УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.694
    Допаѓања:
    8.645
    Важи за протеински и скробен, секако за вечера ем половина количина ем без леб.
    За јаглехидратен немаш што да делиш на пола, затоа што вечерата ти е торта/сладолед/колачи (баш благо).
    Овошен како и да е немаш ниакви ограничувања, јадеш се што сакаш колку сакаш и кога сакаш.
    И мислам дека ова е веќе илјадити пат што ќе кажам, ама 4ти ден не е овошен, туку витамински.
    Значи се јаде овошје и зеленчук во неограничени количини, тука е дозволена и бананата ( за разлика од останатите денови кога за појадок не треба банани да се конзумираат).
    Оргиналната диета во книга е вака, оваа што е пишана на почетна е утната.

Прогуглајте по српските форуми, мене овој ми беше најмногу од помош http://www.dijeta.net/phpBB/viewforum.php?f=1
    Тука ептен се мотивираат, плус имаат посебни теми за секој ден со рецепти. Имаат се и сешто за диетава.

Во врска со алкохолот, не, не е дозволен, дури и кафето треба да се смали на минимум.
    Освен тоа алкохолот и не е баш нискокалоричен. Речиси сите од нив содржат и над 100 калории, една чаша пиво ви има околу 250 калории, па сеа пресметајте дали повеќе ви се исплати да се напиете една чаша пиво или можеби тие 250 калории да ги внесете со права храна која ќе ве засити неколку часа.

На LivingGlam и Tajnaotrovna им се допаѓа ова.
  2. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.969
    Како е здрава диетава? Како комбинирана со вежбање би дала резултати? Пример имаш тренинг во 7 навечер, а после 8 не смее да се консумира ништо. Празен желудникот до сабајле после тренинг? :D

Воден ден? 24 сати вода? :rofl::rofl::rofl:

Па и скоро 700 страни се испишале :o

3. milence.167

milence.167 Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    13
    Здраво девојки јас од утре планирам да ја почнам диетава.. Сакам сериозно да ја држам па ми треба вашата подршка кажете ми ако некоја е на протеински утре за да ја држиме заедно така имам повеќе мотивација.. Имам 66 кг а сум висока 161 сакам да ослабам до кај 60-59 кг ..

4. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    26.790

Супеер сии не ти треба диета само здрава исхрана

5. milence.167

milence.167 Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    13
    пробувам со здрава исхрана ама никако неможам да тргнам вака кога мислам дек сум на диета и повеќе внимавам на исхраната ...:(

6. LilacWine

LilacWine Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    13
    Ја почнав диетата во понеделникот, што значи дека денес ми е трет ден, само што изедов две јаболки, за ручек интегрални макарони со кечап а вечер се радувам на парче торта. Инаку, сум 66кг и 160цм се надевам на 56кг за два месеца со оглед на тоа што брзо слабеам (уште побрзо се здебелувам) :D . Поддршка за сите што ја држите. :D

7. MD17

MD17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    ja pocnav dietata...dali se slabee mnogu od nea i moze li da jadam plus ovosje kako uzina ili samo toa sto mi e pisano???

8. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.694
    Допаѓања:
    8.645
    Се слабее ама кај сите е различно, а и во голема мера зависи и колку кг имаш за симнување.
    Мораш да се храниш онака како што е напишана.
    Имаш три оброци во текот на денот и тоа е тоа.
    Дозволени се чаеви а кафето колку може да се сведе на минимум.
    Како и да е јас никогаш не сум се чувствувала гладна со оваа диета.
    Се јаде храна која нормално и си ја јадеме, и тоа два пати во текот на денот ( јас и нормално толку пати јадам дневно). Не е како другите диети, за ручек да имаш еден портокал двопек и кафе на пример.
    Дури после оваа диета и намалив количински со храната. Откако ја прекинав некако со помалку храна се најадував.

На MD17 и minne992 им се допаѓа ова.
  9. MD17

MD17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    imam 68kg sakam barem do 60kg da stasam

10. MD17

MD17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    posle koj den pocnuva da ima efekt dietata??

11. LilacWine

LilacWine Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    13
    Можно е првите 10-15 дена да нема никаков резултат, а потоа одеднаш да се изгубат 4-5кг, но сепак, кај секој различно.

12. SneznaSnegulka

SneznaSnegulka Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    38
    Феминки мои како оди диетата???Јас малку ве запоставив хихихи:P:P:P се надевам дека не ме исклучивте од дружбата:D. Денес ми е 60/90 протеински ден
    За доручек половина цитрон,едно парче тиква и кафе
    За ручек варен копан со сос од печурки, краставичка и мааалку павлака
    За вечера ако остане нешто од ручекот;)
    После вчерашниот воден ден мислам дека и компјутеров ќе го изедам. Испив 2,5 литри вода со лимон и три кафиња,вечерта само што не колабирав( а тоа ми се случи минатата недела) па изедов една мала краставичка и 1/4 јаболко ( ама беше доцна и темно и никој не виде хихих)тоа не се брои нели ?:x
    Инаку имам минус 8 кила(73 кг на 172 см висина). Уште четири да изгубам за овој месец ќе бидам задоволна (ќе ја видам 6 напред).
    Реакции од луѓето има па сметам дека е видливо. Во обем за две недели имам по минус 4 см.
    Денес ми е 10 ден од турбо ун.
    Леле се изнапишував, дај да се фатам за работа, ќе ми пројде работниот ден.
    Каже те ми нешто вие. Што пропуштив додека ме немаше?

