Овошје не е препорачливо навечер затоа што бавно се вари ,денеска затоа што ти е протеински ден можеш сега да си се напиеш чаша јогурт или пак направи си таратор зелена салата ,салата од краставица можеш да јадеш кога сакаш
Јас вчера ја започнав пак. Иако го утнав одма уште во старт првиот ден мене ми е полесно само да продолжам. За појадок имав диња. Ручекот си го испланирав убаво ама не знам што ми беше цел ден ми се гадеше нешто, па цел ден имав само две чаши нес со млеко, варено јајце и домат со сирење како салата. За денес скробен ден појадував две мали круши а за ручек и вечера имам салата од домат и печени компири со зачини според рецептот на @Dulceee .Девојки споделете доколку имате некој интересен рецепт.Еве мене баш рецептот за компирите ме натера да си ја почнам диетава. Баш за инспирација се така поставени слики. @Dulceee ако имаш пак некој рецепт слободно сподели.
@anna87 mene ne mi pomogna dietava, ostanav na ista kilaza duri i se zdebeliv 0.5 kg. Sakav da simnam 3-4 kg da dojdam na 59-60, megutoa postojano bev gladna i pokraj toa sto ima mnogu za jadenje, a i faktot deka sekoj 3 den ima blago mi vlijaese da izedam i poveke od kolku sto treba, vo skrobniot den jadev kompir i toa ne mi prija ocigledno, me debelee... Ona sto jas go zakluciv posle dietava e deka jas vo princip i taka jadam malku i vnimavam sto taka sto ova bese premnogu hrana za mene. Sega sum 3ta nedela na dietata na Zan Mitrev, poveke mi odgovara i pomalku imam napadi na glad...vo petok ja zavrsuvam pa ke pisam kolku sum - kg, pozz
Таа диета па ептен без врска ми е, само јајца , кисело млеко и месо. Ја држеше колега на работа и според него ослабе 13 кг, а според мене ич Како и да е јас ја почнав ун веќе на 3ти ден сум па ќе пишам за резултатите, сега за сега добро ми оди надежна сум. Ја почнав со 72 кг чисто да овековечам некаде
Денеска ЈХ, конечно За појадок една круша, не ми се јадеше повеќе, а за ручек комад со зелка Кога ја почнав диетава мислев дека секој Јх ден пица ќе правам ама убаво ми е што правам промени. И една исповед, за да ми биде полесно Вчера вечер утка направив, ме фати паника и криза за благо па изедов 2 коцки чоколада. Ама не битно, иако е прилично голема грешка, продолжувам да ги бројам деновите. @simoncelicius имам еден рецепт за солени палачинки со спанаќ, мислам дека одамна некаде по темиве го имам постирано. Во теков на денов ќе го пишам и него за идеја
vo ovie 6-7 god sum ja drzela nekolku pati,ima efekt,ne su slabeela 20 kg kolku sto vika vo dietva 18-20 kg,ama 10kg sum simnuvala,eve sega se tokmam od 1 da ja pocnam ama se nekako mi se jade,mada vo dietava ima krkanje osven 4den koga cel den ti e na ovosje..
Палачинки со спанаќ и лук Потребно е: 1 лажичка чиа семе (помешано со 3 лажици вода) 100 мл овесно млеко (1 чаша овесни снегулки се мешаат со 5 шољи вода. Сето тоа треба да отстои една ноќ (или најмалку 1-2 часа). Состојките се блендираат, смесата се процедува.) 4 лажици интегрално брашно лук во прав 1 чаша млад спанаќ сецкан магдонос сол малку пециво Чиа семето се меша со 3 лажици вода. Се остава да отстои неколку минути и служи како замена за јајце. Спанаќот се чисти и се става во блендер заедно со овесното млеко, се блендира, се додава чиа семето, зачините, брашното и пецивото. Од добиената смеса се прават палачинките.
Девојки, сакав да ве прашам дали ако немам многу кg за губење многу поспоро се слабее со диетава? Мене ми е денес 17 ден и имам изгубено само 2-3 kg а би сакала барем 7-8кg.
Би сакала толку да изгубиш ,а реално дали имаш толку вишок ? Или пак вишок ти се само 5 ? Повеќе пати имам пишано назад низ страните и не само јас туку и други членки овде дека Ун диета има резултати побрзо на оние со повеќе вишок кг над 10,15,20кг Постави си свој режим,не си ја мачи душичката со ун штом немаш многу за намалување
Здраво на сите. Сакав да прашам дали некој знае како би можела да си ја задржам моменталната тежина? Имам 46 кила и сум задоволна со себе но се плашам да не накачам! Се хранам што е можно најздраво..Совет ве молам?
Па да, во право си..може не треба да се мачам толку ама секако не планирам да ја држам цели 3 месеци туку месец, месец ипол. Пс. Ти благодарам што одвои време за да ми одговориш
Во кој ден ги конзумираш? Во ред е да се јадат во ј.х? Бидејќи имаат брашно... Или па може место тоа едно парче леб за ручекот што е во протеински и скробен? И со што ги јадеш? Некој намаз?