Јас денес почнувам со турбо УН. Планирам таа да ја држам, сакам да симнам 5-6 кила. Почнувам со 73, сакам да стигнам до 66-67 со таа тежина изгледам најдобро. Висока сум 174 см. 1 ден протеински д грозје р туна со 2 патлиџани в туна со 1 патлиџан
Јас од денес почнувам со диетава,се надевам дека ке ги постигнам очекуваните резултати.Планирам да ја држам до крај, сакам да симнам 15-18кг.Почнувам со 78 а да стигнам до 60-65кг (држете ми среќа)!
Девојки, јас во среда завршувам со диетата, правев многу прекршоци, а сепак ослабев 8-9 кг и сум презадоволна Но последните 2 недели закочив на 60кг, и никако да мрднам надоле А целта ми беше 58 кг, па планирам после недела две пауза да ја држам Диетата на Жан Митрев 2-3 недели за да стигнам до посакуваната тежина, а после ќе продолжам со УН-одржување, појадок овошје За сите нови само напред, без откажување и не грижете се многу околу ситните прекршоци како мало чоколатце во протеински или парче сиренце во скробен, секако пробајте да ги минимизирате, но и со нив има резултати- Диетава е екстра
dietata uspesno zavrsena,i uspesno izgubeni 19 kg.ke napravam mala pauza i sleduva uste eden krug. inaku bev 95 sega sum 76.celta mi e 65 ili 66,ne e tolku bitno,bitno da a vidam 6 kata.
Sakam da prasam za kolku vreme se gledaat rezzultati i vo koi predeli od teloto ja gledate najgolemata razlika? Jas od cetvrtok sakam da ja pocnam ama nikako da ja pocnam, NIKAKO
@cukarkoval резултати ќе осетиш уште првата недела, можеби не на вага но ќе се чувствуваш полесно, а веќе по 2-3 недели и килограмите ќе почнат да се топат Е сега кај секого е различно, оние што имаат повеќе килограми за губење побрзо ги губат, а и во различни делови од телото се приметува..Кај мене лично најголема разлика приметував во струкот и рацете, имам широки колкови кои и не можам да ги ослабам и стеснам, а и не сакам
Здраво, ве молам за инфо дали знаете црниот патлиџан како што се смета? Дали да го сметам за зеленчук па да го комбинирам со протеини, скроб и јх или?
Не си подготвена за промени. Модриот патлиџан е нискокалоричен зеленчук кој има исклучително здрави хранливи карактеристики.
Здраво буцки Јас почнав од понеделникот да ја држам диетава. И е празник за мене после диетата на Жан Митрев, од неа ми недостигаат слободните денови, сабота и недела, после кои колку и да јадев забранета храна обилно се прочистував. Таа дитеа имаше супер ефект, ама ми е некако мн тешка за во период кога имам многу за учење. Сакав да прашам, дали смее да се пие капучино? Капучиното најчесто е благо па и без да му додадеш шеќер има шеќер мислам. Дали смее да се пие нескафе со млеко во било кој ден од диетата, турското слабо ми е не ме подигнува? Дали вежбате во теретана дури ја држите диетава и дали одите во теретана во Овошниот ден или одите само во останатите денови? Се надевам ќе постигнам конечно посакуваната тежина со диетава и со вежбање во теретана.
Здраво на сите,ме интересира нешто,веќе два ипол месеци држам строга диета и од 60кг симнав на 48кг. Висока сум 1,67цм и ме интересира дали би ми наштетило доколку започнам да јадам по малку тестенини? Исто така колку диетални се житарките?