На minne992 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sonne

Sonne Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    21
    Здраво диеталки :)
    Ве читам извесно време и :)се придржувам на режимот години наназад(ме има во старниве понапред :$)бев една успешните диеталки ама сега некако не оди...значи и покрај редовно вежбанје и трчанје јас не успевам да симнам кг,еве моја голема грешка во ух денот јас многу често си јадам повеке благо;(знам дека е грешка ама некако навика ми стана и покрај тоа што се е повеке диетално ете неоди...имаше периоди и кога и го исклучив на цело ама незнам што ми стана...се мислам да продолжам без јх денот...што мислите ке имам резултат ...и се случува ова на др некоја или јас само јас сум катастрофа:doh:(facepalm) си велам да слушнам ваше мисленје па да одлучам како понатаму:sweat::angel:

14. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    И јас многу си сакам благичко, но кога ти се јади касни си црно чоколадо за готвење ќе се навикнеш на тоа после :) подобро такво каснувај си однего ли др благи работи кои се полни со калории :)

15. Sonne

Sonne Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    21
    Незнам зошто така правам:doh: не е дека јадам торти или незнам што многу калории ама ете не поминува ден без да смешам ...се е покајано ма касно:| си мислам да не е заради тоа што многу време постојано исто јадам па стагнирав со слабеенјето или заради ова не оди повеке..па и добив некое кило повеке(facepalm) мислам дека треба дефинитивно да го исклучам јх денот...што мислите ке тргне(fingers)

16. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Лошо ми оди овошниов ден,порано кога бев мома ај го издржував,шетање натаму наваму и ке поминеше денот,ама сега дома моментално на породилно само главата ми е во фрижидер(facepalm)

На SneznaSnegulka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bellezza

Bellezza Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво феминки !!! Од денес сакам да ја почнам диетава па сакам да прашам дали може денес да ми биде овошен ден зош од вчера сум прејадена па да ме држи цел ден:D:rofl:

18. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Мислам дека треба да се почне со ред бидејќи баш поентатана диетава е да не се изгладнеш.

На VladeMila му/ѝ се допаѓа ова.
  19. babylove90

babylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    43
    здраво и од мене феминки...одамна се канам да се ставам на диета и никако да почнам па килограмите се повеќе и повеќе се таложеа...верувам дека од сите вас овде јас треба најмногу да ослабам,имам 30 кг вишок или поточно на висина од 157цм јас сум тешка 80 кг...денес ја почнав диетата ама бидејќи покасно станувам,до сега само доручек имам јадено-две јаболки...се одлучив баш за диетава бидејќи има разновидна исхрана и реално сметам дека од оваа диета не ослабува крвта,имам мала ќеркичка па пазам храната да и е разновидна,да внесува витамини и железо преку храната и можам да кажам дека оние овошки,зеленчук,месо и јајца кои и ги давам на неа-ги има и овде,во оваа диета...се надевам ќе се дружиме и ќе си бидеме потпора бидејќи слабеењето не е лесно...сто пати сум била на диети и сум се откажувала па од искуство знам дека најважна е подршката и секако некој што знае низ што проаѓаш и со што се соочуваш...единствен проблем ми е мене што пијам нес кафе со многу шеќер или поточно на една голема шоља нес,ставам 4 мали лажички шеќер...е сега тоа малце ќе ми го успорува намалувањето на килограмите ама сепак (бар се надевам) ќе намалувам...среќно на сите кои држите диета,ви посакувам што побрзо да си ја остварите целта и да дојдете до посакуваната тежина

На VladeMila му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Prilep36

Prilep36 Нов член

Се зачлени на:
    22 ноември 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Zdravo, jas sum nova na femina forum, i sega za prv pat slusnav za un dieta..imam 36 god, metro i 57 i 68 kg..Sakam da ja zapocnam ovaa dieta od utre i da probam ako mozam i kolku sto mozam da oslabnam..sakav da prasam dali nekoj sega ja zapocnuva ovaa deta za druzba tuka i pogolema motivacija i podrska..a posebno ako znaete povejke za ovaa dieta..gi citam site postovi i si velam ja razbiram..ama edno prasanje..neznam dali nekoj posti od vas..sega koga ke zapocnat postite do bozik..sto moze da se jade? Mozi li nesto da se zameni ako ne smees maslo da jadis ili mora bas kako sto veli dietata?
    Pozdrav