1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Читај назад на предходни страници,имаат доста кажано искуства,воедно и јас. :)
    И со среќа ако ја почнуваш =)

Како може овошје и зеленчук да не јадеш? :o Неможам вакво нешто да сфатам кој и да ми каже..
    Тогаш незнам што да ти кажам,подобро не почнувај воопшто диета,бидејќи секоја содржи овошје и зеленчук.А иначе како ќе намалиш кила ако не го замениш барем малце вештачкиот шеќер со природен? Или добро..ете зеленчукот исто така..и незнам што.. :) Или вежбај и скрати си ја исхраната на половина и терај.

2. marijapetkovska

marijapetkovska Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Bi sakala nekoj da sporedli iskustvo sto ja ima drzeno ovaa dieta :)))) za kolku vreme kolku kg ima izgubeno...fala vi odnapred pozzz

3. blondy1989

blondy1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Imam samo ednas drzeno dieta koja sama si ja napraviv znaci bev samo na smoki,jogurt,supi caevi vo izobilstvo i salati.imase dosta golem efect za 20dena simnav duri 9 kg megjutoa bev na granica na anoreksija :( nemozev da se vratam samata na sebe :( zatoa bi sakala da ja probam ovaa dieta da vidam kakvi efecti ke ima na mene no sto e so ovoshniot den :(

4. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    о.О
    Си стигнала до анорексија?.. Добро што правиш со диети тогаш? :o :o
    Или си се поправила..што викаш дека имаш 64 кг. Би ти препорачала вежби наместо диета,добро ти е килажата според висина,може малце само.
    Доволно офф топик,во врска со Ун,не ти ја препорачувам,бидејќи е за подебели,крупни луѓе..и самата напоменува колку кила се губат,али добро кој сака си ја држи,океј.Прво е на подолг период,второ како што ти реков вежби прави си,редовно и супер си. :)
    Али како сакаш.Твое си е,само совет ти дадов ;)

5. blondy1989

blondy1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Sega sum dobra nemam problemi so anoreksija samo sakam da oslabam i da si napravam prav rezim na ishrana da vnesuvam se sto mu e potrebno na moeto telo.Ne jadam domasni jadenja,rucek,ovosje samo jagodki i ponekogas znam da apnam nekoe jabolko no toa e mn retko,salata znam da se izlazam da si kasnam za rucek :).site potebni vitamini gi primam vestacki so pomosh na apcinja.bi sakala i jas da bidam normalna kako i site dr i da pocnam da se hranam zdravo i da izgledam dobro.Fala ti mn Beauchamp za sovetite :)

На Beauchamp му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SilverGirl

SilverGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    7
    дали смее да се јаде риба? и во кој ден?

7. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Да, во протеински ден!

8. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Дали смее да се јаде вариво во скробен ден или 3 компира со вегета?

9. marina.m.g

marina.m.g Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    91
    интересно звучи диетава,а штом толку ослабеле сигурно и ја би симнала некое килце :$
    дали е диетава безбедна за доилки? немам нешто многу апетит,малце јадам,ама би сакала да ја пробам диетава,еден месец не повеќе.ама ако му штети на сонцето мое,ке се стрпам уште неколку месеци.на нет не најдов ништо одредено (освен тоа дека доилки не смеат никаква диета да држат,фала многу),ако знае некој нека ми каже порфавор ;)

10. mamma

mamma Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    26
    забиси колкаво ти е бебенцето,моето е 13 месеци и не му штети а ако е помало од 6 не ти ја препорачувам,поздрав

11. marina.m.g

marina.m.g Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    91
    фала на одговорот мамма,мало е моево,скоро 3 месеци :$ можеби е подобро да почекам додека му воведам цврста храна па да видам како ке реагира,таман на 6 месеци :)

12. mamma

mamma Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    26
    фала на одговорот мамма,мало е моево,скоро 3 месеци :$ можеби е подобро да почекам додека му воведам цврста храна па да видам како ке реагира,таман на 6 месеци :)

нема проблем,знам колку ти е тешко моментално.сакаш да ослабнеш,ама бебето е на прво место.мислам дека веке можеш да почнеш вежби да правиш.и пиј многу течности за да имаш млеко....поздрав

13. stefi25

stefi25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2

Доколку го доиш бебто никако со диети моето е 3и пол месеци јас почнав да ја дрзам диетата пред месец и десет дена меѓутоа се храни со вештачко млеко

14. varsa

varsa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    3
    дали во протеинскиот ден е дозволено да се јаде виршли, колбаси, салами, месен нарезок и соја

15. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Мислам дека не е.Ама јас лично имам јадено виршли неколку пати,чисто од тоа што не сум имала месо дома,или јајца..али не сум сигурна за овие :worried:

16. Milica145

Milica145 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    2
    Леле луѓе се изначитав за оваа диета пола сааат ги читам мислењата и дојдов до заклучок дека не е воопшто строга и тешка диета ... колку се имам напатено со овие диетите ејјјјјјј :fubar: Па коа се излагав со онаа јаворовиот сируп ништо да не јадеш и оп крвта 80 хахах ооо море не се лажите со секакви диети.. Него дај да си ја почнам оваа и сеа еве што ме интересира.. јас сум 53-54 кила 169 цм. и немојте со коментари од типот "Луда си! Немаш потреба од диети..бла бла" јас не се осеќам убаво во моето тело иииии сакам да бидам слаба (значи СЛАБА- буквално.) сакам до нова година да ослабнам али да се познава на мене и вие што ја имате држено диетата кажете ми колку можам да ослабнам ако се придржавам буквално до диетата и сите оброци,инаку и вежбам и дали би ослабнала до нова година видливо или да си барам ќар од друга диета? Благодарам однапред, :)

17. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    653
    Допаѓања:
    1.926
    Може ли во јагленохидратниот ден да се јаде палента за ручек? :)

18. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    Ех драги мои диеталки, јас како што напоменав во пост погоре, си се опуштив со зимскава облека....... За еден месец редовно јадење си качив 3-4 кг. без да трепнам..... ете кога не готвам што се случува. ;) Си велам ај суво, ај блачко, ај ова, ај она, и се вратив како лани ова време кога си бев безволна и дебела. (сепак 4 кг многу значат) Освен физички јас и психички попуштам во вакви ситуации, ме фаќа депресија зашто ништо не ме збира и ми иде живи луѓе да јадам...... денес колку за инф. почнувам со протеински - 2 јаболки, јајца и салата и за вечера може ништо со ништо ;)

19. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.138
    Допаѓања:
    15.170
    Не! „во намирниците“ што ги наброја има се само месо не!

20. agapiii

agapiii Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Ве читам веќе еден месец,и ај од утре ај од утре си помина времето и никако да почнам.Епа од денес свечено си ветувам ПОЧНУВАМ. Си ја почнувам со 95кг.треба да си симнам 25 кг па баш да видам до кај ке стигнам.Стварно се тешки диетиве а јас еден карактер....
    Секој ден ке ви пишувам што сум јадела и како ми оди со диетава,не оти вас нешто посебно ве интересира туку мислам дека така ке ми биде полесно да издржам. поздравче

ако има уште некоја како мене со цврст карактер не ке е лошо да си се бодриме

На monushka му/ѝ се допаѓа ова.