Јас ја почнав диетава пред две недели можеби, ја држев некаде околу 11 дена со тоа што немав овошен ден. Не очекував некои промени затоа што сакав некој период вака да пробам а потоа да си ја почнам правилно како што треба. Не сакам многу овошје и токму тоа ми беше и проблемот, а ја имав и порано држено без овошниот/витаминскиот и имав и тогаш резултати. За чудо за само толку краток период се осети разлика. Прво си мислев се занесувам само така ми изгледа. Бев излезена со дечко ми и ми вика абе ослабена си знаеш дека? Се насмеав во смисла абе ајдееее, и ми вика озбилно бе може на око не се приметува ама те приметувам јас, се осеќа. И не знаете како се израдував. За килажа не знам колку имам симнато ама поголема ми беше среќата. Се добро додека не се вратија моите од одмор, не јадам многу сега ама мешам се и сешто. Се мислам да си ја почнам пак, ама изгледа ќе почекам додека пак да си заминат пак на одмор. И забележав дека баш поради нив си ја бојкотирам диетата, морам да најдам начин и да почнам повеќе да припазувам. Немам некоја цел поставено затоа што и немам нешто многу вишок ама не си се осеќам пријатно. И да напоменам вежбав и уште вежбам, верувам дека и тоа придонесе.
Тестенини? 167цм висока со 48 кг...?! Тебе ти треба и повеќе од тестенини. Почни да јадиш нормално и немој да си послаба од 55кг. Оди и во теретана да зацврстиш малку. Ти треба само тонирање, никако слабеење повеќе.
Денеска скробен ден, печен компир со зачини и сос од лук. Ќе оставам рецепт и фотографии за инспирација Компирот и морковот се сечат на парчиња. Им се додаваат следниве зачини: сол, вегета, оригано, босилек и маслиново масло (по желба може да додадете и нешто друго). Убаво се мешаат за да може зачините рамномерно да се распореддат. Се ставаат на хартија за печење со маслиново масло или путер. На крајот се наросуваат со презла и сусам. Пожелно е компирите да ги покриете со алуминиумска фолија, да не се исушат. 10 мин пред да ги извадите може да ја тргнете и фолијата, за да се потпечат малку. Се печат еден час на 180 степени, последните 15 мин може да ја зголемите температурата на 200-220 степени. За сосот: 3 чешниња лук се толчат заедно со 4 лажици маслиново масло додека смесата не стане пенлива. На крајот се додава една лажица сенф и сушен магдонос.
Навистина делува диетата,ако се придржуваш до неа има и те како резултати.Со неа изгубив 10кг.а не ја држев до крај.Сега си ги одржувам и си внимавам.Само трпеливо и ќе има резултати
Планирам да ја почнувам, имам моментално 70 кг и сакам да изгубам барем 7-8 но овој пат без апчиња за слабеење, но од некаде слушнав дека оваа диета е ефикасна кај оние којшто треба да изгубат многу килограми, а нема ефект кај некој којшто горе доле нормално се храни. Некоја да има повеќе инфо околу ова ? Фала однапред
@anna87 навистина е дека кај диетава оние кои имаат повеќе вишок кг повеќе имаат ефект, и на самата диета е наведено дека се губат 18тина кг е сега некој со 100 и некој со 70 не може да изгуби исто. Сепак немаш никаква штета да ја почнеш и доколку решиш да ја почнеш биди истрајна и држи се до план и држи ја три месеци за да има вистински и траен ефект. Сум пишала многу пати дека јас сум еден успешен пример на трајно променување на метаболизмот после оваа диета, ем си сит ем слабееш успешно и здраво. Јас искрено не се држев до шема 2 овошки, туку си јадев овошје на два три пати по малку до пладне и ете успеав, и никогаш немав воден ден. Ослабев 20 кила. Со среќа
Многу ти благодарам , од утре планирам да ја почнам па ќе видиме како ќе ми оди. По природа сум многу нерешителна и неистрајна, но ќе пробам
zdravo devojki sakam da prasam dali dokolku mi se jadi na vecer mozam da jadam salata ili pak nekoe ovosje vo bilo koj den bidejki deneska sum jadena samo porucekot dve praski i vo 6 casot dve jajca i sirejne i polovina parce leb ve molam za odgovor bidejki sum mnogu gladna .. hehe fala