Здраво на сите, се зачленив на форумов баш за диетава Ја држам втор пат од зимата. Првиот пат почнав со 62 кг од Јануари, ја држев 2 месеци и стигнав до 57 (колку што имам моментално), бидејќи целта ми е 54кг вчера почнав пак. Забележав дека како што ја намалив тежината така почнав да стагнирам, дали некој од вас има слично искуство? Колку помалку за симнување толку поспоро оди?
Pa sekogas najtesko e gubejneto na poslednite kg no probaj so nekoja druga dieta poradi toa sto imas mnogu malku za gubejne i mnogu posporo ke ti odi za razlika od tie sto imaat poveke ( izvinete za latinicava ali nemam mk font na mobilen)
Диеталки јас веќе 3 дена имам киселини, мислев дека е од диетава и вчера ја прекинав и денес пак имав и си кажав дека ќе ја продолжам уште еден циклус ако е од мешањето на храна треба да ми престане тоа(3 дена мешав храна). И така денес протеини 34/90 за доручек банана (нејќев дополнително да го дразнам желудникот) за ручек кајгана со урда (несолена) и за вечера лепче сирење и доматче. Имал ли некој проблеми со киселини ?
Здраво женски Ме снема на кратко бев на пат, а со тоа направив и утка со диетава на 2-3 дена.. Но пак почнав одново така да морам пак да се вратам во нормала Иначе денес би ми дошло 52/90 овошен .. си каснав 4 праски, 5-4 вишни, една банана, салата од краставица, и за вечера салата а за ручекот каснав и 3-4 интегрални слаткиши од витаминка што се „Деспина“.. неможевда им одолеам.. Да стегнам заби да издржам и да намалам уште 5кг оти нишо не правиме )
Вака значи сакам да сминам 5 кг,дали на пример еве да речиме 10-20 дена со држење на диетава и активно вежбање,можам да го добијам посакуваниот резултат?
Феминки како иде/? Мене денес ми е 18/90 ден, скробен. Ќе доручувам малини, за ручек гравче чорба со салата и вечера само салата. Некако се навикнав на диетава иако сеуште сакам да си прикаснувам нешто измеѓу ама успевам да се воздржувам. Се немам измерено, ама се познава дека сум вака видно ослабната. Само напред до сите кои планираат да ја почнат диетава. Закон е Имајте убав ден.
Еве ме и мене пак. Водениот ден добро ми помина без ниту еден прекршок, освен кафиња многу што испив, ама од што цело време бев зафатена натака навака не го сетив кога помина денот. Вторникот 30/90 го терав со малце појачана исхрана, многу бев истрошена овошен па воден, а и почнав да трчам редовно... Јадев одсабајлето овошје, па супа пиев, па пилешко на скара полнето со кашкавал и печурки,со лепче со салата со све, а за вечера само стек, да си дојдам на себе Вчера 31/90 доручек јаготки, ручек ориз со печурки и салата, вечера само салата. И до денес дојдов 32/90 д-малини р-кифла празна со кечап ред чоколатце за готвење в-сладолед Редовно добивам коментари колку сум ослабната а вагата вика -4кг,ајде ќе бидат и повеќе Ги поздравувам сите нови диеталки, диетава СТВАРНО е закон, само напред
Здраво на сите, сега се вклучувам во разговорот и ми е мило што постојат толку упорни и успешни членови со диетава. Јас почнувам од наредна среда, а до тогаш психички се припремам и ќе ве читам. Браво секоја чест
53/90 Д: Две праски Р: Салата + две парчиња леб + стек + тиквички и брокула В: Половина од ручекот, само стекче и салата + вежбање (струк и стомак) и трчкање
54/90 Д: Една праска + некоја цреша Р: Ориз со печурки и брокула + салата + половина парче леб В: Половина од ручекот без леб а може и само салата.. + каснав некое индиско оревче и после интензивен тренинг инсенити.. денес се мерев во обем иста сум.. хмм.. Вака изгледаше мојот ручек..
19/90 јх Д: малини и јагоди Р: мини пици од интегрално брашно со кечап, маслинки и печурки В: две парчиња торта од вишни и ред чоколадо за готвење.
13/90 -3 kg Porucek: 2 praski Rucek: puperki polneti so meso i pecurki + salata zelka + supa Vecera: samo salata krastavica ( izvinete za latinica nemam mk font na mobilen )
54/90 Д: Две праски Р: Лазања со зеленчук + салата В: Парче торта или слатки Се надевам не е некоја голема грешка со лазањава.. ама мнооогу сакав!
Не беше многу тешко.. повеќе занимавање со други работи и не мислиш толку на јадење А и кафињата ме извадија, ама на 30тиот одсабајле ми беше посебно тешко- едвај чекав да дојде ланчтајм )
34/90 доручек не јадев зашо мн спиев и директно преминав на ручек- печен ослич со морковче и лукче и зелка салата, исто и вечера само помалце
21/90 Доручече си каснав порција вишни, ручек печев тиквици со јајце и ги јадев со павлака и салата, а за вечера планирам само салата.