Фала многу снегулке јас сабајле јадев две мандарини сега јадам овошна салата мешана јаболко банана,сливи суви,и мандарино, после два три сати ке јадам пстлиџан со малку кромид и кун вечер некое јаболко
Јас не стасувам стално да пишам, но ве читкам редовно. Мило ми е што не има се повеќе, заедно е полесно Мене денес ми е 15/90 јх ден, од сабајле 2 јаболка, потоа 2 шолји чај нане и зелен, сега пред малку кифла со крем и еден ред чоколадо, за вечер не знам.
Изгледа го навикнав организмот на малку храна па затоа можам и да кратам од диетата и повеќе часа да не јадам. Денеска Ден 7 Протеински доручек: Едно јаболко и кафе без шеќер ручек:2 зденки со едно парче интегрален леб со малку ајвар. вечера : планирам салата само
deneska mi kazaa eden napitok,mozeme da go pieme od sabajle po malku do rucekot. 500ml.voda 1 limon 10 livcinja nane 1 lazice izrendan djumbir. ova da otstoi preku nok i utre sabajle da se procedi (toa se frla,djumbirot i naneto),i na blender so pola jabolko nelupeno,1 lazicka med i crveno ovosje-zelencuk(2-3 visni,jagodi,cveklo) ova na prijatelkata i go kazala nutricionistka i eve 3den kako go pie.. da go probame, so velite?
Јас секој ден пијам шише вода од литар ипол и три лимони ама и ова добро изгледа , можеби повеке ке делува во слабеењето не е лошо да пробаме
Првиот ден помина супер само мора ли да е свеза рибата јас јадев конзерва немав ништо свежо и 80 грама ме презасити и цвкло а леб не јадев дека и по обичај не сум голем обожавател.Благодарам на поддршката цуци
Препорачливо е да биде варена или печена зошто во неа нема конзерванси и тооолку масло, но и конзервата не е лош избор доколку ја одцедиш од маслото. Мене денес ми е протеински и бидејќи вчера немав време да го спремам оброкот за денес , планирам да јадам туна и маслинки
Тука протеин имаш ич Дека си пишала протеински ден иначе ок е малку калории ќе внесеш тој ден ќе слабееш.
Во протеинскиот ден има неколку избори за менито Ако се одлучиш за месо или риба тогаш за ручек треба да изедеш околу 300 гр. бистра супа без тестенините(јас си правам со посна коцка за супа) околу 250 гр месо,едно интегрално лебче(јас со месото неможам) и салата.За вечера половина и без супа и леб. Друга опција се јајца две за ручек и едно за вечера варени или на скара( ама не се исплати за две јајца хахахах) лебче и салата. Исто можеш да се одлучиш и за млечни производи сирење, урда, зденка, павлака со некој зеленчук и лебче но наместо супа тогаш имаш една чаша јогурт или млеко. Се надевам дека ти помогнав во изборот
Јас сум љубител на печурки и ги комбинирам со се а и неутрални се па можеш да ги јадеш во било кој ден
Одлично, одлично....добар апетит мине. Мене денес ми е овошен, од сабајле две јаболка, чај и бадеми една рака. Попосле ќе си направам шопска, одамна не сум направила.
da si prasam,koga e ovosen den moze i zelencuk da se jade,salati? jas ne znaev,gledam pogore napisano,od sekogas sum jadela samo ovosje,a inaku dietava prv pat ja pocnav pred edno 8-9god,ama ne znaev deka moze i zelencuk na ovosniot den