjadenja/pechen-zimski-zelenchuk
    http://off.net.mk/mojata-kujna/topli-predjadenja/mediteranska-salata-od-kompiri
    http://off.net.mk/mojata-kujna/topli-predjadenja/potpecheni-jajca

На Elen4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    627
    @blondinka0530 Овие потпечениве јајца ми звучат примамливо :mm: вредат да се пробаат во протеинскиот ден.
    Инаку денес ми беше 11/90 ден јх доручкав чинија малини, ручек макарони со сос од свежи домати, вечера ред чоколадо за готвење и две банжи чоколадчиња. Измеѓу иако не требаше си прикаснав бадеми

17. LiBBra

LiBBra Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2015
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    43
    драги феминки еве ме повторно ја држев диетава некаде 20 дена но ја прекинав поради тоа што де свадби де матурски де полуматурски не можев да издржам и да некаснам верувајте некои 2 недели јадев како луда и за чудо вратив само 1 кг ( но вреувајте јадев се и сешто од утро до вечер) тоа некако ме мотивира и решив повторно да ја почнам така да денеска ми е 4/90 се на се денес јадев 2 банани и 4 парчина лубеница па ќе ве известувам и понатаму како напредувам а претходниот пат кога ја држев ослабив рекордни 8кг за тие 20 дена а како не знам ни самата јас.

П.С Овој пат и мајка ми и сестра ми ме дружат со диетава се надевам дека со нивното друштво ќе бидам поиздржлива позз :D

18. natalinati

natalinati Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    24
    zdravo feminki. eve me pak :)) pozdrav do site :) kako se drzite dosega? ima rezultati? jas pred se moram da se izvinam poradi rabotni obvrski me nema na forumov no tuka sum :) denes mi e 14 den i moram da kazam ako i veruvam na vagata moram da se pfalam deka oslabena sum 5 kg dosega :)) duri i gi dobiv prvite komplimenti deka dietata ima rezultat :)) celata sum happyyy denes za porucek imav dve praski za rucek planiram ili oriz ili kompiri vo zavisnots od toa kade ke bidam , bidejki od tolku rabota ne sum sednata :))) od dietata sum mnogu zadovolna samo krivo mi e sto ne se nauciv da pijam po dva litri voda kako na pocetokot sto pijav , bidejki vodata e eden od klucnite faktori vo slabeenjeto.pozdrav do site vi prijatno slabeenje :)

На blondinka0530 и Elen4e89 им се допаѓа ова.
  19. blondinka0530

Се зачлени на:
    20 мај 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    37
    30 ден протеини .Вчера водниот без грешка и тоа после овошен без грешка.Станата од 10 30 , цел ден дома пиев вода со ѓумбир и лимон 1.5 литро и 2 турски без шеќер. И вчера се мерев не можев да дочекам до денес сабајле -4.5кг . После моите грешки презадоволна сум со резултатот. Инаку не вежбав, само последните 3 дена по 30мин. Денес за доручек кајсии за ручек пола пакетче (40гр) cocкtail mix ( бев излезена и да не ја прекршам јадев тоа 36.2гр протеини има и плус диетални влакна ) за вечера салата најверојатно малку сирење и ќофтиња ( пообемна ми е вечерата заради претходните 2 дена). @Elen4e89 и мене ми изгледаат неверојатно примамливо, можеби следниот протеински ќе ги ставам.
    Со среќа на новите диеталки, пишувајте резултати :)

На Elen4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. blackred

blackred Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    11
    Женски помагајте ѓеврекот со сланина од Силбо во кој ден можам да го сместам? Ако треба ке јадам три кила салата, ама не се издржува без него.